Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

(15 TEMMUZ ÖZEL)1)ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI: TÜM TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUMNİĞDE'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, vatandaşlar, darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplandı.

16.07.2017 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(15 TEMMUZ ÖZEL)

1)ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI: TÜM TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

NİĞDE'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, vatandaşlar, darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplandı. İlk olarak Derbent Kavşağı'nda Ömer Halisdemir Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Mehter Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı. Ömer Halisdemir Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Toplanan kalabalığa konuşan 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, "Bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. 1 yıldır bizi destekledikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Bilhassa annelere teşekkür ediyorum, yüzde 60 Ömer Halisdemir isimleri koyduğu içinö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Meydandan görüntü

Hüseyin Halisdemir'in elini öpen vatandaşlardan görüntü

Hüseyin Halisdemir kalabalığı selamlaması

Hüseyin Halisdemir'den detay görüntüler

Hasan Hüseyin Halisdemir'in konuşması

Haber - Kamera: ALİ KADI/NİĞDE,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

2)MARMARİS'TE DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK MEŞALESİ

"DARBENİN 1 YILDÖNÜMÜNDE DESTAN ALANINIDA TOPLANILDI"

15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yürüdü. İlçedeki vatandaşlar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteldeki çatışma bölgesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin en önemli noktalarından olan Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yapıldı. Darbeci suikast timinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı yaptığı bölge etkinliklerin merkezi oldu. Geçen yıl 15 Temmuz'da hain darbeci askerler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için Marmaris'e gitmişlerdi. Burada ummadıkları bir polis direnişiyle karşılayan darbeci askerlerle saatler süren çatışmalar yaşandı. Darbeci askerler, hain planlarını gerçekleştiremeyip kaçmışlardı. Çatışmalarda ise polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin şehit oldu. Darbeden sonra darbeci askerlerden 17'si günler süren operasyonlar sonucunda yakalandı. 44'ü tutuklu 47 sanık hakkında da 6'şar kez ağır müebbet istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanması hala sürüyor.

"DARBENİN 1 YIL DÖNÜMÜNDE DESTAN ALINIDA TOPLANILDI"

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Marmaris'te yaşayan vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden ilçeye gelen öğrenci ve sporcular otobüslerle ilçeye akın etti. Vatandaşlar ve öğrenciler darbeci askerlerle polislerin çatıştığı ve daha sonra düzenlenerek 15 Temmuz Destanı adı verilen alanda toplandı. Polisin arama noktasından geçen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla saat gece yarısını geçtiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi halka seslendiği yerden ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi. Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık 4 kilometre yürüyen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ulaştı. Binlerce kişi burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisteki konuşmasını izlemek için beklemeye geçti. İlçedeki turistlerde yürüyüşe ilgi gösterdi. Cep telefonlarının kameralarıyla görüntü alan turistler yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüşe katılanlar 15 Temmuz logolu tişörtler giydi.

Vatandaşların demokrasi nöbeti sabaha kadar sürecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Etkinliklerden görüntü

Yürüyüşten görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM - Mustafa SARIİPEK Kamera: Ali GÜNDOĞAN - Yasin TİNBEK  MARMARİS (Muğla)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================================

3)SİİRT'TE DEMOKRASİ NÖBETİ 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ' SLOGANIYLA BAŞLADI

SİİRT'te 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbetine başlayan vatanlaşlar "Mustafa Kemal'in askeriyiz" sloganı attı.

15 Temmuz anma etkinliklerı çerçevesinde Siirt'te demokrasi nöbeti başlatıldı. Akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen çok sayıda kişi, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtleri giydi. Demokrasi nöbetinin başlamasının ardından sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından 15 Temmuz'da şehit olanlar için dualar okundu. Ardından Siirt'in Güres Caddesi'nde Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Tugay Komutanı Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katımıyla Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşten sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen kalabalık, burada demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Demokrasi nöbetine katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Mustafa Kemal'in askerleyiz" 'sloganları atıp türküler söylerken, slayt gösterileri yapıldı.

GELİN VE DAMAT, DÜĞÜNDEN ÇIKIP DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Siirt'in Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin tutulduğu alan akşam saatlerinde renkli görüntülere sahne oldu. Akşam düzenlenen törenle evlenen 19 yaşındaki Zehra ve 22 yaşındaki İsmail Timurlenk çifti, düğünlerinin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana geldi. Burada demokrasi nöbetine katılan yeni evli çift vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Demokrasi mitinginde bulunan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve davetliler tarafından tebrik edilen genç çift, daha sonra sahneye çıkarak yerel sanatçılarla birlikte şarkı söylediler. Sahneden inen gelin ve damat daha sonra demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Alana gelen gelin ve damat

Vali ve protokol ile selamlaşması

Yerel sanatçılarla şarkı söylemeleri

Gelin ve damat ile röportaj

Demokrasi nöbetinden ayrılmaları

Haber - Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================

4)15 TEMMUZ KUTLAMASINDA ŞEHİT POLİSİN ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

AYDIN'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'teki otelde korumaya çalışırken şehit düşen polis memuru Nedim Cengiz Eker'in annesi Güzel Eker baygınlık geçirdi. Baba Nihat Eker ise, "Oğlumun silahı cebimde, bir daha gelirlerse alınların çatından vururum" dedi.

Türkiye'de 81 ilde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Aydın'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akşam saatlerinde Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlara Türk Bayrağı ve tişört dağıtıldı. Daha sonra Atatürk Kent Meydanı'na yürüyen binlerce vatandaş ile birlikte Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, siyasi ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve daire müdürleri birlikte yürüdü. Ellerinde bayraklarla Kent Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, FETÖ hesap verecek' sloganları attı. Atatürk Kent Meydanı'na gelen vatandaşlar polis noktalarından aranarak içeriye alındı. Burada önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı gösteri sundu. Ardından Kur-an hilafeti okundu. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ise kürsüye çıkarak 15 Temmuz Şehitleri için dua okudu. Dua sonrasında 15 Temmuz gecesi yaşananlar videosu izlendi.

ŞEHİT POLİSİN ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırıda Muğla'nın Marmaris İlçesinde şehit düşen polis Memuru Nedim Cengiz Eker'in hayatını anlatan bir video gösterimi sunuldu. Bu sırada videoyu izleyen şehit polisin annesi Güzel Eker, ağıt yakmaya başladı. Anne Eker, "Yavrum Cengiz'im, kuzum benim" diye feryat etti. Acılı anneyi Vali Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger yatıştırmaya çalıştı. Ancak acılı anne daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. O sırada hazır bulunan 112 sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından anne Eker ambülansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

"OĞLUMUN SİLAHI CEBİMDE"

Şehit polis memuru Nedim Cengiz Eker'in babası Nihat eker ise kürsüye çıkarak, "Oğlumun silahı benim cebimde. Bundan sonra erkeklerse tekrar darbe yapsınlar. Onları alnının çatından vurmazsam namerdim. Darbeyi yapabilirlerse bir daha buyursunlar. Bu ülke şaha kalkmıştır artık kimse durduramaz" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Aydınlılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bu ülke ne zaman dara düşmüşse, bu vatan ne zaman yiğitlerine, efelerine ve kızanlarına ihtiyaç duymuşsa, Aydın'ın efeleri ve kızanları o noktada hazır ve nazır bulunmuşlardır. Çanakkale'de de siz vardınız. İstiklal harbinde de siz vardınız. Bugün yaptığımız yürüyüşte de siz vardınız. Siz istiklal harbi başlamadan daha Anadolu derlenip toparlanmadan, Yörük Ali Efe'nin kızanları işte bu meydanda bu şehitler abidesinin olduğu yerde Yunan Bey Camii'nin minaresine çıktığı zaman sizin dedeleriniz vardı. Sizlere bundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

15 Temmuz kutlamasında şehit polisin annesi baygınlık geçirdi (2)

DÜĞÜNDEN SONRA DEMOKRASİ NÖBETİNE GELDİLER

Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşların yaptığı nöbete yeni evlenen bir çift gelin ve damatlıkla geldi. Gelin damadı gören Vali ve eşi onlarla sohbet etti ve çeyrek altın taktı.

Atatürk Kent Meydanı'nda 15 Temmuz nöbeti tutan vatandaşlar bir anda alana gelen gelin ve damadı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muhammet Akkuş (37), Nur Akkuş (30) düğünden sonra meydana gelerek nöbet tutanlarla birlikte oldu.

Damat Muhammet Akkuş, "Düğün tarihimizi bugüne özel yaptırdık. Düğünden sonrada meydana gelerek nöbet tutanlara destek olduk. Değişik bir duygudayız. Mutluyuz buradayız. Geçen yıl çok büyük acılar yaşadık Allah aynı acıları ve aynı şeyleri tekrar yaşatmasın" dedi.

Nur Akkuş ise, "15 Temmuz bizim için çok önem taşıyan bir gün oldu. Bir yıl önce ülkemiz çok büyük bir zorluktan geçti. Tekrar analar ağlamasın. Bizde düğün tarihimizi bugüne aldık. Düğün sonrasında buradayız" diye konuştu.

VALİNİN EŞİ ALTIN TAKTI

Gelin ve damadın meydana geldiğini gören Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger onların yanına gelerek önce tebrik ettiler ardından fotoğraf çektirdi. Fatma Köşger geline çeyrek altın taktı. Vali Yavuz Selim Köşger, "Genç çiftin böyle bir günde evlenmesi güzel bir duygudur. Kendilerini kutluyor ömür boyu beraberlikler diliyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Yürüyüşten görüntüler

Etkinlik alanından görüntüler

Mehteran gösterisi

Şehit polisin annesi Güzel Eker'in baygınlık geçirmesi

Baba Nihat Eker'in konuşması ve Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşması

Genel ve detay görüntü

--------------

Gelin damadın meydana gelişi ve konuşması

Vali ve eşinin çeyrek altın takışı

Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

5)ŞEHİT ANNESİNDEN FETÖ'YE ZİNCİRLİ TEPKİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, Balıkesir'de de binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan şehit polis memuru Turgut Solak'ın annesi Şeküre Solak, sahneye zincirlerle çıkıp FETÖ elebaşının iade edilmesini isteyerek, "Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım, sopalarla da her yerlerine dürtelim" dedi.

Balıkesir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 21.30'da Alihikmetpaşa Meydanı'nda mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Dölek, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ile binlerce Balıkesirli katıldı.

Milli İrade Meydanı'nda biten yürüyüşün ardından Valilik'te 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı. Protokolün tören alanındaki yerini almasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul konuşmasının dinlenmesinin ardından Kur'an'ı Kerim okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, yaptıkları konuşmada, FETÖ'cü hainleri lanetlerken,  15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Vali Yazıcı konuşmasının ardından 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak'ın eşi Aynur ile annesi Şeküre ve babası Hayati Solak'ı kürsüye davet etti. Vali Yazıcı, şehit anne ve babasının elini öperken, vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

"KANINIZI MUAYENE ETTİRİN"

Baba Hayati Solak, "Türkiye Cumhuriyeti polisine bomba atan, masum sivillere mermi yağdıran vatan hainleri kanınızı muayene ettirin, çünkü sizde Müslüman kanı yok. Müslüman kanı olan bunu yapamaz. Bir Turgut'u şehidi ettiniz, binlerce Turgut yaşıyor" dedi.

"ONLARI HAYVAN ZİNCİRİNE BAĞLAYALIM"

Şehit annesi Şeküre Solak eşinin ardından konuşmak istediğini söyleyince Vali Yazıcı sözü bu kez ona verdi. "Ben şerefsizlerin attığı bomba yüzünden şehit olan Turgut Solak'ın annesiyim. Bu gece benim en kötü, en karanlık gecem ancak o kadar da huzurlu, en mutlu en şerefli gecem. Yavrum şehadet şerbetini içti, bizim ise alnımız açık, başımız dik" diyerek sözlerine başlayan acılı anne, Fetullah Gülen'in iadesini istedi. Ardından yanında getirdiği bir poşeti açan Şeküre Solak, önce 'mikrop bulaşmasın' diyerek poşetteki eldivenleri taktı. Daha sonra hayvanları bağladığı zincirleri çıkarıp,  "Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım. Sopalarla da her yerlerine dürtelim" dedi.

Şeküre Solak sözlerini "Biz yavrularımızı vatan haini olarak yetiştirmedik. Vatana millete hayırlı evlat yetiştirdik. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek bitirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şehit anası Şeküre Solak'ın açıklamaları

Alandan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

====================================================

6)İZMİR'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUSU

İZMİR'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlanıyor. Konak Saat Kulesi Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile sabaha kadar sürecek olan Demokrasi Nöbeti'ni tutmaya başladı.15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları İzmir'de başladı. Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kuvvet komutanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile geldikleri alanda kurulan sahneden okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua etti. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı meydan, Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza boyandı. Meydanda kurulan 12 dev ekranda 15 Temmuz için hazırlanan belgeseller gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydana bakan duvarına dev Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazdığı ışıklı tabela asıldı. Konak Camii'nde okunun akşam ezanından sonra bazı vatandaşlar minare şerefesine çıkarak Türk Bayrakları salladı. Coşkulu kalabalık, bayrakların yanı sıra 'Gayret et davet et af et tövbe et sakın ha ihanet etme', 'Bu gece ve her gece vatan için nöbetteyiz' 'Vatan sevgisi imandandır' Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu pankartları taşıdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanın etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Geçen yıl ki demokrasi nöbetlerinde zarar gören Tarihi Saat Kulesi, tahrip edilmemesi için koruma altına alındı. Sahne önünde Demokrasi Nöbeti'ne katılan engelli vatandaşlar için de özel bir alan ayrıldı. Çevre ilçe belediyeleri alana kurdukları çadırlardan vatandaşlara su, çay ve yemek dağıttı.AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'in de demokrasiye sahip çıktığını söyleyerek meydandaki coşkulu kalabalığı teşekkür etti. Delican'ın sahneden inmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması, meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. 20 bin bayrağın dağıtıldığı meydanda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekranlarda görünmesiyle birlikte büyük coşku yaşadı. Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında vatandaşlar slogan atmayarak konuşmayı dikkatle dinledi.Vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İzmir'de tuttuğu Demokrasi Nöbeti sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BİRLİKTE İZLEDİLER

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan izlenmesiyle devam etti. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına sahneye çıkan Mücahit Baysal, Dursun Ali Erzincanlı'nın 30 Kuş şiirini okudu.

ALMANYA'DAN GELEREK NÖBETE KATILDI

Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne 33 yıldır yaşadığı Almanya'nın Köln Şehrinden gelerek katılan 62 yaşındaki Türkan Şıklar, "Ben vatanımı çok seviyorum, milletimi çok seviyorum. Hain darbecilere lanet yağdırıyorum. Sürekli sosyal medyadan paylaşımlar yaparak nefretimi kusuyorum. Ben düşünüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha iyisi yok. Atatürk birinci, ikinci Erdoğan. 33 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve konsolosluğa giderek aslanlar gibi evet oyumu kullandım. Avrupa bizim düşmanımız. Almanya PKK ne derse kabul ediyor. Yeter ki vatanımızı kötülesinler, hepsi orada aşikar. Politika yapıyorlar kimse bir şey demiyor. Kesinlikle biz vatanımızı çok seviyoruz ama hiçbir zaman kazanamayacaklar" dedi.

15 Temmuz 2016 yılında şehit olanlar ve gaziler için nöbete geldiğini söyleyen 31 yayındaki Fırat İslamoğlu ise, "Bu şehitler ölümsüzdür, çünkü Kuran-ı Kerim'de yazıyor. Biz imanımızla savaştık, mücadele ettik. Kurtuluş Savaşımız, 19 Mayıs'a çıkışımız bunların hepsi tarihte yazıyor. Nasıl çıktık? İmanla çıktık, onurumuzla çıktık, görüşümüzle çıktık. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama 15 Temmuz gibi bir günde bu milletin yanında yer almayanlar bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar?" diye konuştu. Meydandaki vatandaşların demokrasi nöbeti, camiden okunan selaların okunmasıyla devam etti.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKUNDU

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları kapsamında İzmir'de de tüm Türkiye ile aynı anda sala okundu. Okunan salanın ardından sunucular tarafından 15 Temmuz 2016'da şehit olanların isimleri okundu. Meydanı dolduran kalabalık okunan her şehit isminin ardından 'Burada' diyerek karşılık verdi.

NİŞANLI ÇİFT DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Ayrıca bugün nişanlanan Sezgin Aydın ve Eda Yılmaz, nişan törenlerinin ardından Demokrasi Nöbeti tutmak için Konak Saat Kulesi Meydanı'na gelerek sahneye çıktı ve vatandaşları selamladı.

"VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE KARŞI SEVGİMİZ GİTTİKÇE BÜYÜYOR"

Konak Saat Kulesi Meydanı'nda sabaha kadar süren Demokrasi Nöbeti'ne katılarak vatandaşlarla birlikte nöbet tutan ve Türk Halkı'nın 15 Temmuz'da, memleketinin, toprağının uğruna  silahlara ve mermilere karşı durduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, "15 Temmuz bizim için çok anlamlı bir gün. Aradan bir yıl geçti ve tam 1 yıl önce bugün 250 kardeşimiz şehit oldu. Fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen içimizdeki acı hala çok taze. O hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da yaşananlar insanlık olarak bizi derinden üzmüştür. Fakat içimizde vatanımıza ve milletimize karşı sevgimiz gittikçe büyüyor. Bizim için 15 Temmuz, memleketin en önemli meselelerinden vatan, millet, bayrak, birlik, beraberlik ve toprak sevgisini ortaya koymaktadır. Bu günden itibaren siyasetleri bir kenara bırakıp vatan ve memleket meselesi olarak sahaya çıkmamız gerekiyor. Bizim 250 şehidimiz var, gazilerimiz var. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum. Şehitlerimizin bize bıraktığı bu Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağına sahip çıkmak bizim en önemli vazifemizdir" dedi.

Meydandaki kalabalık, Konak Karataş Camii Müezzini Murat Çamurdık'ın okuduğu sabah ezanının ardından kılınan namazdan sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Meydandan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Sahneden görüntü

Genel ve detay görüntüler

----------

Türkan Işıklar'ın konuşması

Fırat İslamoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntü

----------------

Şehitlerin isminin okunmasından görüntü

Sela okunmasından görüntü

Gelin ve damattan görüntü

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz ile röp.

Sabah ezanının okunmasından görüntü

Namaz kılanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY - Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

7)ONBİNLERCE ADANALI, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ İÇİN NÖBET TUTTU

ADANA'da onbinlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da tüm camilerden sala okundu.

Saat 20.00'da Merkez Park'ta toplanan onbinlerce Adanalı, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerini andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Adana Müftüsü Hasan Çınar, şehitler için dua etti. Daha sonra kürsüden vatandaşlara seslenen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, hain FETÖ'cülere halkın geçit vermediğini söyledi. İnsan hafızasının unutmaya elverişli olduğunu ancak bir yıl önceki hain darbe girişimini unutmanın mümkün olmadığını belirten Vali Demirtaş, Türk halkının kendi uçakları ve helikopterleriyle vurulabileceğine FETÖ'cü hainler sayesinde şahit olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz'da darbenin merkezi İstanbul ve Ankara'nın dışında Adana'da hareketli saatlere tanıklık edildiğini belirten Vali Demirtaş, "Mesai arkadaşlarımla valilikte bir araya gelerek kriz masası oluşturdum. İvedili şekilde tedbirlerimizi aldık. Bu süreçte Adanalıları sokakta görmek bize güç vermiştir. Sizlerin desteğiyle Adana'da darbe girişimi kimsenin burnu kanamadan atlatmış olduk. O gece İncirlik'teki F-16'ları Adanalılardan aldığımız güçle havalandırtmadık. O gece, ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlerin önce elektriklerini kestik, sonra da fişlerini çekerek hep birlikte alaşağı ettik" dedi.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şehitlere rahmet diledi. Demokrasi ve hukukun üstün olduğu ülkelerde bu tip kalkışmaların olmadığını belirten Başkan Sözlü, bu millet bunun farkında olarak o gece demokrasisine ve hukukuna sahip çıktığını söyledi. Kürsüden vatandaşlara hitap eden Adana Cumhuriyet Başsavcısı ise 15 Temmuz gecesi milletin desten yazdığını söyledi.

ŞEHİT BABASININ YAZDIĞI ŞİİR AĞLATTI

Darbe girişimi sırasında hainlerin F-16 ile bombaladığı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan Mehmet ve Ahmet Oruç kardeşlerin babası Ali Oruç'un çocukları için yazdığı şiir, onbinlerce Adanalının yüreğini dağladı. Bazı vatandaşlar, şiirin okunduğu sıra gözyaşlarına hakim olamadı. Şiirin ardından şehitler için yoklama yapıldı. Adanılar hep bir ağızdan ismi okunan şehitler için "Burada" diye haykırdı.

DEV VANTİLATÖRLER İLE SERİNLETİLDİ

Adana'da akşam havanın 30 derecelerde seyretmesi nedeniyle etkinlik alanına getirilen 10 adet dev vantilatörler ile vatandaşlar serinletilmeye çalışıldı.

SELA OKUNDU

15 Temmuz darbe girişiminde mücadelenin sembolü haline gelen salalar, Adana'daki tüm camilerde aynı anda okundu. Etkinlik alanında ise sela, İl Müftülüğü ilahi ekibi tarafından okundu.

YARINA KADAR DEVAM EDECEK

Merkez Park'ta saat 20.00'da başlayan demokrasi nöbeti, pazarı pazartesiye bağlayan geceye kadar devam edecek. Etkinlik çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Adana polisi, nöbetteki vatandaşların güvenliği için sürekli görev yapacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

Etkinlik alanına giden vatandaşlar

Alanı dolduran onbinlerce Adanalı'nın Türk bayraklarını sallaması arka planda Sabancı Merkez Camii

Dua okunurken gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar

El açıp dua eden vatandaşlardan görüntü

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın konuşması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün konuşması

Sunucu'nun şehit babası Ali Oruç'un yazdığı şiiri okuması

Şiirin okunduğu sırada bir kadın gözyaşlarını tutumayıp ağlması

Sunucunun şehitlerin ismini söylemesi ve vatandaşların hip bir ağızdan "Burada" diye haykırması

Bir çocuğun asker selamı vererek ismi söylenen şehitler için "Burada"diye haykırması

Adana Müftülüğü İlahi ekbinin sela okuması

Sela okunması sırasında alanı dolduran Adanalılardan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================

8)15 TEMMUZ'A ÖZEL KUMDAN 'DEMOKRASİ HEYKELİ'

ANTALYA'da, bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali kapsamında hazırlanan '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Kum Heykel Anıtı' törenle açıldı.

Muratpaşa İlçesi Lara sahilinde her yıl farklı konu ve heykel figürleriyle açılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali bu yıl 'Dünya Harikaları ve Mitler' temasıyla kapılarını açtı. 11'incisi düzenlenen festivalin açılışına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, daire amirleri, davetliler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Özel Köşesi'nin açılışı da yapıldı. Sergi alanının girişindeki özel bölümde, Rus heykeltıraş Alex Skarednoff'un yaptığı Demokrasi Heykeli sergileniyor. Darbe girişimi sırasında kullanılan 'Leopard 2A4' tankının birebir ebatlarına bağlı kalınarak yapılan Demokrasi Heykeli'nin ana temasını, tankı tutarak ezen halkın iradesi ile Türk bayrağının gökyüzüne kaldırılmasını sembolize eden eller oluşturuyor. 6 metre eninde, 8.2 metre uzunluğundaki kumdan Demokrasi Heykeli'nin hemen karşısında ise yine kumdan devasa boyuttaki Atatürk büstü yer alıyor.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü olduğunu hatırlattı. Şehitlere rahmet, gazilere uzun bir ömür dileyen Vali Karaloğlu, "O karanlık gecenin, o hain darbe girişiminin yıldönümü. Ne diyoruz biz; o geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nasıl olacak. Sadece 15 Temmuz'da bir meydana toplanarak bunu yapamayız. Unutmamak için unutturmamak için mutlaka sanatın desteğine ihtiyacımız var. Güzel sanatlara, sanatsal etkinliklere ihtiyacımız var. Biz saatlerce bir yerde otursak konferans versek, ciltlerce kitap yazsak, belki burada göreceğimiz 15 Temmuz kum heykelinin zihinlerde yarattığını etkiyi yaratamayabiliriz. Onun için görsel sanatlar noktasında 15 Temmuz ile ilgili daha çok etkinliğe, sanatsal etkinliğe ihtiyacımız var" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Burası 11 yıl önce benim başkanlığım dönemimde kurulan bir sanat alanı. Her zaman sanattın ve sanatçının yanında olduk. Her daim sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Demokrasi Heykeli'nin 20 günde yapıldığını belirten Festival Direktörü Cem Karaca, eserde vatanına, milletine, özgürlüğüne, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkışı sembolize eden halkın demir yumruğuna vurgu yapıldığını söyledi. Darbe girişiminin adeta simgesi gibi algılanan tankı ezen yumruğu canlandırdıklarını kaydeden Karaca, "Heykelin yanında özel seslendirme düzeneğiyle 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların ses kayıtları ile led ekrandan yaşanan olaylardan kesitlere yer verilecek" dedi.

Karaca, Kum Heykel Festivali'nin yıl boyunca açık kalacağını kaydetti.

ANTALYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti programı düzenlendi. Binlerce Antalyalı'nın doldurduğu meydan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dev Türk bayraklarıyla süslendi. Sunuculuğunu Bülent Yurdakul'un yaptığı demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara sunuldu.

Meydandaki demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli,  Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu'nun yakınları da meydanda yerlerini aldı.

15 TEMMUZ DESTANI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihin dilinden düşmeyecek bir destanın yıldönümü olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "O gece Allah onlara rahmet etsin, 250 şehit verdik. 2 bin 194 gazimiz var. Allah onlara da sağlıklı uzun ömür versin. Tarihin dilinden düşmeyecek bu büyük destanı bu millet rabbimin yardımıyla, sonra liderimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve milletimizin kahramanlığıyla yazdı. Rabbim o karanlık geceyi bir daha hiçbirimize yaşatmasın" dedi.

"ANTALYA'DA HİÇBİR ASKERİ PERSONEL SOKAĞA ÇIKAMADI"

Antalya'nın o gece İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Isparta'nın yaşadığını yaşamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, "Hiçbir askeri personel kışlasından çıkmadı, çıkamadı. Hiçbir askeri araç Antalya sokaklarında yürümedi, yürüyemedi. Antalya o gece de başkomutanımızın çağrısıyla yine Cumhuriyet Meydanı'ndaydı" dedi.

"EZAN VE SELALAR DARBEYİ DURDURDU"

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesaretle halka yaptığı çağrı ve 00.13'de okunan selaların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Biz selaları hep ölüler için okunur zannederdik. Bu topluma selalar hep ölümleri hatırlatırdı. İlk defa selalar bu millete dirilişi, ayağa kalkmayı, zulme başkaldırmayı, hainlere haddini bildirmek için okunduğunu gördük. İşte o gece tüm yurtta ezanlarla, selalarla bu millet ayağa kalktı. Önceki darbeler ezanları, selaları susturmak için yapılırdı, bu sefer ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu" dedi.

"PENSİLVANYA'DAKİ SÜMÜKLÜ FETÖ DE DUYSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün dünyaya, bütün emperyalizme, bütün haçlı zihniyetine ve okyanus ötesine karşı yaptığı meydan okuyuşu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Antalya'dan biz de hep beraber o meydan okuyuşu tekrarlayalım. Yalnız öyle bir söyleyin ki taa Pensilvanya'daki sümüklü FETÖ' de duysun" dedi.

Vali Karaloğlu'nun  'Başaramayacaksınız' sözünden sonra meydandaki vatandaşlar da tekrarladı. Sesi yetersiz bulun Vali Münir Karaloğlu, "Bunu sümüklü duymadı gibi" dedi. Ardından Vali Karaloğlu, sözlerini, "Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz" diye tekrarladı. Kalabalık da daha sonra aynı sözleri tekrarladı.

"FETÖ VE İTLERİ KORKSUN"

Etkinliklere katılan Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise "5 Temmuz gecesi nasılsa şimdi yine dimdik bu meydandayız.  Ya olacağız ya öleceğiz. Ey FETÖ, ey Türkiye düşmanları, bu manzaraya bakın korkun ve titreyin. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, biz kaçmıyoruz, FETÖ ve itleri korksunlar. Buradaki Antalyalılardan korksunlar" dedi.

"BÖLMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de acıların taze, yaraların derin olduğunu belirtti. Türel şunları kaydetti: "Sivil insanların, kadınların üzerine öldürmek kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahretsin. Bu kalleşliği planlayanları ve destekleyenleri Allah kahretsin. Bizim görevimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bu hainler karşısında demir yumruk gibi durmaktır. 15 Temmuz destanı Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın, Milli Mücadele'nin devamıdır. Bizi Atatürk üzerinden, Hz. Ali üzerinden her tür meseleyi istismar ederek bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz."

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından ise Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan kadın ve erkek polisler ellerinde karanfillerle sahneye çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden tüm polislere yapılan "Bayrağa, millete ve devlete karşı tehlike arz edecek her türlü tehdide karşı hiç tereddüt etmeden, bu tür eylemlere karşı müdahale edilecek" şeklindeki anons meydandaki vatandaşlara dinletildi. Mehter takımının gösterisi ve ilahi dinletisinin ardında saat 00.13'de tüm camilerden sela okunmasıyla kalabalık dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Şehitlerin resimlerini tutan gençlerin görüntüsü

Dua okunması

Emniyet müdürlüğü personelinin sahneye çıkması

Sela okunması

-----------------------

Kum heykelleri gezenlerden görüntü

Kum heykellerden detay görüntüler

Gökyüzündeki uçaktan heykellere PAN

Ziyaretçilerden detay

Vatandaş röp 1

Müzik çalan gruptan görüntü

Tanktan detay görüntü

Vatandaş röp 2

Tanka bakanlardan görüntü

Heykellere bakan aileden görüntü

Protokolden genel görüntü

Cem Karaca'nın konuşması

Valinin konuşması

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesi

Protokol tanka bakarken görüntü

Protokol kum heykelleri gezerken detay görüntüler

Haber: ANTALYA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================

9)DİYARBAKIR'DA MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

5 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü'ne yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar 250 metrelik Türk bayrağı taşıdı.

Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen etkinlikler devam ediyor. 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30'da Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Medya Kavşağı'ndan Milli Birlik Yürüyüşü başlatıldı. Yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken,vatandaşlar arama noktalarında arandıktan sonra başlama noktasının bulunduğu alana alındı. Yürüyüş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından tamamı siyah kıyafet giyen özel bir koruma ekibi kuruldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden kurulan ekip, yürüyüş güzergahı boyunca sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşe Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

70 BİN KİŞİ 250 METRELİK BAYRAK İLE YÜRÜDÜ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar 250 metrelik dev bir Türk bayrağı taşıdı. Yürüyüş sırasında ellerindeki Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar sık sık 'Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ', "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Uzun bir yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı'na gelen vatandaşlar, buradaki demokrasi nöbetine katıldı.

VALİ GÜZELOĞLU: BUGÜN DİYARBAKIR'DA ONBİNLER TARİH YAZDI

DİYARBAKIR'da 15 Temmuz anma programı düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Nöbetin yapıldığı parkta, sağlık ekipleri çadır kuruarken, katılımcılara yemek ikram edildi. Şehitler Parkı'nda yapılan demokrasi nöbeti etkinliği için geniş güvenlik önlemleri alınırken, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen demokrasi nöbetinde konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Diyarbakır'da bir tarihin yazıldığını belirterek, "Bir yıl önce bu duruşlarıyla hainlerin kurşunları ile şehadete erişen 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu aziz vatan için toprağın altına kefensiz yatan şehadet mertebesine erişen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bilinmelidir ki; Bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Bu kararlılıkla Türkiye geleceğe dünden daha iyi gidiyor. İçimizdeki hainler, iş birlikçiler, her türlü terör ve fesat temsilcilerine karşı, bu büyük millet ve devlet kararlılıkla duruyor ve mücadele ediyor. İşte bugün Diyarbakır'da on binler tarih yazdı. Dik duruşları ile dosta güven, düşmanına ürperti saldı. Bu ülkenin her bir köşesinde değerlerine sahip çıkan, gibi imanlı göğüsleri ile bu ülkenin bölünmeden, kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinin şahidi olan, milletimin değerli vatandaşlarına da selam olsun. Diyarbakır'dan bütün Türkiye'ye selam olsun. Rabbim bu bayrakları indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin." dedi.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda binlerce kişinin katımıyla başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

Alınan güvenlik önlemleri

Protokolün yürümesi

Siyah giyimli polisler

Yürüyüşün üstten görüntüsü

Kortejin demokrasi nöbeti tutulan yere gelmesi

Genel ve detay görüntüler

-----------------

-Drone görüntü

-Valinin konuşması

-Demokrasi nöbetine katılanlar

-Muhabir anonsu

-Genel ve detay görüntü

Haber -Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================================

10)HAKKARİ'DE 15 TEMMUZ YÜRÜYÜŞÜ

HAKKARİ'de, Valilik öncülüğünde '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi tekbir getirip, kişi sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.Sınırın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu.

Hakkari Valiliği tarafından, '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin yer aldığı önlükleri giyip yürüyüşe geçen kalabalık, sık sık tekbir getirip Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı.

Yürüyüşün yapılacağı kent menkezindeki güzergahta polis barikatları kurulup, yürüyüşe katılan vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada din görevleleri tarafından okunan sala ve Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Saygı duruşu ve bir dakikalık istiklal marşının okunmasının ardından platforma çıkıp konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz hain FETÖ darbe planının halkın güçlü iradesi ile püskürtülüp engellendiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüne, vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve demokrasimize karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişiminin yaşandığını belirten Vali Toprak Milletimizin ve ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yargısından-mülki idaresine, sağlığından-cezaevlerine kadar devletin bütün kademelerine yaklaşık 50 yıldır süren ince hesaplarla sızan FETÖ'cü hainler, artık yeteri güce ulaştıklarını düşünüp bu hainlik planlarını uygulamaya koydular.Artık tamamen devletimizin bütün kademelerine sızıp bilhassa Silahlı Kuvvetleri'nde yeteri güce ulaştık gibi bir düşünceye kapılarak geçen sene bugün düğmeye bastılar.Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan dahi geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar.Ben öncelikle bu direnişte Hakkarimizde rol oynayan kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum.Ülkemizin en uç noktasından yıllardır terör mücadelesi yapan, terör belası ile uğraşan bu kahraman vatandaşlarımız demokrasiye, bütünlüğümüze, siçilmişlerimize, sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, devletimize, bayrağımıza karşı bir kalkışma olduğunu çok hızlı bir şekilde değerlendirerek meydanlara inip hainlerin  tank ve toplara karşı direndi.Bu uğurda şehit olan 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran borçluyuz dedi.

ÇUKURCA'DA YÜZLERCE KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN NÖBET TUTTU'

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu. Şehitleri anma programına; Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ellerindeki türk bayrakları ile tekbir getirip yürüyen kalabalık

-Yürüyüşe katılan Vali ve diğer protokol üyeleri

-Yürüyüşten genel ve detaylar

-Yürüyüşe katılanlar Valilik binası önünde üst aramasından geçirilmeleri

-Valilik önünde toplanmaları

-Sela'nın okunması

-Kuranı kerim tilaveti

-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

-Yürüyüşten genel görüntü

-Vali Toprak'ın konuşması

-Konuşmayı dinleyen kalabalık

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ- Şivan KAÇMAZ  / HAKKARİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================================

11)ŞIRNAK'TA 15 TEMMUZ İÇİN POLİS, ASKER VE HALK KOL KOLA YÜRDÜ

ŞIRNAK'ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü'nde polis, asker ve vatandaşlar bir arada yürüdü.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Şırnak'ta Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Aydınlıkevler Mahallesi'nden başlayan ve karayolları kavşağında son bulan yürüyüşte Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, sivil toplum kuruluşları, askerler, polis ve vatandaşlar kol kola yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ' sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra karayolları kavşağında demokrasi nöbetine katıldı.

ŞIRNAK'TA DEMOKRASİ NÖBETİ

Şırnak'ta 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Karayolları Kavşağı'nda kurulan alana gelen kalabalık, burada demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Demokrasi nöbetinin tutulduğuı alanda kurulan 2 dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların görüntüleri yansıtılırken, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş de demokrasi nöbeti tutan vatandaşların arasına katıldı.

Demokrasi nöbeti sırasında bir konuşma yapan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı bu memleketin evlatlarının yüz yıllardır huzuru hak ettiğini belirterek, "1980'lerden beri bu topraklarda oynanan oyunları gördünüz ve en güçlü karşılığı verdiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu yolda verdiğiniz her türlü mücadelede, her daim yanınızda, arkanızda, sizlerle beraberdir."dedi.

TÜMGENERAL TARAKÇI: GELECEK SENE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Konuşması sık sık "En büyük asker bizim asker" sloganları kesilen Tümgeneral Tarakçı, "Bu asker sizlerle omuz omuza olmaktan, sizlerin bir neferi olmaktan gurur duyuyor. Bu millet 3 bin yıl içerisinde çok hain gördü. 3 bin yıl içerisinde çok düzenbazlıklar, çok isyanlar gördü. Ama hiçbir isyan, hiçbir kalkışma geçen seneki kadar bu millete zarar vermedi. O gün asker üniforması giymiş, benim üniformamı çalmış hainler, polisimin üniformasını çalmış hainler, yargı mensuplarımın cübbesini giymiş hainler, bürokrasinin çeşitli kademlerine sızmış hainler, bu milletin geleceğine tenezzül etmiş hainler, hadlerini aşarak başarıya ulaşabileceklerini zaneden hainler, bu necip milletin, önlerinde bir set gibi, bir altın madeni gibi duracağını asla hesap edemediler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahir ekseriyetinin, yüzde 97'sinin karşı olduğu, aramıza sızmayı başarabilen 3-5 başı bozuk, maalesef hiçbir örneği görülmemiş şekilde, 3 bin yıllık geleneğimize aykırı olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla elde edilen o mermileri, alınan araçları, maalesef kendi halkının, meclisinin üzerinde denediler. Karşılığını sizlerin sayesinde fazlasıyla gördüler.  İnşallah görmeye de devam edecekler. Bu memleketin evlatları, artık bu memleketin kadersizliğine dur diyecekler. Sizler sayesinde yıllardır bu bölgede oynanan oyunlar son bulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerle beraber bu işi başaracaktır. Sizler böyle dik durdukça Türk Silahlı Kuvvetleri bırakın sizin yanınızda olmayı, sizin en önünüzde olacak. Bu vatanın birliği ve beraberliği, bu vatanın bekası için sizlerle el birliği ile çalışacağız. İnşallah bu toprakların beklediği huzuru getireceğiz. İnşallah en kısa sürede, gelecek sene bu terörün, bu topraklarda kökünü kazıyacağız. Herkesin kalbi bu topraklara gelecek huzuru ve barışı bekliyor. Şırnak halkı, bayrağı bayrak yaptı. Bu toprakları vatan yaptı. Yıllardır bu mücadelenin öncüleridir bu halk. İnşallah en kısa sürede bu mücadele başarıya ulaşacak ve bu ülkenin evlatları, aradığı huzura ve güvene kavuşacak. TSK her zaman, her yerde, 24 saat milletinin emrinde, bu güveni tazelemeye ve verilen her görevi yerine getirme güç ve kararlığında görevine devam edecek."dedi.

VALİ AKTAŞ: BU KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURDURAMAYACAKLAR

Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, FETÖ'cü teröristlerin en ağır silahlar, uçaklar, helikopterler ve tanklarla millete saldırdığını belirterek, "Alenen savaş ilan ettiler. O emparyalist ağa babalarının talimatları ile milletimizi bölmek ve devletimizi yıkmak için saldırdılar. Aziz millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın çağrısı üzerine, hiç tereddüt etmeden, birkaç dakikada yurdumuzun bütün meydanlarını, caddelerini, sokaklarını doldurarak birliğine, bütünlüğüne ve geleceğine sahip çıktığını bu FETÖ'cü teröristlere ve bütün dünyaya bir kez daha haykırdı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanının bir yenisini daha yazdılar ve bütün dünyaya tekrardan gösterdiler. Biz bir oldukça, beraber oldukça, ne FETÖ'cü teröristler, ne PKK'lı terörsitler bize diz çöktüremeyecekler ve bu kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Analarımızın, aksakallılarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır. Şehitlerimizin ruhları, şehit analarının gözyaşları, yetimlerin yürek yaraları, nesillerin gelecek ümitleri bizmledir, yanımızdadır ve aramızdadır."dedi.

Şırnak'taki demokrasi nöbeti, alandaki etkinlikler, sinevizyon gösterimi ve ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Alanda toplanan vatandaşlar

Tümen Komutanı'nın konuşması

Vali'nin konuması

Genel ve detay görüntüler.

----------

-Yürüyüşten görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

12)TUNCELİ'DE 5 BİN KİŞİ, TÜRK BAYRAKLARIYLA 15 TEMMUZ'U ANDI

TUNCELİ'de yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşle 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları andı. 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümü Tunceli'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinlikler kapsamında Atatürk Mahallesi Hastane kavşağında Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş'in ve 5 bin kişinin katılımıyla Milli Birlik yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla Valilik bahçesinde demokrasi nöbeti tuttu. Tunceli Valiliği bahçesinde demokrasi nöbetine katılanlara hitap eden Vali Tuncay Sonel, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları ve PKK'lıların şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz'ı andı. Öğretmen Yılmaz'ın ölüm haberi ile derin üzüntü yaşadıklarını belirten Vali Sonel, "16 Haziran günü Tunceli- Erzincan karayolunda alçak, hain teröristlerce kaçırılan ve maalesef şehit edilen Gümüşhaneli köylü çocuğu öğretmen kardeşimiz Necmettin Yılmaz'ın ölüm haberini almak bizi çok üzdü. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında canını, kanını bu ülke için, bu millet için, bayrak için, namus için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum, gazilerimize kran duygularımızı iletiyorum. FETÖ mensubu alçak ve şerefsizler, 15 Temmuz günü vatandaşımızın ve milletimizin canına kast ettiler. Bu millet onurunu, bayrağını, namusunu, vatanını korumak için o gece sokaklara dökülerek, bu alçak hainlere geçit vermedi. Bu devlet, bu millet güçlüdür. Hiçbir zaman FETÖ ve benzeri terör örgütlerine boyun eğmez ve bu millete kurşun sıkanların başını ezer" dedi.

Vali Tuncay Sonel'in konuşmasından sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişinin ismi tek tek okunarak, o gece yaşananlar ekranda törene katılanlara izletildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

_________________

-Yürüyüşün başlaması

-Yürüyüşten görüntü

-Valilik önüne varılması

-Tören alanından görüntü

-Vali'nin konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

====================================

13)15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN 249 GÜVERCİN UÇURULDU

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 15 Temmuz demokrasi girişimi gecesi şehit olanların anısına 249 güvercin uçuruldu.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı anma etkinliği düzenlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydana gelenler, üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Elerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduranlar, şehitleri andı. Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural ve protokol üyeleri, darbe girişiminde şehit olan 249 kişi anısına 249 güvercin uçurdu. Kuran okunan etkinliklerde şehitler için dua da edildi.

GAZİANTEP'TE BİNLER, 'DEMOKRASİ NÖBETİ'NDE

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar 'Demokrasi nöbeti' tutacak.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anma etkinlikleri düzenlendi. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelen binlerce kişi, polis kontrol noktalarından üst aramalarından geçirildikten sonra alana alındı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, STK temsilcileri ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanda hep birlikte akşam namazı kılındı. Ardından şehitler için Kur-an-ı Kerim okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi de sunuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri okunarak yoklama yapıldı.

ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Yerlikaya, FETÖ'yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bundan tam bir yıl önce,. Bu gece, 15 Temmuz gecesi, bin yıllık tarihinde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Alla bizi böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı 'Alnı secdeye varsın' diye aldılar, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar, onlar 'Hayırlı evlat yetiştireceğiz' diye verildi. Ne oldu? Onlardan hainler çıktı. Devletin, sizin, bizim, milletin mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar, bize sıktılar, bize attılar, 250 şehit verdik. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımız buyurdular, Gaziantep'te FETÖ'ye bulaşmış kamuda ne kadar varsa, nereye saklanırlarsa saklansınlar birer birer onları devletten atıyoruz, ihraç ediyoruz. Derneklerini, vakıflarını, üniversitelerini, sendikalarını, dergilerini, gazetelerini, sizlerden aldıkları hayırla bu nimetleri ulaştıran, onları ellerinden alıp tekrar asil milletimizin emrine verdik, vermeye devam ediyoruz."

KOMUTAN SAHNEDE SELAM VERDİ

Sahnede asker selamı veren 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, 'En büyük asker, bizim asker' sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Tuğgeneral Ekiyor, hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminden 40 gün sonra silkelenip harekat yapamayacağını, bunu Türk Ordusu'nun yaptığını kaydederek, "İçimizde hainler sızdırılmış olabilir, sonradan ele geçirilmiş olabilir. Ama Türk Ordusu öyle büyük bir ordu ki, hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminden 40 gün sonra Suriye'ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus'u, sonra en son El Bab'ı ele geçirmiştir. Başka hiçbir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir harekatı yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyorlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu ifade ederek, "Biz çok darbe yaşadık. Bu memleket Başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe, bu milletin kaderi miydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük" şeklinde konuştu.

Pilav, ayran ve su ikram edilen vatandaşlar, sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutacak. Etkinlikler, çeşitli tasavvuf konserleriyle devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demokrasi Meydanı

Protokolün elinde güvercinler

Belediye Başkanı Kemal Vural ile röp

Güvercinlerin uçurulması

Kuran okunması

Genel ve detay görüntüler

----------

15 Demokrasi Meydanı

Meydandaki anma töreni

Meydandaki kalabalık

Asker formalı baba ve oğlu

Protokol üyeleri

Fatma Şahin'in konuşması

Ali Ekiyor'un konuşması

Ali Yerlikaya'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

====================================

14)DAVUTOĞLU: KONTROLLÜ DARBE DİYEREK, MİLLETE EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLURSUNUZ

Konya'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Mevlana Meydanı'nda düzenlenen törenlere katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin en büyük imtihanı 15 Temmuz gecesi verdiğini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi: "15 Temmuz gecesinin imtihanı en ağır imtihandı. Çanakkale zordu, Sarıkamış zordu, ama düşmanı biliyorduk, kime karşı yürüyeceğimizi biliyorduk. 15 Temmuz gecesi içimize giren bu FETÖ hainleri en aşağılık düşmandan daha aşağılar. Çünkü bu milletin kıt kaynaklarından elde ettiği uçakları, mermileri, millete yönelttiler. Ama milleti pes ettiremediler. Onların karşısında silahsız, ama imanlı bir millet vardı. Onlar Pensilvanya'dan talimat alıyordu. Bu millet, bu milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı'ndan talimat aldı. Bu millet yüreğinden talimat aldı, Hz. Mevlana'dan talimat aldı."

Davutoğlu,  daha önceki açıklamalarında 'Kontrollü darbe olarak' ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isim vermeden tepki gösterdi. Davutoğlu, "Kimden gelirse gelsin, her türlü vesayete, her türlü darbeye karşı çıkacağız. Kontrollü darbe diyerek, darbeleri meşru kılmaya veya başka türlü göstermeye kalktığınız zaman bu millete en büyük ihaneti yapmış olursunuz. Nerden gelirse gelsin, meşruiyetini milleten almayan hiç kimseye itaat etmeyeceğiz. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyeceğiz. Hiçbir şekilde hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Ama meşruiyetini bu milletin temiz oylarından aldığı halk desteğinden elde eden Meclise, Cumhurbaşkanı'na, hükümete, milletvekillerine sahip çıkacağız. Darbenin her türlüsünü ayaklarımızın altına alacağız. Silahlı kuvvetlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir şekilde, hiçbir kardeşimizin, bu hain FETÖ dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi, peygamber ocağı olan ve şu anda da sınırlarımızı bekleyen o yiğit askerlerimizi ötekileştirmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Konuşmalarının ardından Havzan- 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı gerçekleştirdi.

Tören, sabah namazına kadar sürecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Davutoğlu'nun konuşması

Törenden genel ve detay

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK KONYA DHA))

==========================================================

15)MANİSA'DA GELİN VE DAMAT DÜĞÜNÜN ARDINDAN DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin düzenlediği Milli Egemenlik Meydanı'nın özel misafirleri vardı. Akhisarlı gelin ve damat, düğünün ardından soluğu demokrasi meydanında aldı.

Damat Eren Yeşiloğlu ile gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu en mutlu günleri olan düğün gününün ardından ailece Akhisar Milli Egemenlik Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katıldı. Düğünün bitimi ile hemen demokrasi nöbetlerine katıldıklarını ifade eden damat Eren Yeşiloğlu "Devletin yanındayız" dedi.  Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu ise "Burada olmak çok güzel bir duygu" diyerek duygularını ifade etti.

Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu'nun babası Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinin eski belediye başkanı Derviş Kavak ise yaptığı açıklamada, "Çanakkale'de çok şehit verdik, Dumlupınar'da kurtuluş savaşında 137 bin şehit verdik. Bu toprakların her metrekaresinde şehit kanları vardır ve sonsuza kadar da şehit kanları bitmeyecektir. Bize değil FETÖ, FETÖ ile beraber dünyanın bütün terör örgütleri gelmiş dahi olsa bu kutsal toprakların asla bir metrekaresini dahi alamayacaklar. Biz diyoruz ki şehitlerimizi rahmetle anıyor, 15 Temmuz'da şehit düşen bütün vatandaşlarımızın kabri mekanı cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek duygularını ifade etti.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, düğünlerinin ardından demokrasi meydanına gelen yeni çifte mutluluklar diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gelin ve damatın nöbetinden görüntü

Gelin ve damat ile röp.

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

16)15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ BODRUM'DA DA ANILDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, "15 Temmuz Demokrasi Mili Birlik ve Mücadele Günü" anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, "15 Temmuz Demokrasi Mili Birlik ve Mücadele Günü" kutlama ve şehitleri anma etkinlikleri Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğine Kaymakam Bekir Yılmaz eşi Cihan Yılmaz ve çocukları, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Etkinlik kapsamında 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlatan videoların gösterimi yapıldı. Video gösterimi sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kalabalık, gösterimler sırasında zaman zaman "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", sloganları attı. Etkinliğe katılan Bodrumlular çalan marşlara bayrak sallayarak eşlik etti. İzmir Yıldırımlar Mehter ve Bando Takımı marşlar çalıp, söyledi.

Etkinlikler kapsamında ilçe camilerinde eş zamanlı olarak saat 00.13'te sala okutuldu. Bodrum ilçe Müftülüğü'nde görevli imam Mehmet Ali Kalkanlı 15 Temmuz Şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından dua edildi. Kaymakamlık tarafından düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve ödülleri verildi.

MHP İlçe Başkanı Sancar, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gündoğdu ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşma yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Ulu Önderimiz Kemal Atatürk, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Bunun örneklerini Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda ve son olarak da 15 Temmuz'da bu millet bir kez daha göstermiştir. Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi  gönderir, darbeler değil. Hepimiz birer destan yazdık. 15 Temmuz gecesi uyumayan Türk halkı bize demokrasiyi kazandırdı. Bugün burada konuşmamızı sağlayan geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor ve gazilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise, "Bilindiği üzere artık hepimizin çok iyi tanıdığı, akıllarını kiraya vermiş, maskesi düşmüş satılmış vatan hainlerinin alçakça darbe girişiminde bulunduğu günü yani 15 Temmuzu Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak hep birlikte idrak ediyoruz.  Çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında sürdüren, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere, kadın çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını uçaklarla bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığı ile Allah'a hamdolsun boşa çıkarttığımız o özel zaman diliminin 1. yıl dönümündeyiz. Bundan bir yıl önce milletimizin ortaya koyduğu bu demokratik duruş, hiç abartısız dünya demokrasi tarihinde eşi görülmemiş bir olay ve en mütevazı ifadeyle eşsiz bir demokrasi destanıdır. Bu eşsiz mücadele de Marmaris'in yeri Kurtuluş Savaşımızdaki, 19 Mayıs da Samsuna çıkışın yeri gibidir. Vatan hainlerinin ilimizdeki yakalanma süreci de başarıyla tamamlanmıştır. İçinde bulunduğumuz bu zor coğrafyada her zaman uyanık, her zaman bir ve diri olmak zorundayız. Asla rehavete kapılmamalıyız. Birlik ve beraberliğimize bugünlerde olduğu gibi hep sahip çıkmalıyız. Bugün demokrasi ve milli irade nöbetimizi tüm ülkemizde olduğu gibi iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşları ile milletimizin her kesiminin katılımıyla devlet-millet el ele dimdik ayakta, millet olmanın ne olduğunu dost düşman tüm dünyaya göstererek, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışıyla tekrar gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun ki Allah'ın da izniyle bu sıkıntılı günlerden devletimiz de, milletimiz de çok daha güçlenerek çıkmıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, vatanımızın ve milletimizin iç ve dış düşmanlarına ve hain işbirlikçilerine yaptıklarının hesabı tek tek sorulmaktadır. Sorulmaya da devam edilecektir. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Lütfen uyanık olalım, yapılanları hafife almaya, çarpıtmaya çalışanlara, menfi propaganda yapanlara prim vermeyelim" dedi.

Ankara'da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında mecliste konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından anma etkinliği sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Meydanda toplananlardan genel ve detay görüntü

Mehter ve bando grubundan görüntü

Slogan atanlardan

Video görüntülerinin yayınlanması

İlçe başkanlarının konuşmaları

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un konuşması

Kaymakam Bekir Yılmaz'ın konuşması

Kur'an-ı Kerim okunması

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla),

=======================================================

17)BİR YIL SONRA 580 KOMANDOYU ENGELLEDİKLERİ HAVAALİMANINA YÜRÜDÜLER

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminde 11. Komando Tugayı'ndan 580 komandonun askeri uçaklarla Ankara'ya gönderilmesini Çardak halkı askeri araçları durdurup önüne geçerek, şehrin yetkililerinin de devreye girmesiyle engellemiş, havalimanının ve ilçenin elektrikleri kesilmiş, jeneratörlerdeki yakıtlar boşaltılmış ve belediye araçları piste konulmasıyla, sabaha kadar süren çabalar sonucu 580 asker gözaltına alınmıştı. 15 Temmuz'un birinci yıldönümünde etkinlikler Çardak Havalimanı'nda başladı. Çardak'tan havalimanına kadar Çardaklılar ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek yürüdü.  Yürüyüşe, Çardak Kaymakamı Murat Karaloğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Öztürk ile geçen yıl askeri komando konvoyunun önüne geçerek kahramanlık gösteren çok sayıda Çardaklı vatandaş katıldı. Vatandaşlar, askeri konvoyun durdurulduğu yerden yaklaşık 1 kilometre ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirip, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganı eşliğinde yürüyerek Çardak Havaalanı girişine ulaştı.

Havaalanı girişinde askeri araçların önünü kesen vatandaşlardan biri olan Kadriye Karabeke, "Araçların önünü kesip, canımız pahasına havaalanına sokmadık. Bizi çiğnemeden geçemeyeceklerini söyledik. Mücadele ettik, darbeye karşı durduk. Hiçbir şey umurumuzda değildi, bizde vatan, millet, devlet, bayrak aşkı vardı. Asker kışlaya diye bağırıyorduk. Biz Çardaklılar darbeye izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar daha sonra Mehter takımı ve meşalelerle birlikte havaalanından törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Çardaklılar ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle yaklaşık 1 kilometre yürüyüp, tekbir eşliğinde ilçe meydanındaki törene katıldı. Törende ilçe meydanında mehter takımı gösteri yaptı, şiirler okundu. Çardak Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Öztürk, Kahraman Çardaklılar olarak 15 Temmuz gecesi 580 komandonun Ankara'ya uçaklarla naklini engellediklerini söyleyerek, "Biz Çardaklılar olarak geçen yıl darbe gecesi yaşadıklarımızı tekrar yaşıyoruz. Kahraman Çardaklılar, o günü büyük bir coşkuyla anıyor. Herkes kendi yaşadıklarını o günün ruhuyla yaşıyor.  Çardaklılar o gün yaptıkları kahramanlığın tadını çıkarıyor" dedi. Tören duaların okunması ve demokrasi nöbeti ile sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Çardak kahramanlık yazısından görüntü

Havaalanına yürüyüşten görüntü

Bayrak taşıyanlardan görüntü

Havaalanına girişten görüntü

Mehter takımı ve meşalelerden görüntü

Tören alanından görüntü

Başkan Mahmut Öztürk'ün açıklaması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=======================================

18)102 YILLIK SANCAK BİR YIL SONRA YİNE MEYDANDA

Denizli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Delikliçınar 15 Temmuz Meydanı'nda yapılan kutlamalar gece boyunca sürdü. Binlerce Denizlili vatandaşın bayraklarla doldurduğu alanda kentin yöneticileri vatandaşa seslendi. 102 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücedele'yi başlattığı yürüyüşte taşıdığı sancak sahneye çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bir yıl önce darbe gecesi meydanlara çıkan sancağımız burada. Allah'ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.

Denizli'de saat 20.00'den itibaren başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda sürüyor. Binlerce Denizli'nin doldurduğu alana kurulan platformda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Karahan yaptıkları konuşmalarla darbe girişimini lanetledi, milletin darbeye karşı mücadelesiyle destan yazdığını söyledi. Saatler 00.13'e geldiğinde camilerden sala okundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin hiçbir esareti kabul etmeyeceğini belirterek, "Çünkü biz o gün biliyorduk ki, o hainler asker kılığına girmiş olan hainler başka ülkelerin maşası olan o hainler, ülkemi paramparça etmek istiyordu. Bugün, eğer onlar başarılı olsaydı, ne bu ay yıldızlı bayrağımız kalacaktı, ne Türkiye Cumhuriyeti diye bir isim kalacaktı. Ülkemiz, toprağımız, paramparça olacaktı. Ama bu millet hiçbir zaman esareti kabul etmez, bin yıl kafamız önde onursuzca yaşamaktansa, bir saat onurumuzla savaşır, mücadele eder, gerekirse şehit oluruz dedik, meydanlara sizlerle beraber çıktık. Allahlıma sonsuz şükürler olsun, inananlar, haklı olanlar galip geldi" dedi. 15 Mayıs 1915'te Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücadele'yi başlattığı yürüyüştü taşıdığı 102 yıllık Denizli Sancağı'nı platforma getirten Zolan, "Bir yıl önce çıkan sancağımız burada. Allah'ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, bir yıl önce Çardak'ta Denizli'nin kahramanlık destanı yazdığını, 580 komandonun Ankara'ya gönderilmesini engellediklerini söyleyerek,  "Heyecanlıyız, çünkü tam bir yıl önce Denizli'de bu saatlerde burada binler, on binler, darbeye hayır sloganları atıyordu. İhanet şebekesine karşı Denizli halkı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi yine dimdik ayakta durdu. Ülkeyi parçalamak ve birilerine peşkeş çekmek istiyorlardı. Ne yazık ki, 40 yıl bu ülkenin koynunda bir yılan beslemişiz ve bu yılan geldi, döndü kendi halkını ve devletini sokmaya çalıştı. Ama bu millet uyandı" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ise Bakan Zeybekci'nin selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, "O gece 250 canı bu vatana feda ettik. O gün Ankara sokakları kan içindeydi. Kan kokusu içindeydi. Şükür ki kanlarını boşa akıtmadılar. O gün şu al bayrağın üzerindeki kan, onların kanıyla daha bir anlam kazandı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün sağlanacağını ve ilelebet bütün kalacağının teminatını o gün biz şehitlerle bütün dünyaya bir kez daha kanıtladık" diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan ise, 15 Temmuz'un milletin kaderinde bir milat olduğunu belirterek, "15 Temmuz bu milletin kaderinde bir milat, bir dönüm noktası. Millet kaderine hakim olduğunu, milli iradenin üstünde bir irade tanımadığını, Cumhurbaşkanını kendinin seçeceğini, hükümeti kendinin seçeceğini, beğenmezse de kendisi indireceğini bütün cihana gösterdi. Milletin iradesinin üzerinde irade yok. Bu millet ancak Allah'ın huzurunda secdeye kapanır, onun dışında tankın, topun, merminin önünde secdeye kapanmaz" dedi.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşları selamladı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, dua ettirdi.

Etkinlikler sabah namazına kadar sürecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Sala okunması,

Alanda toplanan kalabalıktan detay,

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması,

AK Parti Milletvekili Şahin Tin'in konuşmasından,

Bakanın eşi Ayşen Zeybekci'nin konuşması,

Vali Hasan Karahan konuşması

Protokolün bayraklarla halkı selamlaması,

Kuran okunması

Haber: Osman Nuri BOYACI, Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================

19)KIRIKKALE'DE YAĞMURA RAĞMEN VATANDAŞLAR ALANDAN AYRILMADI

KIRIKKALE'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma etkinliğinde, yağan sağanak yağmura rağmen vatandaşlar toplandıkları Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılmadı. Kırıkkale'de 15 Temmuz darbe girişiminin yımldönü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve protokol üyelerinin katılımı ile Atatürk Bulvarı'ndan yürüşye başladı. Topluluk Ankara ve Zafer caddesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşü sonlandırdı. Burada yatsı namazından sonra başlayan etkinlikte 7'den 70'e binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kırmızı-beyaz görüntü sergiledi. Temsili hazırlanan idam sehpasına teröristbaşı Fethulah Gülen'in fotoğrafının yapıştırıldığı etkinlikte, Kuran'ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için dualar edildi.Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz yaptığı konuşmada "O kara gecenin üzerinden bir yıl geçti. O gece bu saatlerde Emniyet Müdürlüğümüzün önünde o mahşeri kalabalığa hitap ederken siz değerli kardeşlerimizin gözündeki öfke ve duygu selinin bugünkü gibi hatırlıyorum. Ülkenin dört bir yanında o gece bütün milletimiz göğsünü korkmadan siper etmişti. Elinde hiçbir silah yoktu. Sadece göğsündeki imanı ve geleceği olan milletine olan inancı vardı. Bu topraklardaki bir yıllık kalbimiz buna benzer badirelerle doludur. Ama hiç birisi bu milletin 15 Temmuz'da yaşadığı hainliği yaşamamıştır" dedi.Bu arada yağan yağmura rağmen vatandaşlar alandan ayrılmadı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da yaptığı konuşmasında sağanak yağmura rağmen vatandaşların alandan ayrılmamasına dikkati çekerek, "Yağmur yağdı ama fırtına da çıksa, nöbeti terk etmeye hiç kimsenin niyeti yok. Bugün burada vatanını milletini seven bir şehrin evladı olmak, hepimizi gururlandırıyor. Bundan bir yıl önce 15 Temmuz da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Aslında iktidarı değiştirmeye yönelik bir darbe girişimi değildi. Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya iç savaş çıkarmaya hatta işgal etmeye yönelik darbe girişimi idi. Hain Fetö'nun yapmaya kalkıştığı bir darbe girişimiydi. Ama hesaplamadıkları bir şey vardı. Ülkenin birlik ve beraberliği bozamayacaklardı ve öylede oldu" diye konuştu. Konuşmaların ardından vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

GÖRÜNTÜ METNİ:

---------------------------

-Cumhuriyet meydanından detay görüntüler

-Vatandaşların coşkusu

-Yağmura rağmen bekleyenler

-Vali Haktankaçmaz ın konuşması

-Belediye Başkanı Mehmet Saygılının konuşması

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE,

========================================

20)DERİK'TE DEV TÜRK BAYRAĞIYLA 15 TEMMUZ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

MARDİN'in Derik İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde 100 metrelik dev Türk bayrağıyla Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle, Mardin'in Derik İlçesi'nde yüzlerce kişi ellerindeki dev Türk bayrağı ile Milli Birlik Yürüyüşü düzenledi. Milli Birlik Yürüyüşü, Kale Mahallesi'nde bulunan Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas, AK Parti Derik İlçe Başkanı Süleyman Temelli ve çok sayıda kişinin katılımıyla başladı. Burada düzenlenen anma töreninde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu yapılarak, dualar okundu. Şehitleri anma programında bir konuşma yapan Kaymakam Hakan Kafkas, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını belirterek, "Dünyada ilk defa böyle bir darbe halk tarafından püskürtüldü. Halkın demokrasiden yana olduğu buradan anlaşılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi CNN Türk ve diğer Türk televizyonlarındaki açıklamasının hemen ardından halkımız darbeye karşı çıkmış ve şehit olmayı göze almıştır. Darbe gecesinde halkımız Türk mü, Kürt mü, Arap mı, ayırımı yapmaksızın harekete geçmiştir."

Anma programının ardından Cumhuriyet Meydanı'na giden Derikli vatandaşlar, burada demokrasi nöbeti başlatı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Dev Türk bayrağıyla yapılan yürüyüş

-Kaymakam Kafkas'ın konuşması

-Cumhuriyet alanına yürüyüş

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),

==========================================

21)15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ TRAKYA'DA ANILDI

EDİRNE ve Tekirdağ'da '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla düzenlenen yürüyüşlere katılarak, şehitleri andı.

Edirne'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ve şehitleri anma programı için Edirne Valisi Günay Özdemir'in yanı sıra binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Bulvarı üzerindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünde toplantı. Oluşturulan yürüyüş kortejinin en önünde Vali Günay ve diğer protokol üyeleri yer alırken, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri taşıdı. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından kalabalık Atatürk anıtı önüne kadar geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Vali Günay Özdemir, Edirne'de 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Askeri birliklerin olduğu Karaağaç Mahallesi'ni kente bağlayan tarihi Meriç ve Suvari köprüsünden darbecilere geçit verilmediğini anlatan Vali Özdemir, "Edirne o gece çok güzel kahramanlık örneği göstererek, aslında Edirne'de darbenin başlamadan bitmesine neden olan olaylar oldu. O gün Edirne'de kahramanlıklar yaşandı. Darbecilerin amacı olay çıkarmak ve ilde belli sayıdaki kişileri alarak bir şekilde imha etmek amacındaydılar. Ben, Boğaz Köprüsü'nde askerleri ve tankları görünce 'yine mi darbe oluyor?' demiştim. Darbe girişiminin ayak seslerini orada gördüm. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz zırhlı araçların geçebileceği tarihi köprülerde kendilerini siper ettiler ve araçların geçişine izin vermedi. Köprüleri geç kapasaydık, zırhlı araçlar geçiş yapabilirdi. Siz darbe yapacaksınız, silahınızı, merminizi tankınız yerleştirmemişsiniz. Hastanede yatan bir astsubaydan mühimmat deposunun anahtarını almaya gidiyorsunuz. Asker değiller ya zaten bunlardan asker olmazmış. Karargah çok zayıf konuma düştü. Hiç hata yapmadan, kimsenin burnu kanamadan halletmeye çalıştık ve böyle oldu. O gece Edirne'deki üst komutan telefonla emniyet müdürümüz aradığında herhangi bir şeyden haberi olmadığı ve Genelkurmay'dan haber beklediğini söyleyerek söyledi. Bende kendim aradım, bana da aynı şeyi söyledi. Edirne halkı sokağa çıktı, bazı vatandaşlarımız Tugay Komutanlığı'nın önünden geçerken kapısını zorladılar. O anda o korkak, düşünün siz darbe yapmaya kalkıyorsunuz ve kapınız zorlandığı zaman emniyet müdürünü arıyorsunuz, 'Müdürüm benim kapımı zorluyorlar can güvenliğim yok'. Bunlar aslında korkak insanlar" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Vali Özdemir ve alanda toplanan binlerce kişi, sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz şehitleri köprüsünde yaptığı konuşmasını dinledi.

KEŞAN'DAKİ 15 TEMMUZ ANMA GECESİ

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran eşliğinde kortej oluşturularak Cumhuriyet Meydanı'na 'Demokrasi Yürüyüşü' yapıldı. Keşan Kaymakamlığı organizesinde Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, siyasi parti başkanları, ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara yürüyüşte eşlik etti.Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu hain saldırılar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. 15 Temmuzda Türk milleti bunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu anma günümüzde bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren aziz şehitlerimizi, tüm kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bütün kahraman gazilerimizi minnet ve şükranlarımızı bildiriyoruz" dedi.

Kaymakam Özder'in konuşmasından sonra alana kurulan sinevizyondan vatandaşlara, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın direnişinin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti sürüyor.

TEKİRDAĞ'DAKİ PROGRAM

Tekirdağ'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 'Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Köprübaşında toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla Valilik önüne kadar tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla yürüdüler.15 Temmuz şehit ve gazileri Tekirdağ'da düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. İlk olarak saat 19.00'da AVM önünde toplanan vatandaşlar daha sonra Valilik önüne doğru yürüyüşe geçti. Büyük bir kalabalığın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerindeki bayraklarla, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Tekirdağ Mehteran takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu yelekler giydi.

Yürüyüşe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, eşi Zuhal Ceylan, ve kentin diğer protokol üyeleri katıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çanakkale'den örnekler vererek, "Kıyılarımıza gelenler aynı karanlık ellerdir. Bu karanlık ellere ilk kurşunu sıkan karanlık ellerle Ömer Halis Demir'in 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık aynı davanın farklı zamanlardaki neferleridir. İstanbul'un fethinde Ulubatlı Hasan'ı, Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u çıkaran o kutsal ruh 15 Temmuz gecesi Şehitler köprüsü üzerinde Münür Alkan'ı, Ankara'da Mehmet Şengül'ü bu milletin bağrından nice kahramanları çıkardığı gibi çıkardı. Türk Milletini bu topraklarda istemeyen bin yıllık hasmına bu karanlık gecede içerden ve dışardan birleşerek Tekirdağ olarak ayağa kalktıysak, caddelerimizi ve meydanlarımızı demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz için doldurduysak ve geleceğimize sahip çıktıysak bütün Türkiye de aynısını yaptı. 15 Temmuz'da dosta düşmana bağımsızlığımızı ilke edindiğimizi bir kez daha gösterdik. Allah milletimizden razı olsun. Allah sizlerden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi, özgürlük adına yapılan ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere gazi ve şehitlerimizi şükranla ve minnetle yad ediyorum. 15 Temmuz'da şehit olan 249 vatan evladına minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından etkinlik alanına kurulan stantta kadınlar ellerine kına ile Türk bayrağı resmi yaptırmak için sıraya girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(EDİRNE)

-Kalabalığın yürümesi

-Yürüyüşe katılanlar

-Türk bayrakları

- Selimiye Camii önünden geçişleri

-Atatürk anıtında toplanma

-Vali Özdemir'in konuşması

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının izlenmesi

-Genel görüntüler

(KEŞAN)

-Kortej yürüyüşü

-Ellerinde bayrakla yürüyenler

-Genel ve detay gör.

-Protokol genel gör.

-Alan genel gör.

-Keşan Kaymakamı Nuri Özder konuşması

-Mehter takımı gösterisi

(TEKİRDAĞ)

-Kortejin yürüyüşü

-Kortejden detaylar

-Valilik önünden detaylar

-Vali Mehmet Ceylan ve diğer konuşmacılar

-Kadınların ellerine kına ile türk bayrağı yaptırması

-Atılan sloganlar

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY-Ünsal YÜCEL-Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/EDİRNE,TEKİRDAĞ,-

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement