Türkiye'de 2022 böyle geçti: Eylül - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de 2022 böyle geçti: Eylül

Türkiye\'de 2022 böyle geçti: Eylül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladığı eylül ayında, TOKİ'den ev veya iş yeri alıp geri ödemesi devam edenler için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası da başlatıldı.

22.12.2022 11:02  Güncelleme: 23:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladığı eylül ayında, TOKİ'den ev veya iş yeri alıp geri ödemesi devam edenler için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası da başlatıldı. Yaklaşık 5,5 milyon kişiyi icra takibinden kurtaracak, icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceği de açıklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, eylül ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 EYLÜL

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal medyanın denetim altına alınması, ahlaki ve hukuki açıdan sınırlandırılmasının önemli olduğunu belirterek, sosyal medya düzenlemesinin kanunlaştırılması çağrısı yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonunun İstanbul Riva'daki merkez binasına silahla ateş açıldı. Yaralananın olmadığı saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

20 bin öğretmen, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince restorasyonu tamamlanan tarihi Paşabahçe Vapuru seferlerine yeniden başladı.

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halindeyken dümen arızası nedeniyle karaya oturan "Lady Zehma" isimli gemi Bebek Koyu'na demirledi. İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği bir süre askıya alındı.

2 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Eski Sovyetler Birliği'nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov'un vefatı dolayısıyla taziyelerini ileten Erdoğan, tahıl anlaşmasında olduğu gibi, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda da Türkiye olarak kolaylaştırıcı rol oynayabileceklerini ifade etti.

Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı. Adalet Bakanlığı ve EGM Interpol Daire Başkanlığı, Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesine yönelik işlemleri başlattı.

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla hakkında iki fezleke hazırlanan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, MİT ve İstanbul Emniyetinin operasyonuyla, sahte kimlik ve A.G. isimli göçmen kaçakçısıyla Edirne'ye giderken yakalandı. Güzel, 3 Eylül'de sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

3 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ 2022'de yaptığı konuşmada, Yunanistan'a, "Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz." mesajlarını verdi.

"Hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa etmek" ve "kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek" suçlarından gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalandı. Ban, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Dağa kaçırılan evlatları için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattıkları evlat nöbetine devam eden Diyarbakır annelerinin eylemleri 4. yılına girdi.

4 EYLÜL

Yunanistan Lavrion Kampı'nda sabotaj eğitimi alan, PKK/KCK'nın talimatıyla büyükşehirlerde silahlı ve bombalı eylem hazırlığındaki Hüsamettin Tanrıkulu, İstanbul'da yakalandı.

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği nokta operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Darav Gevda" kod adlı Bedirhan Abi'yi etkisiz hale getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantılarının ilkini Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde Sivas'tan başlattı.

Yunanistan'ın, bu yılın ilk sekiz ayında, Türk hava sahası ve karasularına yönelik bin 123 kez ihlalde bulunduğu açıklandı.

Mutasavvıf, müzisyen ve yazar Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında vefat etti.

5 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında, 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlayacaklarını açıkladı. Erdoğan, yaklaşık 5,5 milyon vatandaşın icra takibinden kurtulacağını söyledi.

Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'da yakalanan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş'ın iadesini istedi. Göktaş hakkında hazırlanan iade talepnamesi, Bulgaristan'a iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi.??

6 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turu öncesi Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Rusya'nın yaptığı gaz kesintisi nedeniyle Avrupa'nın kışı ciddi sıkıntılarla geçireceğini, Türkiye'nin ise doğal gaz sıkıntısı olmadığını belirtti.

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can sallarındaki 186 düzensiz göçmen kurtarıldı.

7 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan ülkelerine yaptığı ziyaretler kapsamında, Bosna-Hersek ve Sırbistan'la, kimlikle seyahat imkanı getiren protokoller imzalandı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını Silifke'yi de etkiledi. Alevlerin yaklaştığı Mersin- Antalya kara yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Havadan ve karadan müdahaleyle 8 Eylül'de kontrol altına alınan yangında bin 500 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü açıklandı.

8 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için paylaştığı taziye mesajında, "Kraliçe II. Elizabeth'in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükümetine en içten taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın en önemli üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalandığını açıkladı.

Kamuoyunda "Bataklık" adı verilen operasyonda yakalanan ve "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti" suçlarından yargılanan 73 sanıklı davada suç örgütü kurmakla suçlanan Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da arasında bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul Eyüpsultan'da boşanma aşamasında olduğu eşi Ahmet Özdemir'i 22 Eylül 2021'de göğsünden bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Nuran Özdemir, "haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

9 EYLÜL

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişi yaralandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kazanın şoförün baygınlık geçirmesi nedeniyle yaşandığını açıkladı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla şarkıcı Tarkan, Gündoğdu Meydanı'nda on binlerce kişinin katıldığı konser verdi.

11 EYLÜL

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

12 EYLÜL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şu ana kadar 371 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 400'den fazla sığınakla 2 binden fazla mayın/EYP'nin imha edildiğini bildirdi.

13 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan, hedeflerinin tüm il ve ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte, 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapmak olduğunu duyurdu. Proje için başvurular 14 Eylül'de alınmaya başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Muğla açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 73 düzensiz göçmeni kurtardı. 2'si bebek, 3'ü çocuk ve biri kadın olmak üzere 6 göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı.

16 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü.

Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Şanghay İşbirliği Örgütü üyeliğini hedeflediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bundan sonraki süreç bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır." dedi.

Kültür Yolu Festivallerinin ilki olan Troya Kültür Yolu Festivali Çanakkale'de düzenlenen törenle başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, etkinlikler kapsamında Suvla Koyunda "anı dalışı" yaptı.

17 EYLÜL

Bursa'da 20 Nisan'daki cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren MLKP terör örgütünün silahlı yapılanması FESK üyesi 3 terörist, İzmir Dikili'de yakalandı, 21 Eylül'de tutuklandı.

18 EYLÜL

MİT, PKK/ YPG'nin sözde Fırat bölgesi sorumlusu "Rojhat Karakoçan" kod adlı Mehmet Gürbüz ve yanındaki teröristi, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn İsa'da düzenlediği SİHA operasyonuyla etkisiz hale getirdi. Örgütün Grad füzeleri ile misilleme yapacağı bilgisi alan MİT'in aynı gün düzenlediği ikinci operasyonla eylem hazırlığındaki 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sedat Peker suç örgütü üyesi Ahmet Emre Olur'un, Türkiye ve Arnavutluk İçişleri bakanlarının doğrudan görüşmeleri sonucu Tiran Havalimanı'nda dün saat 06.00'da gözaltına alındığını, bu sabah Türk yetkililere teslim edildiğini duyurdu.. Türkiye'ye getirilen Olur, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 21 Eylül'de tutuklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa Suruç sınır hattında teröristlerce yapılan roketatar tacizi sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını, tespit edilen hedeflerin ateş altına alınmasıyla ilk belirlemelere göre 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformunun organizasyonunda, 150'den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla İstanbul'da, "Çocuklarımızın LGBT Dayatmasından Korunması İçin Yürüyoruz" sloganıyla etkinlik yapıldı.

19 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD'nin New York şehrinde, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi yemeğinde yaptığı konuşmada, "Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ'yle mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır şekilde işbirliği içinde hareket etmesini bekliyoruz." dedi.

20 EYLÜL

BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki haklarını sonuna kadar savunurken, kendi siyasi hesapları uğruna gerginlik stratejisi izleyenlerin oyunlarına asla gelmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan'dan, gerginlik ve tahrik siyasetini bir kenara bırakarak, işbirliği ve dayanışma çağrılarımıza kulak vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, uluslararası toplumu, Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmen tanımaya da davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı temelinde sonlandırılması için gayretlerini artırarak sürdürecekleri mesajını verdi.

Erdoğan, Amerikan PBS kanalına verdiği röportajda, Rusya ile Ukrayna arasında 200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Sıfır Atık Projesi"nin dünyada yaygınlaştırılması için iyi niyet beyanı imzaladı.

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında acil yardım çağrısı alınan teknedeki 283 düzensiz göçmen kurtarıldı.

21 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gazetecilerle yaptığı söyleşide, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin bugün mübadele edildiğini açıkladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangında 500 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangına müdahale için için Kastamonu'daki Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünden havalanan yangın söndürme helikopteri, kaza kırıma uğradı. Türk Hava Kurumu ile MGI iş ortaklığında kiralanan Rusya menşeili helikopterde, Rus uyruklu uçuş mühendisi Aleksandr İakovlev ile uçuş teknisyeni Alexey Volkov hayatını kaybetti. Türk vatandaşı teknik personel Ömer Kaan Çakır ile Kenan Erdem ile Rus vatandaşları kaptan pilot İlya İvesenkho, uçuş teknisyeni Georgii Onvnvchın ve yardımcı pilot Egor Turkov yaralandı.

Yazar Musa Anter'in 1992'de öldürülmesi ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu'nun yaralanması ile bazı eylemlerden sorumlu tutulan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında olduğu 18 sanık hakkındaki dava, zaman aşımı gerekçesiyle düşürüldü.

Anayasa Mahkemesi, yükseköğrenim kredilerinin birden fazla taksiti ödenmediğinde, borcun tamamının peşin ödenmesini öngören kanun hükmünü iptal etti.

22 EYLÜL:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'den ev veya iş yeri alıp geri ödemesi devam eden vatandaşlar için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlattıklarını açıkladı.

25 EYLÜL:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlara yönelik yeni düzenlemeyle, yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırılacağını, nakden ödenen yemek bedelinin vergi istisnası kapsamına gireceğini bildirdi. Erdoğan, işverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğal gaz ve ısınma gideri desteklerinin 1000 liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını açıkladı.

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a zırhlı araç sevk ettiği anlar, insansız hava araçlarıyla görüntülendi.

26 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, "Yükseköğrenim yurtlarımızda kalan öğrencilerimize vermiş olduğumuz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkartıyoruz. Böylece beslenme yardımını 2,5 katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz." açıklaması yaptı. Erdoğan, İlk Evim İlk İşyerim Projesi'nin, 5 bin konutluk ilk diliminin temelinin 25 Ekim'de atılacağını da kaydetti.

Çiftçilere de müjde veren Erdoğan, çiftçilerin geçmiş dönem elektrik borçlarını, 5 yıla varan vade ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin elektrik faturalarının aylık yerine, hasat sonunda ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'dan şu ana kadar 5 milyon tonun üzerinde tahıl sevkiyatı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine, PKK'lı 2 kadın terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. 2 kadın terörist olay yerinde üzerlerindeki patlayıcıları infilak etmesi sonucu öldü. Şehit Gezer'in cenazesi 27 Eylül'de Mersin'de toprağa verildi. Saldırıya ilişkin gözaltıların ardından 6 kişi tutuklandı.

Kesin ihraç istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, "partiden 1 yıl geçici çıkarma" cezası verildi.

27 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıya ilişkin, "Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP'nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar." dedi.

Erdoğan, partisinin "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programındaki konuşmasında da saldırıya ilişkin "İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti. Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti." açıklamalarında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın teknik olarak tamamlandığını, aralık ayında kamuoyuyla paylaşılacağını, ardından Meclis'e gönderileceğini bildirdi.

28 EYLÜL

Milli Güvenlik Toplantısı sonrası açıklanan bildiride, adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevrelerin aklıselime davet edildiği belirtildi. ABD'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırma kararıyla ilgili, "Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur." denilen bildiride, tüm ülkeler KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya davet edildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Milletvekili Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun, seçim kurullarının oluşumunu düzenleyen maddeleri ile cumhurbaşkanını propaganda yasakları dışında tutan maddesinin iptal istemini reddetti.

29 EYLÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Rusya-Ukrayna esir değişiminin başarıyla sonuçlanmasından ve Birleşmiş Milletlerin de katkısıyla geliştirdikleri İstanbul Mutabakatı'nın işlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kasım ayında süresi dolacak mekanizmanın uzatılmasının müşterek menfaat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı konusunda da çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya'dan da Ukrayna'daki bazı bölgelerin Rusya'ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söyledi.

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkındaki iddianame tamamlandı. Güzel'in, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

4. Dünya Göçebe Oyunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İznik'te başladı. Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İznik Gölü kıyısındaki alanda düzenlenen organizasyon 2 Ekim'de sona erdi. 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığı organizasyonda 13 branşta müsabakalar yapıldı.

Türkiye'nin ikinci rahim nakli hastası Havva Erdem, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, gebeliğinin 29. haftasında bin 720 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.

30 EYLÜL

MİT'in Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın eylem hazırlığındaki hücre yapılanmasına yönelik operasyonunda, 1'i ölü 19 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Yakalanan DEAŞ'lı hücre üyeleri, ağustos ve eylül aylarında TSK araçlarına yönelik 4 eylem girişiminde bulunduklarını itiraf etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla anavatanından yasa dışı yollarla çıkarıldığı ispat edilen Şile Bozgoca Camii Kitabesi, THY uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de 2022 böyle geçti: Eylül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement