1
Kız ve erkek öğrenciler, bin ve 2 bin metre koşularının ardından baygınlık geçirerek yerlere yığıldı
2
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) yetenek sınavlarına giren kız ve erkek öğrenciler, bin ve 2 bin metre koşularının ardından baygınlık geçirerek yerlere yığıldı. Baygınlık geçiren öğrencilerden bazıları, velileri tarafından yüzlerine ve başlarına su dökülerek kendilerine getirilmeye çalışıldı. Bazıları da ambulanslara götürülerek ayıltıldı.
3
Beden eğitimi öğretmenliği bölümüne 20´si kız toplam 50, spor yöneticiliği bölümü 1´inci öğretimine 12´si kız toplam 30, 2´nci öğretime 16´sı kız toplam 40 öğrencinin alınacağı BESYO´da yetenek sınavları yapılmaya başlandı.
4
Başvuruda bulunan 483 öğrenci okulun spor salonunda cimnastik, futbol, basketbol, hentbol ve voleybol seçmelerine girmeye başladı. Öğrenciler buradaki seçmelerin ardından üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu yaptı.
5
Ardından da kız öğrenciler bin, erkek öğrenciler 2 bin metre koşusuna katıldı. 08.00-11.00 saatleri arasında yapılan yetenek sınavı sırasında hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşması koşan öğrencileri zor durumda bıraktı.
6
Bin ve 2 bin metre koşusuna katılan öğrencilerin çoğu bitiş çizgisini geçtikten sonra yerlere yığıldı.
7
Baygınlık geçiren öğrencilerden bazıları, velileri tarafından yüzlerine ve başlarına su dökülerek kendilerine getirilmeye çalışıldı.
8
Bazıları da ambulanslara götürülerek ayıltıldı.