Gündem / 30 Kasım 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 30 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle bir araya gelecek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

30.11.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle bir araya gelecek, MİT Müsteşarı Hakan FidanCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ve beraberindeki heyeti Resmi Konut'ta, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/10.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eşitlik Adalet Kadın Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu olacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, valiliği ziyaret edecek.

(Mardin/10.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD'da düzenlenecek Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin geleneksel kahvaltı programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü programına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, valiliği ziyaret edecek, Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek, kent merkezi ve Yüksekova'da okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelecek.

(Hakkari/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı kabul edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması Sonuç Tanıtım Toplantısı ile TÜRKÖK 500. Nakil Etkinliğine katılacak.

(Ankara/09.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gönül Adımları Programı'na katılacak, il başkanlığı ve valilik dahil çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Zonguldak/09.30-17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM Genel Kurulunda, Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi üzerinde görüşmelere devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2. Yerli Kömür Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Buzağı Kayıplarının Önlenmesi" konulu çalıştay sonuç değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESK Mesleki Yeterlilik Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği için Teknik Yardım Projesi tanıtım törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, EMD üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, ekim ayı dış ticaret ile 2016 yılı çevresel istihdam, gelir ve harcama istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ile ikili ve üçlü görüşmeler yapacak Çavuşoğlu, mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile de bir araya gelecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkedeki koalisyon krizine çözüm bulmak amacıyla Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı (SPD) Martin Schulz ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer'i birlikte kabul edecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Suriye görüşmelerinin 8. turu kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı görüşecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İtalyan düşünce kuruluşu ISPI'nin düzenlediği MED–2017 Akdeniz Diyalogları Forumu başlayacak.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'ne katılacak, Aspendos ve Side'deki tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunacak, turizmcilerle toplantıda bir araya gelecek.

(Antalya/10.00/15.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan dava Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

Önemli projelere imza atan bazı iş adamları ile TÜRGEV ve İHH İnsani Yardım Vakfının banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak, elde edilen bilgilerin terör örgütüne aktarıldığı iddiasıyla, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile dönemin bazı BDDK yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 279 sanığın yargılanmasına Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(İzmir/09.30)

Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Konya/10.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda ilk maçlar, Orhangazi Belediyespor- Antalyaspor, Akın Çorap Giresunspor- Aytemiz Alanyaspor, Kipaş Kahramanmaraşspor-Medipol Başakşehir, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor- Trabzonspor ve Kayserispor- Eyüpspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Bursa/13.30/Giresun/15.30/Kahramanmaraş/16.30/Erzurum/17.30/Kayseri/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 10. haftasında Anadolu Efes-Ax Armani Exchange Olimpia ve Baskonia- Fenerbahçe Doğuş maçları oynanacak.

(İstanbul/20.30/Vitoria/22.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 8. hafta, Pınar Karşıyaka-Trabzonspor ve Banvit- Beşiktaş Sompo Japan maçlarıyla sona erecek.

(İzmir/18.00/Balıkesir/20.15) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Enisey- Mersin Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Üniversitesi-Sleza, Hatay Büyükşehir Belediyespor- Energa Torun, Gorzow-Beşiktaş ve Basket 90-Abdulllah Gül Üniversitesi maçları yapılacak.

(Krasnoyarsk/15.30/İstanbul/18.00/Hatay/19.00/Gorzow/Gdynia/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Van'da kaynaklar örgütün değil vatandaşın hizmetinde

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, geçen yıldan bu yana önemli projeleri hayata geçirerek devletin imkanlarını hizmete dönüştürdü

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu:

"Kaynaklarımız önceki döneme göre değişmedi ama kullanılma biçimi değişti. Bizden önceki dönemde yatırıma, altyapıya, hizmete değil, mal ve hizmet alımı, personel çalıştırma biçiminde, halkın gerçek ihtiyaçlarına yönelik sorunların çözümüne değil, başka maksatlarla bu kaynakların kullanıldığını gördük"

"Bu sene bütçemizin yüzde 60'a yakınını sadece yatırıma tahsis ettik. Yüzde 16 olan yatırım oranını yüzde 60'a çıkardık. Kaynak sorunu var ama var olan kaynakları doğru şekilde yönetmek bizim vazifemiz. Bakanlıklarımızın, kardeş belediyelerimizin de projelerimize destek aldık"

"2017 yılı içinde 354 milyon liralık kaynak sadece yatırım kalemlerine aktarıldı. Bu bir önceki döneme oranla 5 katlık bir artışı ifade ediyor. Bunu daha da arttırmayı hedefliyoruz"

"Van'ın artık terörle değil, huzurla anılan bir kent olması için güvenlik güçlerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Van halkından da bu konuda büyük destek görüyoruz. Terörle mücadelede halkımız bizim yanımızdadır, her zaman desteklerini sırtımızda hissediyoruz"

(Cemal Aşan/Van)

2-Büyük eğitim araştırması "ABİDE"nin ilk verileri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca, ileriye dönük eğitim politikalarının geliştirilmesinde kullanılması planlanan ve öğrenci başarısındaki gelişimin izlenmesi amacıyla 81 il genelinde 38 bin 8'inci sınıf öğrencisinin katılımıyla yapılan ABİDE Projesi'nin verilerinden oluşan ilk sonuçlar belli oldu

Gereğinden daha fazla ödev vermenin, öğrencinin başarısını artırmak yerine tam tersine düşürdüğü ortaya çıktı

Ailelerin, öğrenciyi desteklemesinin akademik başarıya olumlu yönde etki ettiği, baskının ise başarıyı olumsuz etkilediği gözlendi

Eğitimdeki hedefleri yükselen öğrencinin başarısının, hedefi düşük öğrencilere kıyasla yüksek olduğu görüldü

Öğretmenlerin, aldıkları akademik eğitim düzeyinden ziyade kıdemlerinin, ögˆrenci bas¸arısında daha etkili oldugˆu bulgusuna ulaşıldı

(Selma Kasap/Ankara)

3- Dar gelirli kadınlara 700 milyon liralık mikrokredi

Dar gelirli kadınların küçük sermayelerle desteklenerek gelir getirici faaliyetlerde bulunması amacıyla geliştirilen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile 2003'ten bu yana 162 binden fazla kadına 700 milyon liralık mikrokredi dağıtıldı

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül:

"2017 sonunda bu yıl verilen mikrokredi miktarının 150 milyon liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2018 için ise 200 milyon liralık mikrokredi dağıtımı yapılması hedeflenmektedir."

"Mikrokredi alan yoksul kadınların yaptıkları işlerin sektörel dağılımına bakıldığında, yüzde 1,9'unun tarım, yüzde 2'sinin hizmetler, yüzde 7,1'inin hayvancılık, yüzde 20,2'sinin işletme sahipliği, yüzde 34,1'inin ticaret, yüzde 34,7'sinin ise işlem ve üretim alanında faaliyet gösterdiği görülmektedir"

(Sefa Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement