Dha Yurt Bulteni 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bulteni 1

Tunceli Pülümür'de 3 PKK'lı ölü ele geçirildiSon günlerde Tunceli bölgesinde art arda büyük darbeler alan PKK'ya, bir darbe de Pülümür İlçesi kırsalında vuruldu.

07.08.2017 08:07

Tunceli Pülümür'de 3 PKK'lı ölü ele geçirildi

Son günlerde Tunceli bölgesinde art arda büyük darbeler alan PKK'ya, bir darbe de Pülümür İlçesi kırsalında vuruldu.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde gece 22.00 sıralarında başlayan ve sabah saat 04.00 sıralarına kadar devam eden çatışmada, aralarında PKK'nın sözde Dersim eyaleti doğu cephesi Bağır grubu sorumlusunun da bulunduğu 2'si kadın 3 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre, dün gece Pülümür İlçesi Kızılmescit bölgesinde pusu faaliyeti yürüten Jandarma Özel Harekat Timleri, kalabalık bir grup PKK'lının arazide haraket halinde olduğunu tespit etti. Ormanlık alan içinde haraket halinde olan grubun önü, JÖH Timleri tarafından kesilerek teslim olun çağrısı yapıldı. PKK'lı grup, teslim olun çağrısına ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

Çatışma aralıklarla sabaha kadar şiddetli şekilde devam ederken, bölgeye Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir başka JÖH Timi helikopter ile indirildi. PKK'lıların sarp araziye sahip bölgelere kaçmaması için bölgeye indirilen JÖH Timleri, PKK'lıların kaçış güzergahını tutarken, 2 Kobra tipi helikopter de bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

Sabaha doğru Kızılmescit Bölgesi Karagöl Deresi Mevkii'nde sıkıştırılan PKK'lı grup ile çok yakın mesafede yaşanan sıcak temasta, 2'si kadın 3 PKK'lı, bir M16 silah ve üç kaleşinkof ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Ölü ele geçirilen PKK'lılardan birinin, örgütün sözde Dersim eyaleti doğu cephesi Bağır grubu sorumlusu olduğu tespit edildi. Kimlik tespit çalışmalarının halen devam ettiği, kimlik bilgileriyle ilgili gün içinde açıklama yapılacağı öğrenildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, DHA'ya yaptığı açıklamada, gece başlayan ve sabah erken saatlere kadar devam eden çatışmalarda, biri sözde üst düzey sorumlu 3 PKK'lının öldürüldüğünü, kimlik tespit çalışmasının tamamlanması sonrası tekrar açıklama yapılacağını belirtti. Vali Tuncay Sonel, bölgede operasyonun halan devam ettiğini de sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

(Fotoğraflar)

Çatışma yaşanan bölge

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

=============================================

Diyarbakır'da, güvenlik korucuları, PKK'lılarla çatıştı: 3 korucu yaralı

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi, Ülgen Köyü kırsalında PKK'lı teröristler korucular arasında çıkan çatışmada 3 güvenlik korucusu yaralandı.

Hazro ilçesi Ülgen Köyü kırsal alanında görevli olan güvenlik korucularına, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından  saldırı düzenledi. Güvenlik korucularının saldırıya karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında yaralanan 3 güvenlik korucusu bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-ARŞİV

-Operasyon görüntüleri

Haber: DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Şehit özel harekat polisi Erhan Konuk'u 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı

Şehit özel harekat polisi Erhan Konuk için memleketi Adana'nın Pozantı İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla getirildiği Adana Havalimanı'nda alınan şehidin cenazesi, konvoyla Pozantı İlçesi'ne bağlı Aşçıbekirli Mahallesi'ne götürüldü. Burada şehidi Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akgüneş, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, ailesi ve yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. Törende şehidin anne, baba ve kardeşlerini yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz ise altın bilekliğine bakıp gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erhan Konuk, 2005 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde şehit olan Üsteğmen Zafer Sabancı'nın yanına gözyaşları içinde defnedildi. Bu arada şehidin babası Fehmi Konuk'un Facebook adresinden 3 Ağustos'ta özel harekat polisleri ile bir lokantada çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı 'Özel harekat, Pozantı'da. Allah onları korusun' paylaşımı dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Şehidin naaşının mahallesine götürülmesi

Yakınlarından görüntü

Cenaze namazı

Mezar başında saygı atışı yapılması

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER-Onur Can BULAT/ (POZANTI) ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize- Artvin havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü'nde yapımına başlanan Rize-Artvin havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın eşlik ettiği  Erdoğan, şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Erdoğan'ın şantiye ziyareti sırasında denizde Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi önlem aldı, havada ise polis helikopteri tur attı. Basına kapalı gerçekleşen incelemelerin ardından Erdoğan ve beraberindekiler AK Parti Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Muhammed Avcı ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiye'nin 56'ıncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcuya hitap etmesi beklenen Rize-Artvin havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat- Aga Enerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek. 2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının 29 Ekim 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Erdoğan'ın hava limanına gelişi

-İncelemeler

-Alınan güvenlik önlemleri

-Detaylar

HABER: Muhammet KAÇAR KAMERA: Osman ŞİŞKO/ RİZE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Düğün konvoyundan ateş edildi: 7 fındık işçisi yaralandı

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde düğün konvoyundan havaya av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu traktörde bulunan 7 fındık işçisi yaralandı.

Akşam saatlerinde, Hendek Sarıdere Mahallesi mevkiinde seyreden düğün konvoyundan kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar bu esnada fındık toplamaktan dönen, Güneydoğu ve Doğu illerinden bölgeye gelen ve kaldıkları yere traktörle gitmekte olan fındık işçilerine isabet etti. Çeşitli yerlerinden saçmalarla yaralanan 7 fındık işçisi Hendek İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 7 kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Fındık işçilerinin hastanenin acil servisine getirilmesi sırasında beraberlerinde gelen bazı kişiler görüntü ve fotoğraf çekilmesine engel oldu. Hastanede tedavi altına alınan fındık işçilerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yaralıların ambulansla getirilmesi

Ambulanstan indirilmeleri

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ SAKARYA (Adapazarı)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Düzce'de durdurulan otobüste 63 kaçak yakalandı

DÜZCE'de, şüphe üzerine durdurulan bir otobüste kaçak yollarla Avrupa'ya götürülmek istenen 63 Afgan ve Pakistan vatandaşı ile onları götüren 2 kişi gözaltına alındı.

TEM Otoyolu'nun Gümüşova Rampaları mevkiinde asayiş uygulaması yapan jandarma ve polis ekipleri aşırı yolcu olması nedeniyle 34 NHV 36 plakalı otobüsü durdurdu. Otobüste yapılan incelemede 63 kişinin yolculuk yaptığı belirlendi. Jandarma ve otoyol polisleri tarafından yapılan kimlik kontrolünde yolcuların Afganistan ve Pakistan vatandaşı olduğu ve kaçak yollarla Avrupa'ya götürülmek istendiği ortaya çıktı. Otobüs sürücüsü 24 yaşındaki Selçuk Arat ile yanında bulunan aynı yaştaki Tahsin Balcı ve 63 yolcu gözaltına alındı. Otobüs de incelenmek üzere otoparka götürüldü. Kaçakların önce Yunanistan ve Bulgaristan'a ardından da diğer Avrupa ülkelerine götürülmek vaadiyle bin 500 lira ile 2 bin lira arasında değişen miktarda para karşılığında Tokat'tan otobüse bindirildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Kaçakların görüntüsü

-Otobüsün görüntüsü

-Detaylar

Haber: Tezcan SOLMAZ/DUZCE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Kamyon ve Tır çarpıştı: 2 ölü

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde kamyon ve Tır'ın çarpıştığı kazada sürücüler Murat Kürşat Devecioğlu ile Murat Koluncu yaşamını yitirdi.

Eğirdir'e bağlı Pazarköy ile Ayvalıpınar yolunda saat 15.30 sıralarında meydana gelen kazada, Murat Kürşat Devecioğlu'nun kullandığı kamyonla karşı yönden gelen Murat Koluncu'nun kullandığı mermer yüklü Tır kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri sürücüler Devecioğlu ve Koluncu'nun olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdiğini belirledi. Devecioğlu ve Koluncu'nun cenazeleri yapılan incelemenin ardından morga konuldu. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden vatandaş kamerası görüntüleri

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Adana'da akaryakıt tankeri patladı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da bir akaryakıt tankerine kaynak yapıldığı sırada meydana gelen patlamada Suriyeli kaynak işçisi Ahmet Elşeyhelsana hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı.

Olay,  Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında meydana geldi. Bir kamyon kasasının üzerinde bulunan akaryakıt tankerine Ahmet Elşeyhelsana'nın kaynak yaptığı sırada patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Elşeyhelsana yaklaşık 50 metre uzağa savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi Suriyeli işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Henüz ismi öğrenilemeyen bir Suriyeli işçinin de ağır yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ahmet Elşeyhelsana'nın cenazesini otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İtfaiye ekiplerinin tırı söndürmesi

Tırın görüntüsü

Fabrikanın genel ve detay görüntüleri

Haber: Salih ÜÇTEPE -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Konya'da kaza: 5 yaralı

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon idaresini kaybettiği otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Ereğli- Karapınar karayolu Organize Sanayi mevkiinde meydana geldi. Sevilay Ergin yönetimindeki 80 FS 481 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon idaresini yitirdi. Yoldan çıkan otomobil şarampole devrildi. Kaza sonrası sürücü Sevilay Ergin ile birlikte otomobildeki Murat, Belma, Elif ve Sultan Ergin yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yeri

-Yaralılara sağlık ekipleri ve itfaiyenin müdehalesi

-Genel detay görüntüler

-Yaralıların ambulansla hastaneye sevki

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ,(Konya)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Otomobil karşı şeride geçip takla attı: 3 yaralı

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde kontrolden çıkarak karşı şeride geçip takla atan otomobilde 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası otomobilde yapılan incelemede araç içinde ve yola savrulmuş bira şişeleri görüldü.

Kaza, saat 14.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Misi Köyü Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Kent merkezi yönüne gelen 36 yaşındaki Abdullah Görmez yönetimindeki 16 DY 876 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkıp refüjü aşarak karşı şeride geçti. Üç takla attıktan sonra duran otomobilin sürücüsü Abdullah Görmez ile yanındaki arkadaşları Sadık Çakır ve Oktay Sevim yaralandı. Araçta sıkışan sürücü Abdullah Görmez, 112 ve Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı.

Yaralılar, ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sürücünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaza sonrası otomobilde yapılan incelemede, araç içinde ve yola savrulmuş bira şişeleri görüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-yaralılara ilk müdahale,

-ambulansın gelişi,

-kazalı araçtan detaylar,

-otomobildeki bira şişeleri,

trafik ekiplerinden detaylar,

-kazanın görgü tanığı ile röportaj

Haber: Enver Fatih TIKIR/ BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Sondaj kamyonu çarpıştığı otomobilin üzerine devrildi: 2 ağır yaralı

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde meydana gelen kazada, sondaj makineli kamyonetle çarpışan otomobil, devrilen kamyonetin kasasının altında kaldı. Otomobilde bulunan baba 53 yaşındaki Ekrem Yörük ile oğlu 17 yaşındaki Mehmet Yörük ağır yaralandı

Kaza, saat 13.00 sıralarında Konya'nın Karapınar İlçesi, Adalet Mahallesi Ayırt Caddesi ile Meteoroloji Caddesi kavşağında meydana geldi. İddiaya göre Meteoroloji caddesinden Ayır Caddesi'ne geçmek isteyen Ekrem Yörük yönetimindeki 01 BH 201 plakalı otomobil, Ayırt Caddesi'nde seyir halinde olan Muttalip Mutluer (62), yönetimindeki 42 07 1001 plakalı sondaj makineli kamyonet ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanında bulunan oğlu Mehmet Yörük otomobilde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarılan yaralılar, Karapınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Konya'daki hastanelere sevk edildiler. Kamyonet şoförü Muttalip Mutluer ise kazayı hafif sıyrıklar ile atlattı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kamyon kasası altında kalan otomobilin görüntüsü

-Polisin çalışması

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR,

===============================================

Patoz makinasına düşen mevsimlik işçi parçalanarak can verdi

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde tarlada çalıştığı sırada patoz makinasına düşen mevsimlik işçi 19 yaşındaki Baran Yıldan feci şekilde can verdi.

Olay saat 19.30 sıralarında Balıkesir'in Bandırma ilçesi Doğa mahallesi yakınlarında bulunan nohut tarlasında meydana geldi. Mardin'den Bandırma'ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Baran Yıldan, iddiaya göre dengesini kaybederek nohutları ayıklayan patoz makinesinin içine düştü. Olay yerinde parçalanarak feci şekilde can veren gencin çıkarılması için olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Bandırma Grup Amirliği ekipleri geldi. Görevliler demir testeresi ile saatlerce çalışarak cesede ulaşmaya çalıştı. Kazayı duyan Yıldan'ın yakınları olay yerine akın etti. Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı, herhangi bir olay yaşanmaması için kaza bölgesinde güvenlik önlemi aldı. Gencin cesedinin çıkarılması için çalışmalar devam ederken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Cep telefonuyla gündüz çekilen çalışma anı

Gece yapılan çalışma

Haber-Kamera: Erdem ÖZCAN - Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Elektrik kontağı tek katlı evi yaktı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, 80 yaşındaki Makbule Altay ve oğlunun yaşadığı tek katlı evde elektrik kontağı sonucu yangın çıktı. İtfaiye yangını söndürürken, ev kullanılmaz hale geldi.

Akşam saatlerinde, Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde Makbule Altay'a ait tek katlı evde yangın çıktı. Evde kimsenin olmadığı sırada çıkan yangında evden yükselen dumanları görenler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Makbule Altay ve oğlunun yaşadığı ev kullanılmaz hale gelirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Evden görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

=====================================================

Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale merkez ilçeye bağlı Sarıbeyli Mahallesi yakınlarındaki bozuk orman alanında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. 2 hektar ormanlık alan alevlerden zarar gördü. Havadan 5 helikopterin, karadan ise 17 arazöz ile çok sayıda dozer ve grayderin müdahale ettiği yangın bölgesinde, soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmalarından görüntü

-Yanan alanların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Ak Partili Özdağ: Erdoğan bence de son mohikandır

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Recep Tayyip Erdoğan bence son mohikandır" dedi. Özdağ, bu sözü 2015 yılında da söylediğini belirtti.

anisa'nın Köprübaşı İlçesi'nde dün işyeri  açılışında konuşan Selçuk Özdağ, Ak Parti eski yöneticisi Ayhan Oğan'ın "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözlerini 'maksadını  aşan bir ifade' olarak değerlendirdi. Özdağ, "'Yeni bir devlet kuruyoruz' ifadesi doğru değil. Sistem değişikliğine gidiyoruz dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz; Cumhuriyet. Devletimizin adı belli; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük devrimci, en büyük reformist ve en başarılı siyasetçidir. 95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bence de son mohikandır" dedi.

'MOHİKAN' SÖZÜNÜN ELEŞTİRİLMESİNE YANIT VERDİ

Selçuk Özdağ, dünkü açılıştaki sözlerinin sosyal medyada tartışılması üzerine DHA'ya yaptığı açıklamada 'mohikan' benzetmesini daha önce de yaptığını hatırlattı. Özdağ şöyle dedi: "2015 yılında da söylemiştim. Hatta o zaman Recep Tayyip Erdoğan'ı dördüncü sıraya koyuyordum. Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi Erdoğan ikinci sıraya geçti. Neden? 17- 25 Aralık gibi ekonomi ve siyaset darbesini bertaraf etti. Türkiye'de bir hükümet kurulamadığı zaman, kaos çıkacağı zaman inisiyatif alarak erken seçim kararına çok ciddi katkısı oldu. 15 Temmuz gecesini bertaraf eden liderdir. Bütün darbe girişimlerinde tehditlerde, herkesin çekildiği ortamlarda, Erdoğan meydan okudu. O nedenle ikinci sıraya geçti." Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün kurduğunu belirten Selçuk Özdağ, Erdoğan'ın da 2002'den bu güne vesayetçilere meydan okuduğunu, darbeleri bertaraf ettiğini ve 12 seçim kazandığını söyledi. Özdağ, "Erdoğan egemen güçlere, adına 'F tipi' dediğimiz cemaatlere karşı ciddi mücadele vermiş ve hala ayakta, sağlığı beyni ve fiziki yapısıyla, hayalleriyle ayakta" dedi. Selçuk Özdağ, geçmişteki siyasi liderleri eleştirirken "Demirel şapkasını alıp gitmişti 12 Mart'ta. Şapkasını koruduğu kadar ülkeyi koruyamadı. Erbakan partisini koruyamadı. O dönem içinde ekonomik olarak neler yaşadığımızı biliyoruz" diye konuştu. Sözlerinin 'övgüler yağdırmak' olarak değerlendirildiğini kaydeden Selçuk Özdağ, söyle dedi: "Ben var olan bir şeyi söylüyorum. 'Yok canım hayır ondan başarılı şu liderdir' desinler. Elbette Menderes, Özal, Erbakan, Yazıcıoğlu, Türkeş'in Türk siyasi hayatında çok ciddi katkıları var. Çok lider çıkaramadık. Çok az yetiştirdiğimiz liderlere sahip çıkmamız gerekir. En önemli lider de Erdoğan'dır. En karizmatik lider. Türk siyasi hayatına yön veren adam. İdealizmle realizmi yan yana götüren adam. Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda çok ciddi şekilde her seçim sonrası devrim yapan, hayallerini gerçekleştiren adamdır. Onun başarısı benim sözlerimle değil, kendisinin yaptıklarıyla kaim. Ben ülkücü gelenekten geliyorum Türkeş ve Yazıcıoğlu için de çalıştım ama 12 seçim kazanmak Erdoğan'a nasip oldu."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Selçuk Özdağ'ın konuşmasından görüntü

Özdağ'ın vatandaşlar ve partililerle konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Bozdağ: Türkiye'de mücadelenin yolu Hans'ın desteğini almaktan geçmiyor

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da verdiği röportajı hatırlatarak, "2019'da da, sonrasında da devletini, milletini, insanını başkalarına şikayet edenlere bu millet, bu devleti yönetme yetkisini asla vermez, vermesi de mümkün değildir. Milletine, devletine sevdalı olanlar, milletinden yetki alarak yoluna bundan sonra da devam edecektir. Bu millet, devletini şikayet edenlere yetki vermez. Türkiye'de mücadelenin yolu 'Hans'ın' desteğini almaktan geçmiyor" dedi.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bal Festivali'ne katılan Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da, Türkiye aleyhine verdiği bir röportajı hatırlatarak eleştirilerini sıraladı. Türkiye'nin dört bir yanının güvenli olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bugün gazetelere yansıdı. CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Almanya'da bir röportaj veriyor. Bu röportajda kendisine 'Almanların yüzde 90'ı Türkiye'yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?' diye bir soru soruyorlar. Kılıçdaroğlu cevapta 'ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım' Uzun zamandır Türkiye'de hiç kimse için güvenlik garantisinin olmadığını söylüyorum diyor. Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi 'Türkiye'de kimse için güvenlik garantisi yok' diyor. Soruyorum; 'Türkiye'de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur' cümlesi doğru mudur?. Çayıralan, Türkiye güvenli bir yer mi? Memleketimizin dört bir yanı güvenli bir yer mi?. Güvenli bir yer. Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor. Ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız, o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur. Biliyorsunuz FETÖ'cü bir terörist Cumhurbaşkanımızı suikasta giydiren alçaklardan biri 'Hero' yazan bir tişört giymişti. Ona atıf yapıyor. Ben soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na. Bu tişörtü giyen alçak sence masum biri mi? Türkiye'nin Cumhurbaşkanının ve ailesini darbeyle indirmekle yetinmediği o gece, onun ailesiyle beraber infaz etmek için giden terörist, örgütün propagandasını yapmak, birtakım mesajlar vermek için giydiği tişörtte haklı mı, masum mu? Bu açıklamadan başka var mı böyle,Yok. Kim var; terör örgütlerinin propagandasını yapanlar var. Birisi PKK terör örgütünün paçavrasını üzerine giyip geldiği zaman bu suç olmayacak mı? Almanya'da, Almanya'yı bölmek isteyenlerin, karıştırmak isteyen terör örgütlerinin işaretlerini, amblemleri üzerlerine giydiği zaman Almanya'nın hukuku onların karşısına dikilmiyor mu?, dikiliyor. Türkiye'de olan aynı şeydir. Suç işlemeyene bu ülkede kimsenin müdahalesi yoktur. Ama suç işlediği zaman bu siyasetçi gazeteci buna dokunamayız, bu falan buna dokunamayız onlara suç işlemek serbest denemez. Eğer böyle olursa orada hukukta olmaz, adalette olmaz. Onun için hepimiz elimizi vicdanımıza koyağız" diye konuştu.

BU MİLLET, DEVLETİNİ ŞİKAYET EDENLERE YETKİ VERMEZ

Türkiye'de mücadele etmenin yolunun Hans'ın desteğini almaktan geçmediğini söyleyen Bozdağ, "Türkiye'de mücadelenin yolu 'Hans'ın' desteğini almaktan geçmiyor. Bu mücadelenin yolu Çayıralanların, Yozgatlıların, Ayşe'lerin, Fatma'ların desteğini almaktan geçiyor. Ali'lerin, Ahmet'lerin desteğini almaktan geçiyor., ama hala anlamamışlar.  O yüzden ki Alman gazeteciler görecek. Oyu Çayıralanlılar verecek, oyu bu aziz milletin evlatları verecektir. Onun için de şimdiden rüya görmeye başlamışlar. Onlara söz veriyor. 2019'da 'Sayın Cumhurbaşkanını devireceğim' diyor. 'Biz bu işi halledeceğiz, siz hiç endişeye kapılmayın' diyor. Peki Çayıralanlılar, Sayın Kılıçdaroğlu bunu becerebilir mi?, izin verecek misiniz?. Allah'ın izniyle bu millet kimin devrileceğini, kimin ağlayacağını, kimi sevindireceğini çok iyi biliyor. 2019'da da, sonrasında da devletini, milletini, insanını başkalarına şikayet edenlere bu millet, bu devleti yönetme yetkisini asla vermez, vermesi de mümkün değildir. Milletine, devletine sevdalı olanlar, milletinden yetki alarak yoluna bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çayıralan ilçesinde katıldığı festivalin ardından, Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen 18'nci Sürmeli Festivali kapsamında 3'üncüsü gerçekleştirilen Dağ Bisikleti Yarışması ödül törenine katıldı. Bozdağ, dereceye giren sporculara ödüllerini verirken, festivallerle Yozgat'ın bilinmeyen güzelliklerinin tanıtıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın konuşması

Yozgat şehir merkezi karşılama

Bisiklet yarışması ödül töreni

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/ÇAYIRALAN(Yozgat),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

OHAL yasağı nedeniyle kurultay çadırında buluştular: Ben ölsem de bu kurultay devam edecek

OHAL nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu GİBİ  bu yıl da yapılmasına izin verilmeyen Erciyes Türk Kurultayı'nın Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Tekir Yaylası'na engellemelere rağmen az kişi de olsalar kurultay ateşini yaktıklarını ve kurultay çadırında bir araya gelip sorunları konuştuklarını söyledi. Dinçer, "Bu kurultay devam edecek. Ben olmasam da ben ölsem de, benim çocuğum, benim torunum buradakilerin çocuğu eskilerde, binler geliyordu, şimdi yüzler geliyor. İşte  bu yüzlerin çocukları gelecek bu ateşi yine yakacak" dedi.

Her yıl Ağustos ayının ilk haftası düzenlediklerini kurultayın son 2 yıldır OHAL gerekçesiyle iptal edildiğini ifade eden Erciyes Türk Kurultayı'nın Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, bu duruma yönelik tepkisini sürdürdü. Kurultay ateşini yaktıklarını ve engelleme nedeniyle sayıları az da olsa  Erciyes'te bir araya geldiklerini ifade eden Dinçer, kurultay çadırında açıklama yaptı. Dinçer, "Ömründe hiç bir şey yapmamış olanlar ve sadece kurultayı iptal ettirmeye çalışanlar utansınlar. Bu kurultay devam edecek" dedi.

"BU KURULTAY DEVAM EDECEK"

Dinçer, şunları söyledi: "Bu kurultay devam edecek. Daha önceki açıklamamızda da söyledik, biz orada olacağız. Bu ben olmasam da ben ölsem de, benim çocuğum, benim torunum buradakilerin çocuğu eskilerde, binler geliyordu, şimdi yüzler geliyor. İşte  bu yüzlerin çocukları gelecek bu ateşi yine yakacak. Burada bu ateş sönmeyecek ve buraya her gelen ülküdaşımız o korun alevlenmesine sebep oluyor. Daha önce bin kişi yaktığımız ateşi, yirmi kişi, elli kişi yaktık ama çok daha azimli idik. Bundan sonrada daha çok azimli olacağız. Çünkü bizim biraz daha gayret etmemiz gerektiriyor. Bunlar bize mani oldukça bizim mücadele azmimizi artırıyorlar, başka bir şey olmaz. Burayı engellerler ama engelleseler de Türkiye'nin her yerinden ülküdaşlarımız gelir. Güneyden, doğudan, batıdan, kuzeyden her yerden gelirler, yurt dışından geliyorlar. Bu koru alevlendirecek, bu ülkücülerdir."

"TÜRKLER'İN BİR ARAYA GELMESİNDEN, BUNLAR NEDEN RAHATSIZLAR ANLAMIYORUM"

"Türkler'in bir araya gelmesinden neden rahatsız oluyorsunuz?" ifadelerini de kullanan Dinçer, "Türkler'in bir araya gelmesinden, bunlar neden rahatsızlar anlamıyorum. Ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti  ve ülkeyi yönetenler Türkler'in bir araya gelmesinden rahatsızlar. Türk toplumundan korkuyorlar. Burada  gazetecisi var, siyasetçisi var, esnafı var çaycısı var" şeklinde konuştu.

DEMİRAĞ'DAN ERCİYES TÜRK KURULTAYI TERTİP KOMİTESİNE DESTEK

Aslen Kayserili olduğunu belirten Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ da, Erciyes Türk Kurultayı'nın OHAL nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Erciyes Tekir Yaylası'na gelen  Demirağ, " Melih Gökçek, Ankara'da 9 gün üst üste festival yapıyor orada sanki OHAL yok ama önünde Türk ismi olan hiç bir konuya izin yok" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Erciyes Tekir Yaylası'ndan görüntüler

-Erciyes Türk Kurultayı'nın Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer'in açıklamaları

-Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ'ın röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

25 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan konuşma özürlü hırsız yakalandı

KONYA'da park halindeki otomobilde, içinde 25 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunan sırt çantasını çaldığı tespit edilen konuşma özürlü 24 yaşındaki Onur Macartay polis tarafından yakalandı. Çantanın yerini polise göstermediği öğrenilen Macartay'ın kendisine yeni kıyafetler aldığı belirtildi.

Olay, 4 Temmuz günü saat 15.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi'nde bulunan bir açık otoparkta meydana geldi. İddiaya göre 12.30 sıralarında 06 ZIV 60 plakalı otomobilini otoparka bırakan Serap Topraklı, geri geldiğinde otomobilinin kapılarının açık olduğunu ve içinde bulunan cep telefonunun kayıp olduğunu gördü. Durumu otopark görevlisine izah eden Topraklı, otopark görevlisinin hakaret edip, üzerine yürümesi üzerine kendisini otomobile kilitleyip durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ekiplerinin gelmesi üzerine otomobiline tekrar bakan Topraklı, değeri 25 bin lira olan içinde bilezik, saat ve değerli eşyalarının bulunduğu sırt çantasının da olmadığını fark etti.

KONUŞMA ÖZÜRLÜYMÜŞ

Olay üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Güven Tim ekipleri otopark ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekipler, kameralara yansıyan hırsızlık şüphelisinin çeşitli suçlardan poliste 15 suç kaydı bulunan konuşma özürlü Onur Macartay olduğunu tespit etti. Ekipler Macartay'ın oturduğu merkez  Karatay ilçesindeki eve gitti. Şüpheliyi evde bulamayan ekipler Macartay'ı cadde üzerinde yürürken yakalayarak gözaltına aldı. Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu onayladığını öğrenilen Macartay'ın çantayı kendisinin çaldığını söylediği, ancak çantanın yerini polise söylemediği öğrenildi. Macartay'ın ayrıca duyma problemide yaşadığı belirtildi. Onur Macartay'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilişi ve götürülüşü

Güvenlik kamera görüntüsü

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================================

Bozcaada'da Homeros Okuma Günü yapıldı

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde bu yıl 16'ncısı gerçekleşen Ozanın Günü ve Homeros Okuma Etkinliği en özel mekanlarından biri olan kale manzaralı Salhane Kafe Sahili'nde gerçekleştirildi. Bu senenin ozanı ise Mahmut Temizyürek oldu.

Bu yıl 16'ncı kez yapılan Ozanın Günü ve Homeros Okuması Salhane Kafe sahilinde dün akşam gerçekleşti. Yüzü aşkın kişinin izlediği etkinlik ilk kez tek gün gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını uzun yıllardır Bozcaada'da yaşayan, şair ve yazar Haluk Şahin yaptı. Manfred Osman Korfmann ve Cevat Çapan'la birlikte 2002 yılında ilk kez bu etkinliği düzenlediklerini belirten Haluk Şahin, bu süre içerisinde çok keyifli etkinlikler yaptıklarından bahsetti. Haluk Şahin, "Bu etkinliğe Cevat Çapan ve şu an aramızda olmayan Manfred Korfmann ile 2002 yılında başladık. Çok uçuk bir şeydi. Ama 15 yıldır devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla Homeros okuduk yıllarca. Bu sene aslında sona erdirmek istedik. Doyuma ulaştığını düşündük. Sonra Bozcaada takvimine yerleştiğini gördük. ve devam kararı aldık" diyerek bu senenin katılımcıları olan ressam ve yazar Gürol Sözen, şair Cevat Çapan, şair ve bu senenin ozanı Mahmut Temizyürek, Pembe Akgün ve Truva Kazı Heyeti Başkanı Rüstem Aslan'ı etkinliği izlemeye gelenlere tanıttı.

"KÜLTÜR VE SANAT ADASI' TANIMLAMASINI SEVİYORUZ"

CHP'li Bozcaada Belediye BaşkanıHakan Can Yılmaz da konuşmasında, "Bozcaada, içindekilerle ve onu sevenlerle güzel. Bozcaada için birçok tanımlama yapılır. Ama biz en çok 'Kültür ve Sanat Adası' tanımlamasını seviyoruz ve benimsiyoruz. Biz de belediye olarak bu tip etkinlikleri desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz, etkinliğin yapıldığı Salhane'nin geçmişten bugüne kadarki sürecini anlattıktan sonra şöyle devam etti:

"Bu kış Kültür-Sanat Danışma Kurulu kuracağız. Daha sağlıklı bir planlama yapmak istiyoruz. Halktan gelen istek neticesinde geçen kış 'Adada Tiyatro Var' ismiyle bir proje gerçekleştirip birçok tiyatro oyunu getirdik. Hepsinde salonlar doldu. Bu organizasyona bu sene ekim ayında başlayacağız."

Truva Kazı Heyeti Başkanı Rüstem Aslan ise, "1988'den beri Ada'ya geliyorum. Bozcaada bu 30 senelik süreçte oldukça değişti. Bozcaada'dan siz nasıl Truva'ya bakıyorsanız, biz de kazı evimizden Bozcaada'yı izliyoruz" dedi. Truva'daki kazı sürecinden de bahseden Aslan, 2018 yılında Truva Müzesi'nin de açılacağının müjdesini verdi.

Ressam ve Yazar Gürol Sözen, "Dostlara ve denizlere karşı konuşmak gerçekten çok zor. Homeros, ozanlığın ve bilgeliğin ötesinde, yaşama ve mimariye yön vermiştir. 'Güzel tektir, sen aynaları çoğaltırsan o da çoğalır' sözünden yola çıkarak diyorum ki, hepimiz aynalarımızı çoğaltırsak Homeros da devam edecektir" diye konuştu.

MAHMUT TEMİZYÜREK'İ ANLATTI

Etkinliğin ilk mimarlarından olan şair Cevat Çapan da, "Homeros'un Odysseia Destanı'yla ilgili başladığı konuşmasında, ""Kaç yıl geçse de insanlar Homeros, İlyada, Odysseia okumaya devam ediyorlar, edecekler" dedi.  Çapan, etkinliğin bu yılki ozanı Mahmut Temizyürek'i de tanıttı. Çapan, Temizyürek ile Cemal Süreya'nın Papirus dergileri sayesinde başlayan tanışıklığından, onun şiirlerinden ve denemelerinden bahsetti. Çapan, "Mahmut Temizyürek, Memet Fuat deneme ödülü ve Altın Portakal ödülünü aldı. Üniversitede psikoloji okumuş, gazetecilik ve dergicilik yapmış, ansiklopedilerde çalışmış. Mahmut Temizyürek, 'Uzaklara giderek, gerçeklere yaklaşıyor'" dedi. Daha sonra yılın ozan olan Mahmut Temizyurek, bir saat süresince şiir dinletisi sundu. Şiirlerin ardından güneşin batışına doğru Homeros'un İlyada'sından bölümler okundu. Bozcaada Kalesi manzarasına ve Truva'ya karşı Pembe Akgün'ün ve katılımcıların okuduğu satırlar ile etkinlik son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Şiirlerin okunmasından görüntü

-Homeros'un İlyada'sından bölümler okunması

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK/ BOZCAADA (Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Boğalar Bodrum'da güreşti

KUPA ÇENGEL'İN OLDU

Bodrum'da düzenlenen ve yaklaşık 8 saat süren boğa güreşleri festivalinde, kupa Milas'ın Ören Mahallesi'nden yarışmaya katılan Balıkçı Mehmet Reis'in Çengel isimli boğasının oldu. Baş güreşlerinin finalinde, Dallas isimli boğa ile güreşen Çengel isimli 16 yaşındaki boğanın güreşi nefesleri kesti. Yaklaşık 20 dakika süren güreş sırasında boğa sahipleri zaman zaman sert tartışmalara girince, gerginlik  güreş alanına giren jandarma tarafından önlendi. Çengel isimli boğaya 4 bin TL  ödül ve kupa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Final güreşinden görüntü

Tartışmalar ve jandarmanın önlemesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement