Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(17.5.MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin istikbalinin gençlerin omuzları üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Gençliğimize güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz" dedi.)

17.05.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(17.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Vali Güzeloğlu'ndan 19 mayıs mesajı

'Gençliğimize güveniyoruz'

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin istikbalinin gençlerin omuzları üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Gençliğimize güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz" dedi.

Vali Güzeloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının, Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğu gibi Türk milleti ve Türkiye için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti: "İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan bütün destansı başarıların da kaynağıdır. Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki, gençlerimiz tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır."

MERSİN, (DHA)

(17.5.2013)

////////////////////

ATO yönetimi belirleniyor

ADANA Ticaret Odası'nda (ATO) yeni yönetim 18 Mayıs'ta belirleniyor. Seçimlerin geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen ilk etabında 47 meslek komitesi ile 109 meclis üyesi seçildi. Yeni meclis, yapacağı toplantıda 11 kişilik ATO yönetim kurulu ve başkanı ile meclis başkanlığı, TOBB delegeleri ve oda organlarında yer alacak kişileri belirleyecek.

Başkanlık için Atilla Menevşe ile daha önce iki kez bu görevde bulunan Şaban Baş adaylıklarını açıklamıştı. Hafta içinde Fatih Köylü de 3'üncü isim olarak aday olduğunu basın toplantısıyla duyurdu.

Başkan adaylarından Atilla Menevşe, seçimlerin ilk etabından sonra yaptığı değerlendirmede "Grup olarak önde olduğumuz gözüküyor. Önümüzdeki dönem yönetim kurulunu teşkil edeceğimize inanıyorum" sözleriyle iddiasını dile getirdi. ATO geleneğinde kavga değil, barış kültürü bulunduğunu vurgulayan Menevşe, "ATO'nun geleneğinde birlik, beraberlik vardır. Seçimler biter, herkes kol kola girer ve çalışmalara devam edilir. Dostluk içinde müşterek faaliyetlerimiz devam eder. ATO'da bir sinerji yaratıldı. Bu çalışmalar bizim dönemimizde de sürecek. ATO, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası müşterek olarak Adana'nın gelişmesi için çaba içinde olacaktır" diye konuştu.

ATO'da 3'üncü kez Başkanlık hedefleyen Şaban Baş ise tecrübelerine güvendiğini, tamamlayamadığı bazı projeleri bitirmek için aday olduğunu vurguladı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(17.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

ADSİAD'dan oda seçimleri için sağduyu çağrısı

ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) seçimleri için tüm taraflara sağduyu çağrısı yaptı. ATO ve ADASO'da komite ve meclis üyelikleri seçimlerinin geride kaldığını hatırlatan Sönmez "Kişisel hesaplar bir kenara bırakımalı ve Adana'nın çıkarları ön planda tutulmalı" dedi.

Başkan adaylarının açıklamalarında Adana'yı esas alarak özverili davranmaları gerektiğini ifade eden

Sönmez, şöyle devam ett:

"ATO ve ADASO, kentimiz ekonomisi için çok önemli iki kuruluşumuz. Bu odalarımızda Adana ekonomisini daha ileriye taşımak için mücadele edilmeli. Göreve gelecek yönetimler ihracat rakamlarının artması, yeni pazarlar oluşturulması ve kent ekonomisinin ileriye taşınması yönünde gerçekleştirecekleri projelerle kamuoyunun karşısına çıkmalı. Karşılıklı suçlamalar ve atışmalarla iki kurum da zarar göreceği gibi Adana ekonomisinde de bir ilerleme sağlanamayacaktır."

Seçimlerden önce olduğu gibi bugün de güçlü yönetimlerin işbaşına gelmesinin önemine dikkat çeken Sönmez, şunları kaydetti:

"ATO ve ADASO'daki seçimlerin sonucu ne olursa olsun Adana kazançlı çıkmalı. Kişisel hesaplar geri plana itilmeli. Planlamalar Adana'nın sosyal ve ekonomik geleceği üzerine kurulmalı. Adana iş dünyası ve ekonomisinin en önemli kurumlarının başında gelen iki odamızda da işinin ehli, uzman insanlar görev almalı. 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ATO ve 21 Mayıs Salı günü gerçekleşecek ADASO Başkanlık seçimlerinde kırgınlık, atışma ve küskünlüklere yer vermeden örnek bir süreç yaşanmasını diliyoruz."

ADANA,(DHA)

//////////

Mimarlardan 5 binlik tepkisi

MERSİN'de yatırımcıların ve meslek odalarının 5 yılı aşkın süredir beklediği, geçtiğimiz günlerde tamamlanan, ancak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde henüz görüşülmeyen 1/5 binlik nazım imar planıyla ilgili süreç yine tıkandı. Görüşlerinin alınmadığını ve planın aceleye getirildiğini savunan meslek odaları düzeltme yapılmazsa, plana askı süresinde itiraz edeceklerini, kabul edilmezse yargıya gideceklerini duyurdu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odaları adına Mimarlar Odası İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Özkan açıklama yaptı. Özkan, nazım imar planlarının Mersin'in genel gelişimine ve halkın geleceğine şekil veren belgeler olduğunu, bu nedenle büyük önem taşıdığını belirtti. Özkan, TMMOB olarak plan çalışmalarını yakından takip etmeye çabaladıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları tüm müracaatlara rağmen, plan içeriğinin kendilerine verilmediğini söyledi.

Geçmişte bu planları eksik hazırlayanlar yüzünden kentte çarpık yapılaşma olduğunu ifade eden Özkan, "Deniz kıyısında bulunan bir kentin sahil kesimi alivüyon zemin üzerinde yüksek katlı yapılarla işgal edilmiş, sahilin 200 metre arkasındaki binalar özellikle yaz aylarında denizin ne manzarasından ne de havasından faydalanamamıştır. Yeni hazırlanan planda geçmişte yapılan hatalardan ders alınıp konuyla ilgili tüm teknik odalardan görüş alınmalı ve birlikte hazırlanmalıdır. Ancak bu böyle olmamıştır" dedi.

PLAN NEDEN GİZLENİYOR?

Nazım imar planlarının gizli bir tarafı olmadığını ve kamuoyundan neden saklandığına anlam veremediklerini anlatan Veysel Özkan "Bu planın bazı bölümlerine ve hazırlanış şekline daha evvel Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında itirazlarımızı sunmuştuk ve itirazımız üzerine plan meclisten geri çekilmişti" diye konuştu.

Öneri ve taleplerinin dikkate alınmaması halinde itirazlar ve planın yasal olmayan bazı bölümlerinden dolayı planın iptal edileceğini kaydeden Özkan, düzeltme yapılmazsa askı süresi içinde itiraz edeceklerini, o da dikkate alınmazsa yargıya gideceklerini açıkladı. Özkan, şunları söyledi:

"Öncelikle 100 binlik çevre planı hazırlanmalı, ardından 5 binlik plan hazırlanmalıdır. Bu planlar şu anda aceleye getiriliyor. Oysa seçim sürecinden sonra hazırlanması gereken bu planlar bu haliyle sağlıklı değildir. Seçim beklenmelidir ve yeni gelen belediye başkanı tarafından planlar hazırlanmalıdır."

-KUTU-

İTİRAZ VE ÖNERİLER

Yenişehir Belediyesi'nin belli bölgelerinde henüz yapılaşmamış bazı parsellere aşırı yoğunluk artışı getirilmektedir. Bu artıştan sadece belediye hizmet alanı ve umumi hizmet alanlarına ayrılan alanları elinde bulunduran vatandaşlar faydalanabilecektir. Bir parsel veya imar adasında yoğunluk artışı terk şartına bağlanamaz. Bu çalışma anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Mersin'de belediye meclisleri yıllardır parsel bazında plan tadilatlarıyla vakit geçirmektedir. Bu da belediyeleri ve meclis üyelerini şaibe altında bırakmaktadır. Artık planlar günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre hazırlanmalıdır.

Planı bulunan ve hatta kısmen yapılaşmış Mezitli gibi bazı bölgeleri tarım alanına dönüştürüp buradaki nüfus yoğunluğunun Yenişehir'e taşınması adil ve tekniğe uygun değildir. Üst ölçekli plan kararlarına da aykırıdır. Nüfus yoğunluğunun belli bölgelere, ilçelere, parsellere taşınması hem adalet duygusunu zedeleyecek hem de binlerce mağdur yaratacaktır. Ayrıca kentin nüfus yoğunluğunun bir ilçeye toplanması yerine tüm ilçelere dağıtılması, her ilçede yeni çekim merkezleri oluşturacak ve kent merkezine rahatlama getirecektir. Bugün adliye sarayı civarındaki aşırı yapı yoğunluğunun o bölgedeki trafiği ne hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Yine o bölgede hala ısrarla aşırı yoğunluklu binalara izin verilmektedir.

Bu planlar hazırlanmadan önce Büyükşehir sınırlarının Adana'dan Antalya'ya kadar genişlediği göz önüne alınarak yeni bir ulaşım master planı yapılmalı ve bu planda ulaşım konusu yeni master planına göre hazırlanmalıdır.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(17.5.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Bilim şampiyonu Tarsus'tan

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasında Tarsus Sadık Eliyeşil ortaokulu birinci oldu. 8'inci sınıf öğrencisi Hasan Emre Asker'in "Pascal Robotu" adını verdiği ve tamamen suyun gücü ile hareket eden mekanizma birincilik ödülü getirdi.

81 ilden 78 bin 887 projenin katıldığı yarışmada, binlerce eseri geride bırakarak finale kalan 100 eser arasında birinci olan Hasan Emre Asker, kendisine destek olanlara teşekkür etti. Sıvıların sıkıştırılmasının mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle projesini hayata geçirdiğini kaydeden Asker, "Diğer robotlar pille veya elektrik gücüyle çalışırken, bu robot tamamen Pascal prensibinden esinlenerek sıvı basınç gücüyle çalışmaktadır" dedi. Proje Bölge Sorumlusu Betül Dikiciler ise "Bu Benim Eserim Proje yarışmasına Tarsus'tan 555 proje katıldı. Tarsus'ta 149 proje ile en çok proje gönderen okul bizim okulumuz oldu. Ekip çalışması ve Milli Eğitim'in destekleri ile projemizi hayata geçirerek, Türkiye birinciliğini aldık. Umarım bu başarıların devamı gelir" diye konuştu.

Danışman Öğretmen Ertuğrul Öz ise Hasan Emre Asker'in uyguladığı projenin geliştirilebileceğine dikkati çekti.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, öğretmenleri ile birlikte kendisini ziyaret eden TÜBİTAK Türkiye birincisi Emre Asker'i başarısından dolayı kutladı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(17.5.2013)

//////////////

Motosiklet anıtı

SİLİFKE Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce motosiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla okul bahçesine motosiklet anıtı yapıldı.

Silifke Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silifke Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında motosiklet anıtının açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Fatih Damatlar ve Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi'nin de katıldığı anıt açılışı etkinliğine, çevre okulların müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren okul müdürü Celalettin Kara, şunları söyledi: "Okulumuzda motosiklet kazalarında 2010 yılında Cevat Kolcu, 2012 yılında Kemal Güngör ve Mustafa Saydan isimli öğrencilerimiz yaşamlarını yitirmiş, 2013 yılında Vahap Yavuz ve Samet Köroğlu adlı öğrencilerimiz yaralanmıştır. Bundan dolayı bu konuya daha duyarlı olunmasını ve dikkat çekilmesini istedik. Bununla ilgili olarak öncelikle okulumuz bünyesinde öğretmenlerimizden oluşan gönüllü bir Motosiklet Kazalarını Önleme Ekibi oluşturduk. Bu ekip içerisinde ben, yardımcılarım ve öğretmenlerimizden oluşan 7 kişilik bir ekip oluştu. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalanarak, Kaymakamlığımızın da girişimleriyle çalışmalar yapıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından seminerler verildi. Farkındalık yaratmak için motor kazası geçiren öğrenciler anısına anıt yapılmasına karar verildi. Proje kapsamında ehliyetli ve trafik kurallarına uyan öğrencilerimize ise kask hediye ettik."

Silifke'de değişik okullarda yıllara göre yaşamını yitiren ve yaralanan öğrenci sayısı ise şöyle:

2011'de 12, 2012'de 15, 2013'te 23 öğrenci yaralandı. 2012 yılında 2 öğrenci, 2013 yılında ise 1 öğrenci yaşamını yitirdi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(17.5.2013)

///////////////

Miniklerden okuma bayramı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde bulunan Semerkant İlkokulu 1-F Sınıf öğrencileri "Okuma Bayramı" etkinliği düzenledi. Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Okul Müdürü Mahmut Akyüz, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan 1-F sınıf öğretmeni Pınar Erdoğan, öğrencilerin okuma bayramına uzun süredir hazırlandığını belirterek, kendilerine destek veren velilere teşekkür etti. Okul Müdürü Mahmut Akyüz ise yaptığı konuşmada okulun genel durumu hakkında bilgi verdi. Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan da eğitim alanında amaçlarının Adana'yı plaka kodunda olduğu gibi 'bir' numara yapmak olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmaların ardından sınıf öğretmeni Pınar Erdoğan ve dans öğretmeni Özlem Caner'in hazırladığı öğrenciler gösterilerini sundu.

ADANA,(DHA)

///////////

Ressam ev kadınları

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki Hanımlar Lokali'nde resim kursu alan ev kadınları, 7 aylık eğitimin ardından segi açtı. 55 ev kadınının sergilediği 232 yağlı boya eser, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali'nde 7 ay önce yağlı boya resim kursu açıldı. Ferah Güneş'in eğitmenliğinde kursa katılan 55 kadına yağlı boya resim eğitimi verildi. Eğitimi tamamlayan kursiyerlerin yaptığı 232 esen Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılış törenine, Gaziantep Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban, Bayezit Bestami Alkan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile kursiyerler ve sanatseverler katıldı. Serginin açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, ev kadınlarını kutlarken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise resimlerin çok kaliteli olduğunu vurguladı.

FINDIK: ÇOCUKLUK HAYALİM GERÇEKLEŞTİ

232 resmin yer aldığı sergide 3 yağlı tablosu bulunan 51 yaşındaki Gülgün Fındık, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Fındık, "Bundan sonraki süreçte de resim yapmayı sürdüreceğim. Ben tüm kadınların sosyal aktivitelere katılmasını öneriyorum. Gördüğümüz kurs sonunda yaptığımız eserlere bizler de şaşırdık" diye konuştu.

RESİMLERİ SATIN ALMAK İSTİYORLAR

Kursun eğitmeni Ferah Güneş ise ortaya çıkan tablonun kendisini mutlu ettiğini söyledi. Güneş, "55 kursiyerimizle 232 resim ortaya çıkardık. Kursiyerlerimizin arasında ev hanımları ve emekliler bulunuyor. Bu tür sanatsal faaliyetler, insanları kötü düşüncelerden arındırdığı gibi hayallerini de gerçekleştirmelerine olanak tanıyor" dedi.

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)

(17.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Mersin'e yakışmayan görüntü

17'NCİ Akdeniz Oyunları'na sayılı günler kalan Mersin'de, kent merkezinde yer alan Balık Pazarı ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle adeta sorunlar yumağı haline geldi. Silifke Caddesi üzerindeki, SİT özelliği bulunan Balık Pazarı, yıllardır yapılamayan restorasyon ve gelişigüzel eklemeler nedeniyle gecekondu görüntüsü veriyor.

IZGARAYA HASIRLI KAMUFLAJ

Balık Pazarı girişinde tahliye olmayan yağmur suyunun tıkadığı ızgaraların üzerine, esnaf hasır örterek çözüm bulmaya çalışıyor. Pazar esnafından Ömer Faruk Polat, atıkların tıkalı olan yağmur ızgaralarından geçmeyince birikip, çirkin bir görüntüye neden olduğunu söyledi. Polat, "Yakında Akdeniz Oyunları var. Buraya gelen turistlere artık bu hasırı kaldırıp 'Akdeniz Oyunları'na, Mersin'e hoş geldiniz' deriz. Biz bu görüntüden rahatsız oluyoruz. Vatandaş ve turistler nasıl dayancak" diye konuştu.

Serkan AVCI/ MERSIN,(DHA)

(17.5.2013)

/////////////////////////

Geleceğin şefleri ustalarla buluştu

MUTFAK sanatını geleceğin şeflerine öğretmek ve gastronomi sevgisini gençlere aşılamak için tam donanımlı, gezici bir Big Chefs mutfağına çevrilen "Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak" tırı, TED Mersin Koleji'nde eğitimciler ve öğrencilerle buluştu.

Türk Eğitim Derneği ve Big Chefs'in işbirliğiyle uygulanan projede, öğrenciler birbirinden lezzetli yemekler yaparak mutfak sanatıyla tanışma fırsatını buldu. Öğrencilere mutfağın ustalara da teorik ve pratik bilgiler verdi. TED Mersin Koleji ve TED Adana Bekir Sapmaz Yurdu'ndan seçilen 10 öğrenci gastronomi eğitimine katıldı. Geleceğin şefleri başlangıç olarak Minestrone Çorbası, ana yemek olarak Risotto, tatlı olarak Brownie ve aperatif olarak Zeytinli Foccacio yaptı. Öğrencilere eğitim sonunda sertifika ile birlikte aşçı önlüğü ve kepi, Big Chefs eğitim kitapçığı verildi. Mersin Big Chefs İşletme Müdürü Mehmet Taşkıran'ın da izlemeye geldiği eğitim yaklaşık 4 saat sürdü.

MERSİN, (DHA)

(17.5.2013)

////////////////////

Oyunlar öncesi gıda denetimi

ERDEMLİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Oyunları'nın plaj voleybolu müsabakalarının yapılacağı Kızkalesi beldesinde otel, restoran gibi gıda üretimi vesatışı yapılan yerleri denetledi.

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına adaylığı süresince en stratejik adım olan 17. Akdeniz Oyunları öncesinde Erdemli sınırları içerisindeki alışveriş merkezleri, otel, restoran, kafeterya, fırın, pastane ve diğer gıda işletmelerinde denetim ve personellere yönelik eğitim çalışması yaptıklarını söyledi. Etkinlikler öncesi ve etkinlikler süresince tüketicilerin sağlıklı gıda tüketebilmeleri ve yaşanabilecek olumsuz gelişmelerin önüne geçebilmek amacıyla bölgede personelin sürekli görevde olacaklarını belirten Türker, şu bilgileri verdi:

"Bu tür denetimler sadece Akdeniz Oyunları ile sınırlı kalmayıp, zamanla diğer işletmeleri de kapsayarak özellikle yaz aylarında ilçede denetim hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam edecek. En iyi denetçi tüketicidir mantığıyla tüketicilerinde bu konuda rastladıkları olumsuzlukları ilçe tarıma bildirerek veya Alo Gıda 174 şikayet hattıyla temasa geçmelerini istiyoruz. Bu tür bildirimler denetim hizmetlerinin etkinliğini arttıracağına inanmaktayız."

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(17.5.2013)

/////////////////////////////

TEMA'dan çevre temizliği

TEMA Vakfı Mut Temsilciliği, Mut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle birlikte 'Temiz Çevre' etkinliği düzenledi.

"Daha Güzel, Daha Temiz, Daha Yeşil Bir Mut İçin. Haydi Hep Birlikte" sloganıyla yola çıkılan etkinlikte Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mut Temsilciliği gönüllü sorumluları ile Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Deveci Mahallesi'nde çevreye atılan çöpleri toplandı. Çevre temizliğine katılan çevreci öğretmen ve öğrenciler, bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

TEMA Vakfı Mut Temsilcisi Özay Düzel de öğrencilerle birlikte güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, "Sürdürülebilir bir yaşam için doğanın ve çevrenin korunması çok önemli. Öğrencilerimizin doğa ve çevre bilincinin gelişmesi açısından bu tür etkinliklerin yararlı olacağını biliyoruz. Etkinliğine katılan öğrencilerimizin şevkle yaptıkları çalışmalar bizleri son derece mutlu etti. Çevre sorunlarına duyarlı yaklaşımları ve yaşıtlarına örnek olmalarından dolayı, hepsini tek tek kutluyoruz" diye konuştu.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(17.5.2013)

///////////

112 ödüllendirildi

MERSİN'in Mut İlçe Kaymakamlığı'nca 112 Acil Servis çalışanları gösterdikleri performanstan dolayı başarı belgesi ile ödüllendirildi. Başarı belgesini makamında 122 Acil Servis çalışanlarına veren Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, insan hayatını kurtarmanın değerinin ölçülemeyeceğini belirterek, "Yaptıkları hizmetin kutsallığının bilinmesi meslek hizmeti noktasında büyük önem arz ediyor. Görevli sağlık personelimize çalışmalarında başarı, sağlık ve sıhhat içerisinde vatandaşımıza hizmet etmelerini temenni ediyorum "dedi.

Belgelerini kaymakam Mustafa Şahin'in elinden alan 112 Acil Servis çalışanları ise insan hayatının öneminin bilincinde olduklarını ve ellerinden gelen en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(17.5.2013)

//////////////////////

Liselilerden 2 engelliye mavi destek

OSMANİYE'de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin "1 kapak 1 umut" kampanyasında

topladığı kapaklarla iki engelliye tekerlekli sandalye alındı.

6 Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Psikolog Şule Sepkin, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Hayar Aktürk, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, 6 Nokta Körler Derneği Osmaniye şube Başkanı Necdet Yılmazer ve Zihinsel Engelliler Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine engellerin nasıl aşılacağı konusunda bilgiler verdi. Daha sonra Osmaniye Anadolu meslek lisesi öğrencilerinin mavi kapak kampanyası dahilinde topladıkları yaklaşık 50 bin mavi kapakla temin edilen tekerlekli sandalyeler, Nursel Akkuş ve İlyas Aslan'a teslim edildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(17.5.2013

/////////

OTSO Başkanı Murat Teke oldu

OSMANİYE Ticaret ve Sanayi Odası'nın (OTSO) yeni Başkanı İşadamı Murat Teke oldu. OTSO'nun ertelenen meslek komite seçimleri 11 Mayıs'ta Atatürk Lisesi'nde yapılmıştı. 2009 Şubat ayında OTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Arif Taşkaya kendi meslek komitesinden seçilememiş, ancak OTSO Mevcut Yönetim Kurulu üyelerinin birçoğu yeniden meclis üyesi olmuştu. Başkanlık yarışının yapıldığı 8'nci meslek gurubunda açılan sandıkta Murat Teke 195 almıştı.

Meslek komite seçimlerinden 4 gün sonra oda binasında başkanlık seçimi yapıldı. Seçime 30 meclis üyesi katıldı. Murat Teke ve Mustafa Demir'in başkan adayı olduğu seçimin ilk turunda her iki adaya da 15'er oy çıkınca, ikinci tura gidildi. Yapılan oylamada Murat Teke'ye 16, Mustafa Demir'e 13 meclis üyesi oy verdi, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Murat Teke odanın yeni başkanı olurken, meclis başkanlığı için daha sonra ayrı bir seçim yapılacağı kaydedildi.

43 yaşındaki işadamı Murat Teke, Osmaniye doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Osmaniye'de, yüksek öğrenimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi'nde ziraat mühendisi olarak tamamlayan Murat Teke, inşaat sektöründe temel yapı malzemeleri üzerine hizmet veren Tekeler Ticaret'in işletmecisi. Murat Teke, ayrıca Basketbol Federasyonu Osmaniye il Temsilciliği görevini yürütüyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(17.5.2013

//////////////

Engelliye doğru yaklaşım eğitimi

KOÇ Holding ile Alternatif Yaşam Derneği'nin (AYDER) işbirliğinde hazırlanan Ülkem İçin Projesi'nin 2013 yılı Mersin ayağında lise öğrencilerine 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimi verildi.

Merkez Akdeniz İlçesinde Ticaret Odası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde yapılan eğitime, projenin Mersin'deki gönüllü elçisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) Başkanı İbrahim Kiper, AYDER'den Psikolog Ceren Kurtay, görme engelli Adem Vural ile okul yöneticileri ve öğrencileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Kiper, Ülkem İçin Projesi'nin 6 yıl önce başladığını, her yıl 81 ildeki Koç bayileri olarak bulundukları ilin bir sorununu tespit edip, çözümüne yönelik proje geliştirdiklerini anlattı. Böylece ülke sorunlarına karşı hem katılımcı hem de sahiplenici bir yol izlerken, sosyal kalkınmaya da destek verdiklerinin altını çizen Kiper, "Ülkem İçin projesi kapsamında geçen yıl Kızılay'a 83 bin ünite kan bağışı topladık. Bu kampanya ile Türk Kızılay'ına bir kurumca gerçekleştirilen en büyük kan bağışı rakamına ve kan bağışçısı kazanımına imza atmıştık. Bu yıl ise ülkemizin önemli sorunlarından olan engelliler konusunun çözümü noktasında çalışmalar yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından AYDER eğitmenlerinden psikolog Ceren Kurtay, 'Engelliye Doğru Yaklaşım' eğitimini görsel ve yazılı kaynaklar ile anlattı. Daha sonra İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu görme engelli Adem Vural, öğrencilere bilgi verdi.

Serkan AVCI/ MERSIN,(DHA)

(17.5.2013)

/////////////////////

SGK'dan işveren ve esnafa ödül

Mersin'de 2012'de en çok işçi, kadın ve engelli işçi çalıştırıp, düzenli prim ödeyen işveren ve esnaflar SGK tarafından ödüllendirildi. MIP en çok ve engelli işçi çalıştıran kuruluş olarak ödül alırken, Medical Park Hastanesi de, en çok kadın işçi çalıştıran kuruluş oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTS) düzenlenen ödül törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, SGK İl Müdürü Mehmet Gülpak, Mersin Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gülpak "Geriye dönük 6 yıla baktığımızda soysal güvenlik sistemimiz; örnek alan değil, uluslar arası arenada örnek alınan hale gelmiştir. Önceki dönemlere göre sadece sigortalılara değil, işverenlere de çok büyük kolaylıklar sağlamaktayız. Bu hızlı değişim ve dönüşümün sürmesi için sürekli çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Amacımız; vatandaşımıza en iyi sosyal güvenlik hizmetini sunarken, sürdürebilir ve istikrarlı bir mali yapıya sahip olmaktır" dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da sosyal güvencenin, insanca yaşamın gereği olduğunu ve toplumsal huzur için gerektiğini belirterek, "Mersin iş dünyası olarak sosyal güvenliği bir yük olarak görmüyor aksine önemsiyoruz" diye konuştu.

Son olarak söz alan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Türkiye tüm kurumlarını çağdaş, dünya ile rekabet edebilen ve insanına her boyutta hak ettiği bir yaşam kalitesini sunan bir boyuta taşımanın çabası içerisindedir. Bunu yaparken hedefimiz, her alanda ve her kurumda dünya açısından imrenilen, takdir edilen ve izlenilen bir başarı öyküsü elde etmektir. Bu ülkenin insanının ve kurumlarının bunu yapacak gücü azmi ve kararlılığı mevcuttur."

Etkinlikte daha sonra ödüller dağıtıldı.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(17.5.2013)

///////////////////

Mersin'de taksi zamlandı

MERSİN'de taksimetre ücretine yeni ayarlama yapıldı. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, taksicilerin zam talebini görüşüp tartışmak üzere taksi durağı başkanları ile bir toplantı düzenlendi. Görüşmeler sonunda yeni fiyat; taksimetre ilk açılışı 3.00 TL, kilometre ücreti 3.00 TL, bekleme saat ücreti 12.00 TL, birim mesafe 100 metre 0.30 kuruş ve 1 dakika birim zaman 0.20 kuruş olarak belirlendi. Başkan Sarı yeni fiyatın eski tarifeye çok yakın olduğuna dikkat çekerek, fiyat ayarlaması yaparken akaryakıt, sigorta, vergi ve yedek parçadaki artışların göz önüne alındığını belirtti.

MERSİN, (DHA)

(17.5.2013)

////////////////////

Gençlere deneyimlerini anlattı

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi, Çukurova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, İşletme bölümü 3'üncü sınıf öğrencilerini Erdem Dilbaz ile buluşturdu. Merkezi İstanbul'da bulunan Nerdworking Ajans'ın kurucusu ve sahibi olan Erdem Dilbaz, "Yeni Medya Teknolojileri ve Deneyim Tasarımı" konusunda öğrencilere sunum yaptı. Programın sonunda TÜGİAD Çukurova Yönetim Kurulu adına Özlem Koşar, Fırat Sarıbıyık, Zeynep Aysalar ve Mert Uğurses, Erdem Dilbaz'a teşekkür plaketi verdi. TÜGİAD Çukurova şubesi yöneticileri, bölgede az bilinen ancak merak edilen sektör ve alanlarda uzman kişileri, Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile bir araya getirmeye önümüzdeki dönemde devam edeceklerini bildirdi.

MERSİN, (DHA)

(17.5.2013 FOTOĞRAF)

//////////////////////////

Akdeniz Oyunları için çağrı merkezi

MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Odası bünyesinde taksi çağrı merkezi oluşturuldu. 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları'&na katılacak sporcu ve konukların ticari taksi ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan uygulamada 24 saat esasına göre hizmet verilecek.

Uygulamaya göre ticari taksi çağırma merkezinde İngilizce bilen elemanlar bulunacak ve taksileri talep edilen adrese yönlendirecek. Mersin Şoförler ver Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, uygulama ile ilgili şunları söyledi:

"Odamız 17. Akdeniz Oyunları Komitesi ile yaptığı iş birliği sonucu 50 ticari taksi şoförüne iki ay pratik İngilizce konuşma dil kursu verilerek olimpiyatlara katılacak sporcu ve konuklarla iletişim kurmada kolaylık sağlanması amaçlanmıştır. Bunun için odamız bünyesinde 3373370 - 3373371 ve 3373372 numaralı telefonlarımızın başında İngilizce bilen elemanların istihdam edileceği bir çağrı merkezi oluşturuldu. Bu hizmetin verilmesindeki amacımız Mersin'e gelecek sporcu ve konukların Mersin'den iyi ve güzel intiba ile ayrılmalarını sağlamaktır."

MERSİN, (DHA)

(17.5.2013)

/////////////////////////////

Engelliler TBMM'de

TARSUS'tan bir grup engelli ve aileleri CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'i TBMM'de ziyaret etti. Tarsuslular Derneği ve Tarsus Kent Konseyi'nin organizasyonuyla Ankara'ya giden ziyaretçiler TBMM'yi rehber eşliğinde gezdi, daha sonra CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in konuğu oldu. Vatandaşların miletvekili Seçer ile öğle yemeğindeki buluşmasına CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de katıldı. Seçer'den TBMM'nin çalışmaları hakkında bilgi alan konuklar, yemeğin ardından TBMM kulisinde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hatıra fotoğrafı çektirdi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(17.5.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement