Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KADIN AÇIK CEZAEVİNDE SİGARA KAVGASI: 7 YARALIDENİZLİ'nin Bozkurt İlçesi'ndeki, Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda kadın hükümlüler arasında çıkan kavga sonrası gerginlik yaşandı.

08.05.2017 08:11

1)KADIN AÇIK CEZAEVİNDE SİGARA KAVGASI: 7 YARALI

DENİZLİ'nin Bozkurt İlçesi'ndeki, Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda kadın hükümlüler arasında çıkan kavga sonrası gerginlik yaşandı. Sigara içme yüzünden çıktığı öğrenilen kavgada kadın hükümlülerin kendilerini kırdıkları cam parçalarıyla yaraladıkları öğrenildi. Yaralılara cezaevi önündeki ambulansta müdahale edilirken, olaya karışan 11 kadın başka cezaevine gönderildi.

Bozkurt İlçesi'nde dün gece saat 22.00 sıralarında 600 kadın hükümlünün bulunduğu Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda sigara içme yüzünden kavga çıktı. 15-18 yaş altı koğuşlarda kalan kadın hükümlüler ile infaz koruma memurları arasında çıktığı öğrenilen kavgada, koğuşlarda kalan kadınlardan bazılarının tavandaki ampuller ile camları kırdıkları, kırdıkları camlarla bileklerini kesikleri öğrenildi. Cezaevine Bozkurt Jandarma Karakolu ekipleri başta olmak üzere, Denizli'den de çevik kuvvet polisleri ile TOMA gönderildi. Yaralılara, cezaevine gelen ambulanslarda müdahale edildi. Koğuşlarda kalan kadın hükümlülerin çığlık ve bağırma sesleri dışarıdan duyuldu. Hükümlü kadınlar, cezaevinin pencerelerine toplanarak dışarıdaki ekipleri izledi. Kadın Acık Cezaevi'nde, yönetimin 18 yaş altı kadınlara sigara içme yasağı koyduğu, kavganın da 15-18 yaş altı kadın hükümlülerin kaldığı koğuşta sigara içen kadınlara gardiyanların müdahale etmesi sonucu çıktığı iddia edildi.

"OLAY İSYAN VEYA HERHANGİ BİR BENZERİ OLAY DEĞİLDİR"

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı açıklamada olayların sigara içme yüzünden çıktığını belirterek, "15-18 yaş altı sigara içme yüzünden hükümlüler arasında çıkan kavgada 7 hükümlü kadın hafif şekilde yaralandı. Olaya yetkili kurumlar müdahale etti. Olay isyan veya herhangi bir benzeri olay değildir, münferit bir olaydır,  durum kontrol altındadır" dedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'ndeki olayla ilgili gece saatlerinde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam saatlerinde 5 çocuk, yetişkinlerin yaşam alanlarına geçme, sigara kullanma gibi isteklerinin yerine getirilmemesinden dolayı aydınlatma için kullanılan ampulleri sökerek kendilerine ve çevrelerine zarar verici eylemlerde bulunmuşlardır. Dış koruması bulunmayan infaz kurumu ve eğitim evinde görevli personel olaya müdahale ederek gereken tedbirleri almış ve her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak sağlık ve güvenlik birimlerine durumu bildirmiştir. İntikal eden sağlık görevlileri mahallinde ayaktan tedavinin yeterli olduğu kanaatine ulaşarak gerekli tedaviyi gerçekleştirmişlerdir. Çardak Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nca derhal intikal ile tahkikata başlanılmıştır. Ayrıca kurumda görevli psikologlar acilen göreve çağırılmışlardır. Bazı haber ajanslarında konunun ceza infaz kurumu personeli ile çocuk hükümlüler arasında yaşanan arbede, görevlilerin rehin alınması şeklinde haber yapılmasının eksik ve yanlış bilgiye dayandığı değerlendirilmiştir. Nöbetçi infaz koruma memurlarının, kendilerine ve çevrelerine zarar veren hükümlülerin bu eylemlerinin sonlandırılması için müdahalede bulunmuşlardır. Bunun dışında bir eylem de belirlenmemiştir."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Cezaevinden görüntüler

-Güvenlik önlemleri

-Ambulanslardan görüntüler

Genel ve detaylar

--------------------------

Cezaevinin dışından görüntü

Jandarma ve polislerden görüntü

Ambulansta müdahale edilen kadınlardan görüntü

Penceredeki kadınlardan görüntü

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in açıklamaları

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508015

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508007

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507164

========================================================

2)11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, BABASINI KAYBETTİ

ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden dün akşam saatlerinde vefat etti.

Bir süreden beri yaşlılığa bağlı olarak hastanede tedavi gören, son bir aydır ise özel doktor ve hemşire gözetiminde evinde bakım altına alınan Ahmet Hamdi Gül önceki gün gece yarısı fenalaştı. Özel ambulansla tedavi gördüğü  Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Hamdi Gül, dün saat 18.40'ta yaşamını yitirdi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Baştabibi Ömer Akbeyaz, "Hastamız  Ahmet  Hamdi Gül, dün gece saat 00.05 sıralarında evinden ambulansla alınarak bilinç bulanıklığı, solunum sıkıntısı, bulantı ve kusma şikayetleriyle, septik şok tanısıyla yoğun bakıma alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen  kalp durması sonucu 18.40 itibarıyla kaybedildi" dedi.

ABDULLAH GÜL KAYSERİ'DEYDİ

Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi Gül'ü rahatsızlığının ilerlemesi nedeniyle son bir ayda 3 kez ziyaret etmiş, cuma günü de İstanbul'dan Kayseri'ye gelmişti.

Ahmet Haldi Gül, Kayseri'deki 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezinde uzun yıllar torna ustası olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde Asteksan Şirketi'ni kuran Ahmet Hamdi Gül, ilerlemiş yaşına karşın uzun süre çalışmayı sürdürdü.

Adeviye Gül ile evli olan Ahmet Hamdi Gül, 3 çocuk babasıydı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün akşam Kayseri'de vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül, bugün toprağa verilecek. Ahmet Hamdi Gül'ün cenaze namazı bugün öğleyin Melikgazi İlcesi Cami-i Kebir'de kılınacak.

TAZİYE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Baba Ahmet Hamdi Gül'ün ölüm haberi üzerine Gül ailesi, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nden ayrılarak Alparslan Mahallesi, Kızılırmak Caddesi Kamanlıoğlu Apartmanının 13'üncü katındaki baba ocağına gelerek taziyeleri kabul etti. Devlet erkanından ilk olarak Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç taziyeye geldi. Melikgazi İlçe Başkanı ve eski Milletvekili Memduh Büyükkılıç, Kur'an okudu. Çok üzüntülü olduğu görülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül ile yeğenleri, gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Taziye evinden görüntüler

-Ahmet Hamdi Gül'ün fotoğraflar/ arşiv görüntüler

-Röportajlar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ/ KAYSERİ,

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507129

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507128

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507133

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507135

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507136

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507139

===================================================

3)TERÖRİSTLERE AİT 25 SIĞINAKTA ONLARCA SİLAH VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 19 Nisan'dan bu yana Şırnak'ın İncebel ve Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonların devam ettiğini açıklayarak, teröristlerin kullandığı tespit edilen 25 mağarada yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, bugüne kadarki operasyonlarda en kapsamlı silah ve malzemelerin ele geçirildiği vurgulandı.Operasyonlarda ele geçirilen silah ve malzeme listesi şöyle: 237 Kaleşnikof tüfek, 23 G-3 piyade tüfeği, 9 Bixi makineli tüfek, 8 Dragunov KANAS tüfek, 1'er MG-3 makineli tüfek, Zagros keskin nişancı tüfeği, Doçka uçaksavar silahı, M-16 piyade tüfeği, 2 HK-33 piyade tüfeği, 3 Mavzer tüfeği, 9 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, 9 RPG-7 roketatar, 2 lav silahı, çeşitli çaplarda havan ile 57 bin 540 7,62 milimetre tüfek mühimmatı, 32 bin 242 biksi mühimmatı, 7 bin 330 doçka mühimmatı, 4 ton amonyum nitrat patlayıcı, 240 el bombası, 236 anti personel roketatar mühimmatı, 16 anti tank mayını, 4 anti tank roketatar mühimmatı, çok sayıda teçhizat ve yaşam malzemeleri.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şehit J.Bnb. Ahmet KARAMAN-2 (İncebel Dağları-Kato) Operasyonu.

1.23'üncü J.Snr. Tüm. K.lığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci J.Komd .A.K.lığı emir-komutasında; BTÖ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek, BTÖ'nün kullandığı mağara ve sığınakları imha etmek maksadıyla Güvenlik Korucuları ile takviyeli 3xJ.Komd.Tb.ile İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017'de başlayan Şehit J.Bnb. Ahmet KARAMAN-2 Operasyonu zor arazi ve hava şartlarında 19 gündür aralıksız devam etmektedir.

2.Operasyon bölgesinde (İncebel Dağları-Kato'da) Şimdiye kadar BTÖ mensuplarının kullandığı 25 adet mağara tespit edilmiştir. Mağaraların aramalarına emniyetli bir şekilde devam edilmektedir.

3.06-07 Mayıs 2017 tarihlerinde tespit edilen mağaralarda yapılan aramalarda başta çeşitli çaplarda havan silahları, Doçka Uçaksavar Silahı, Biksi Makineli Tüfekleri, Kaleşnikof Piyade Tüfeği olmak üzere çok sayıda silah, teçhizat ve mühimmat ele geçirilmiştir.

4.Söz konusu mağaraların BTÖ'nün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu değerlendirilmektedir. Ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri ile BTÖ'nün lojistik desteğine Şırnak'ta son yılların en büyük darbesi vurulmuştur.

5.Anılan silah, teçhizat ve mühimmatın bugüne kadar icra edilen TMH operasyonlarında bir seferde örgütten ele geçirilen en fazla malzeme olduğu değerlendirilmektedir.

6. Ayrıca, mağaraların içine erişimi sağlayacak ve onları kullanılmaz hale getirecek makinelerin operasyon bölgesine gönderilmesi maksadıyla, Kato Dağı eteklerinden zirvesine doğru yol yapımı çalışmaları 8 dozer, 3 ekskavatör ve çeşitli iş makineleri ile devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

------------------

-Operasyondan görüntüler

-Ele geçirilen malzemeler

Haber: ŞIRNAK

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508009

=================================================

4)ERZURUM'A MAYIS KARI

Bir süreden beri yağışlı havanın etkisinde olan Erzurum'da yüksek kesimlere kar düştü. Erzurum- Çat karayolu üzerindeki Çirişli mevkiine gidenler kar yağışı sürpriziyle karşılaştı. Bir anda bastıran kar yağışını cep telefonlarıyla görüntüleyen sürücüler büyük şaşkınlık yaşadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Perşembeye kadar etkili olması beklenen yağmurun yüksek kesimlerde kar olarak görülebileceğini bildirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Cep telefonu ile çekilen görüntü

Haber-Kamera: ERZURUM,

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507131

================================================

5)PARKTA PATLATILAN SES BOMBASI KORKUTTU

ADANA'da kimliği belirsiz iki kişi tarafından çocuk parkında patlatılan ses bombası, polisi alarma geçirdi.

Olay, dün gece saat 22.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, parkta uyuşturucu madde alan kimliği belirsiz iki kişi, pet şişe içinde hazırladıkları ses bombasını oyun aletlerinin bulunduğu alana atıp kaçtı. Zanlıların kaçmasının ardından ses bombası, büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada şens eseri yaralanan olmazken, küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Yakın mahallelerden duyulan patlama sonrası alarma geçen Adana Emniyeti, olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve ekip sevk etti. Uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği alan ekipler, parkta delil aradı. Ses bombasına ait parçaları incelemek üzere el koyan polis, zanlıları yakalamak için bölgede çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Parkta çalışma yapan polisler

Parkın tabelası

Olay yeri numaratörlerinden görüntü

Polislerin delil araması

Zanlıların uyuşturucu madde kullandığı pet şişe ve sigaralardan görüntü

Polislerin çalışmasını izleyen mahalle sakinleri

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'11" Boyut: 134 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508013

=================================================

6)PLASTİK FABRİKASINDA KORKUTAN YANGIN

ADIYAMAN'da, plastik fabrikasında çıkan yangın korkuttu.

Yangın, dün öğleden sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Mehmet Delice'ye ait plastik fabrikasından dumanlar yükseldiğini görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemi alırken itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla yangın söndürüldü. Fabrikada kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangın maddi hasara yol açtı. Yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Olay yeri

Polisin önlem alması

İtfaiye erleri gelmesi

Dumanlar yükselmesi

İtfaiye erleri müdahale etmesi

Fabrikada yanan plastik eşyalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508014

==============================

7)BURSASPORLU TARAFTARLAR TAKIM OTOBÜSÜNÜ TAŞLADI

ÇAYKUR Rizespor deplasmanında 6-0 gibi farklı skorla yenilen Bursaspor kafilesi kente gelişinde havalanı çıkışında bir grup taraftarın saldırısına uğradı. Kafileyi taşıyan otobüse taşlarla saldıran taşkın taraftarlar, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 6-0 gibi farklı skorla yenilen Bursaspor kafilesi saat 22.45'te uçakla kente döndü. Yenişehir Havaalimanından ayrılan yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, havaalanı kavşağında yaklaşık 50 kişilik taraftar grubunun taşlı saldırısına uğradı. Otobüsün ön camı hasar görürken taraftarlar aracı durdurmak istedi. Çevik-Kuvvet ekibinin müdahalesiyle taraftarlar bölgeden uzaklaştırıldı. Çevre yolunu kullanarak Özlüce tesislerine gelen oyuncu ve yöneticiler bir süre dinlendikten sonra kendilerine ait araçlarla arka kapıdan çıkarak evlerine gittiler.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Takım otobüsünün Havaalanından çıkması

Polis ekiplerinin görüntüsü

Kavşakta taraftarların saldırısı

Otobüsün çevre yolundan gitmesi

Özlüce tesislerinde alınan önlemler

Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508010

=================================================

8)AFYONKARAHİSAR'DA KAZA: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

AFYONKARAHİSAR'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 yaşındaki Sahra Sıla Yılmaz yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 19.30 sıralarında Afyonkarahisar- Konya karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Gökçe Yılmaz yönetimindeki 03 EU 681 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden 48 yaşındaki Hasan Hüseyin Bülbül idaresindeki 35 V 2826 plakalı otomobili sollamak isterken sürücünün kontrolünden çıktı. Çarpışan otomobiller yoldan çıkıp askeri havalimanı bölgesine uçarken, Yılmaz'ın otomobili ters döndü.

Kazada Gökçe Yılmaz'ın kullandığı otomobilden fırlayan kızı Sahra Sıla Yılmaz ağır yaralanırken, aynı araçtaki oğlu Turan Türkmen Yılmaz (13) ile diğer aracın sürücüsü Hasan Hüseyin Bülbül, Şerife Bülbül (49), Ayten Akdağ (46) ve Yasin Bülbül (17) yaralandı. Gökçe Yılmaz ise kazadan yara almadan kurtuldu.Kazanın ardından olay yerine gelen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülen Sahra Sıla Yılmaz kurtarılamadı. Diğer 5 yaralı ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Askeri bölgeye uçan otomobilin görüntüsü

Diğer otomobilden görüntü

Haber-Kamera: Sait KARADUMAN/ AFYONKARAHİSAR,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508003

==============================

9)2 AYLIK EVLİ SÜRÜCÜ KONTROLÜNÜ YİTİRDİĞİ OTOMOBİLDE YANARAK ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, sürücünün kontrolünden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, D-100 Karayolu Kartepe Sapanca Kavşağı'nda meydana geldi. Sakarya'dan Derince'ye akrabalarını bırakan 24 yaşındaki Emre Altun, kardeşi 21 yaşındaki Emrah Altun ve arkadaşları Ömer Faruk Gülten dönmek için yola çıktı. Emre Altun, yönetimindeki 81 AV 588 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirincearaç kaldırıma çıkarak takla attı. Kazada, Emrah Altun ve Ömer Faruk Gülten araçtan fırladı. Sürücü Emre Altun ise, takla atarak Kartepe Belediyesi Fen İşleri binasının bahçe duvarına çarpan araçta sıkıştı. Araç bir anda alev alarak yanmaya başladı. Otomobilde sıkışan Emre Altun alevlerin arasında kalarak yandı. İhbar üzerine sevk edilen 112 Acil ekipleri ağır yaralanan Emrah Altun ile hafif yaralanan Ömer Faruk Gülten'i alarak tedavileri için hastaneye kaldırdı.

Şubat ayında evlenen Emre Altun'un cesedi yapılan inceleme ardından Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-İtfaiye ekiplerinin görüntüsü

-Araçtan detaylar

-Ölen kişi ve yaralanan kişilerin fotoğrafları

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/ KARTEPE(Kocaeli),

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508017

==============================

10)DAĞ TIRMANIŞINDA FENALAŞAN EMEKLİ ASTSUBAY ÖLDÜ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkarken fenalaşan emekli astsubay 56 yaşındaki Servet Sezgin, yaşamını yitirdi.

Kemer'e bağlı Beycik Mahallesi'ne kadar araçlarıyla gelen emekli astsubaylar Servet Sezgin ile Şükrü adlı arkadaşı, Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkmak için yürüyüşe başladı. Zirveye 1 kilometre kala saat 15.00 sıralarında arkadaşının 5 metre kadar önünde yürüyen Servet Sezgin bir anda yere yığıldı. Yakındaki diğer bir gruptan Rus turist Sezgin'e ilk müdahaleyi yaparken arkadaşı da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı.

TELEFON DİREKTİFİYLE KALP MASAJI

İlk olarak olay yerine Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bulunan Olympos Teleferik çalışanları geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi ile kurulan irtibat sonrası teleferik çalışanları telefondan verilen direktifle Servet Sezgin'e kalp masajı ve suni teneffüs uyguladı. Ardından Çamyuva Jandarma Karakolu ekipleriyle gelen 112 personeli de suni teneffüs ve kalp masajını sürdürdü. Ancak yapılan müdahale Servet Sezgin'i kurtarmaya yetmedi.

TELEFERİKLE İNDİRİLDİ

Servet Sezgin'in cansız bedeni jandarma, 112 ve teleferik çalışanlarıyla birlikte alandan sedyeyle taşınarak Tahtalı Dağı zirvesine getirildi. Sezgin'in cenazesi teleferikle indirilerek cenaze aracına konuldu ve Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cenaze burada yapılan işlemlerin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Bölgenin genel görüntüsü

Kalp masajı detayları

Olay yerine gelen diğer teleferik çalışanları

Kalp masajı

Olay yerine gelen 112 ekipleri

Yakın detay kalp masajı

Kalp masajı yapılırken arkadaşının telefonda olayı anlatması

Jandarmanın olay yerine gelmesi

Olay yeri ve genel bölgenin detayı

Tahtalı 2365 metre detayı

Şahsın taşınması detayı

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/ KEMER(Antalya),

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507145

==============================

11)İŞKENCE YAPILIP İNŞAATTA ÖLÜME TERK EDİLDİ

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde 49 yaşındaki M.K. adlı erkek, darp edilip karnından bıçaklandıktan sonra makatına dolgu ve yalıtımda kullanılan köpük sıkılıp bir inşaatta çıplak halde bulundu. Ölüme terk edilen M.K. hastanede tedavi altına alındı.Olay, Başiskele İlçesi'nde meydana geldi. Başiskele'de bir inşaatta hareketsiz yatan erkek kişiyi görenler polisi ve 112 Acil'i aradı. Olay yerine gelen sağlık ekibi öldüresiye dövülen, karnından bıçaklanan ve makatına dolgu ve yalıtımda kullanılan köpük sıkılan M.K'yı çıplak halde buldu. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan M.K. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. M.K.'nın kendinde olmaması sebebiyle olayın nedeni belirlenemedi. 427 promil alkollü olduğu belirlenen M.K'nın bir restoranda komi olarak çalıştığı öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Hastaneden görüntü

-M.K'dan görüntü

-Ambulanstan görüntü

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli),

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507159

==============================

12)ÇOCUĞUNU GÖREMEYİNCE ELİNDE BIÇAKLA KÖPRÜYE ÇIKTI

KONYA'da 25 yaşındaki Sedat P., evi terk eden eşinin 3 yaşındaki kızını göstermediğini öne sürerek eline bıçak alıp, alt geçidin üzerinde intihar girişiminde bulundu. Kızı getirilmezse intihar edeceğini belirten Sedat P., polis bir anlık dalgınlığından yararlanarak yakalayıp, korkuluklardan indirdi. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar cep telefonlarıyla yaşananları görüntüledi.Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi, Sanayi köprülü kavşağında meydana geldi. Sedat P., İddiaya göre evi terk eden eşinin 3 yaşındaki kızlarını kendisine göstermediği gerekçesiyle, yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki köprüye çıkarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaklaşık 1 saat Sedat P.,'yi ikna etmek için uğraştı. Köprünün altında bulunan alt geçit trafiğe kapatılarak itfaiye tedbir amaçlı atlama minderi açtı. Sedat P., kendisini ikna etmeye çalışan polislere "Kızımı getirmezseniz atlayacağım" diyerek gözyaşı döktü. Köprüde Sedat P.'nin etrafını saran polisler bir anlık dalgınlığından yararlanarak korkuluklardan kurtardı.

Bu sırada köprünün altında toplanan kalabalıktaki bazı kişilerih cep telefonlarıyla olayı görüntülediği gözlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Köprüye çıkan Sedat P.'nin elinde bıçakla korkuluklardan sarkması

-Polislerin ikna çabaları

-Toplanan kalabalığın ellerinde cep telefonları ile canlı yayın yapması

-Polisin Sedat P.'yi kurtarması

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508004

==============================

13)CİNAYET HÜKÜMLÜSÜ, EVİNDEKİ GİZLİ BÖLMEDE YAKALANDI

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D., evindeki minderin altında yapılmış gizli bölmede yakalandı. Diyarbakır Valiliği, operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanan ve bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı bir aracın da ele geçirildiğini açıkladı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından; Kocaköy ilçesi'ne bağlı Gözebaşı Köyü'nde 5 Mayıs günü saat 06.00'da narkoterör operasyonu kapsamında 2 ayrı ev ve eklentisinde arama yapıldı. Operasyon sırasında bir evde arama yapan jandarma ekipleri, evdeki minderin altında gizli bir bölme tespit etti. Minderleri kaldıran ekipler, yer altına kazılmış 2x2 metre genişliğinde ve 1.5 metre yüksekliğinde gizli bir bölmeye ulaştı. Gizli bölmenin kapağını açan jandarma ekipleri, hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D.'yi, ruhsatsız av tüfeği ile birlikte yakaladı.  Diyarbakır Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, aynı köyden A.G.'nin  evinin bahçesinde ekili 162 kök kenevir bitkisi tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip,bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı 1 araç bulunmuştur. Öte yandan Gözebaşı mülki sınırları içerisinde Karşıyaka mevkiinde menfez altına gizlenmiş halde jelikan bidon içerisinde 30 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile ele geçirilen silah ve uyuşturucu maddeye el konulmuş olup, gözaltına alınan bir şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere devam edilmektedir."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Cinayet hükümlüsünün yakalandığı gizli bölme

Bombalı araç yapımında kullanılacak aracın görüntüsü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507123

==============================

14)YAŞLI KADININ PARMAĞINA SIKIŞAN YÜZÜĞÜ İTFAİYE ÇIKARDI

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, alzheimer hastası 90 yaşındaki Pamuk Alp'in parmağına sıkışan yüzüğü itfaiye keserek çıkardı.

Gölcük Donanma Mahallesi İstiklal Caddesi'nde bir apartmanda oturan Pamuk Alp'in uzun zamandır çıkaramadığı yüzüğün parmağını sıktığı görüldü. Yakınları yüzüğü çıkarmaya çalışmakta başarısız olunca itfaiyeden yardım istedi. Eve gelen itfaiye ekibi alzheimer hastası kadının parmağına sıkışan yüzüğü keserek çıkardı. Kızı yüzük kesilirken korkmaması için teskin etmeye çalışırken, yüzük kesildikten sonra annesinin elini öptü. 112 Acil ekibi yüzüğün kesilmesinin ardından kızına yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

İtfaiyenin gelişi

İtfaiye ve 112 Acil ekibinden görüntü

İtfaiyenin yüzüğü kesmesi

Kızının annesini teskin etmesi, elini öpmesi

112 Acil görevlisinin tavsiyeleri

Traktör sulama kanalına devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/ GÖLCÜK(Kocaeli),

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508012

==============================

15)ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ'NDE ALP KIYAFETLİ ASKERLERDEN 'SAYGI' NÖBETİ

BİLECİK'in Söğüt İlçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde 'Alp' kıyafetli, ellerinde balta ve kılıç olan askerler tarafından nöbet tutulmaya başlandı.

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik'teki 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan projede, Ertuğrul Gazi'ye olan saygının ifadesi olarak türbesinde askerler tarafından 'Saygı nöbeti' tutulması karalaştırıldı. Proje kapsamında Söğüt İlçe Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli 9'u Jandarma Uzman Çavuş, 4'ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreni için görevlendirildi. Bu askerlere Valilik tarafından temin edilen Alp kıyafetleri giydirildi, tarihi misyonuna uygun aksesuarlar ve malzemelerle donatıldı. Söğüt İlçesindeki Ertuğrulgazi Türbesi önünde saygı nöbeti tutmaya başlayan Alp kıyafetli askerler, nöbet tutumu ve nöbet değişimini tarihsel seremonilerle sergilendi. Bıyıklı, sakallı olan ellerinde balta ve kılıç bulunan Alp kıyafetli askerlerin türbenin ziyaretçilere açık olduğu saatlerde her gün en az 2 kişi olmak üzere 2'şer saat süreyle dönüşümlü olarak nöbet tutacakları belirtildi. Bilecik Valisi Süleyman Elban, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde askerlerin yılın 365 günü saygı nöbeti tutacaklarını, nöbetlerin bir yıl ile sınırlı kalmayıp sürekli olacağını söyledi. Elban, "Askerlerimiz Alp kıyafetleriyle saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başladı. Amacımız burada hem diriliş ve kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılmasını, hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu ve tarihi duyguyu daha fazla hissetmelerini sağlamaktır. Gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz" dedi

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Alp kıyefeti giyen askerlerin görüntüsü,

-Alp kıyafetli askerlerin Söğüt'teki Jandarma komutanlığı binasından çıkarken,

-Askerlerin Ertuğrul Gazi Türbesi'nde nöbet değiştirmesi,

-Nöbeti biten Alp kıyafetli askerlerin jandarma aracına binmesi,

-Türbe önünde Alp kıyafetleriyle nöbet tutan askerlerin,

-Askerlerin türbe içerisindeki görüntüsü,

-Vatandaşların akserlere ilgi göstermesi,

-Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın konuşması

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/ BİLECİK,

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507147

==============================

16)AYVALIK'TA BOŞNAK ŞENLİĞİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin 1900'lü yıllardan bu yana Karadağ'dan gelen Boşnak Türkleri'nin yaşadığı Küçükköy Mahallesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Küçükköy Teferiç Şenlikleri'nde hem Küçükköy hem de Boşnak kültürünün özellikleri tanıtıldı.

Yeni açılan otel ve sanat galerileri ile Alaçatı benzeri bir dönüşüm süreci yaşayan Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi'nin Boşnak kültürü, Ayvalık Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen sempozyum ve şenlikle gündeme getirildi.  Geçmişte düzenlenen akordeonlu Teferiç kutlamaları yeni bir düzenlemeyle hayata geçirildi. Teferiç Şenlikleri, Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen sempozyum ile başladı. Küçükköy'ün tarihi ve mimari özellikleri ile kültürel birikiminin ele alındığı sempozyum Özkul Çobanoğlu moderatörlüğünde yapıldı. Sempozyuma Asker Kantarı, Bayram Ertuğral ve Berrin Akın konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun ardından saat 12.00'de Boşnak Bandosu Tapani eşliğinde Küçükköy Meydanı'na kortej eşliğinde yüründü. Ardından Küçükköy Meydanı'nda ve Küçükköy Merkez Cami bahçesinde hazırlanan el işlerinden Boşnak börekleri ve yemeklerine çok sayıda ürünün sergilenip satışa sunulduğu stantlar gezildi. İlçede ikinci kez düzenlenen Küçükköy Teferiç Şenlikleri'nde katılanlara Boşnak kahvesi ve yemekleri ikram edildi. Küçükköy'de yaşayan kadınların el emekleri satışa sunuldu. Boşnak kültürünü yansıtan defile ve kına gecesi canlandırması ise ilgiyle izlendi. İzmir Güreler Rumeli Göçmenler Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile Chomas Korosunun çok sesli müzik dinletisi şenlikteki coşkuyu artırdı.  Şenlikte, hem Küçükköy hem de Boşnak kültürünün özellikleri yansıtılmaya çalışıldı.

"AYVALIK'TA BU KÜLTÜRÜMÜZÜN ANANELERİNİ YAŞATACAĞIZ"

Şenlikte konuşan CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Hiçbir millet kendi kültürünü unutmamalı. Kendi kültürümüzü bu zenginliklerimizi yaşadığımız ve kim olduğumuzu hatırladığımız sürece Cumhuriyete daha iyi sahip çıkarız. Biz Ayvalık'ta çok kültürlüyüz. Zengin bir kültürümüz var. Bu kültürümüzün ananelerini Ayvalık'ta yaşatacağız" dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise, "Coğrafyanın her tarafından bu topraklara gelmiş ve bu topraklarda harman olmuşuz. Türk Milleti olmuşuz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.  Şenliğe, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gül, İstanbul Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Sancaklar, İstanbul Sefaköy Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Şen de katıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Şenlikten görüntü

-Stantlardan görüntü

-Şenliğe katılandaran görüntü

-CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in konuşması

-Defile ve  kına gecesi canlandırmalarından görüntü

-Halk oyunları gösterilerinden görüntü

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK(Balıkesir),

07.05.2017 - Haber Kodu : 170507146

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement