Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Dha Yurt Bülteni-1

1)İCRA DAVASI SONRASI DEHŞET SAÇTI 1 ŞEHİT, 1 ÖLÜ, 2 YARALI BURSA'nın Gemlik İlçesinde 37 yaşındaki Musa Güler, boşandığı eşinin açtığı icra davası sonrası terör estirdi.

05.07.2017 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İCRA DAVASI SONRASI DEHŞET SAÇTI 1 ŞEHİT, 1 ÖLÜ, 2 YARALI

BURSA'nın Gemlik İlçesinde 37 yaşındaki Musa Güler, boşandığı eşinin açtığı icra davası sonrası terör estirdi. Güler, pompalı tüfekle önce eşinin avukatı Özgür Aksoy'u, ardından eşini yaraladıktan sonra gittiği adliyede kendisini engellemeye çalışan polis memuru İdris Büyükdönmez'i şehit ettikten sonra intihar etti. Olay, dün saat 20.30 sıralarında Gemlik İlçesi'ndeki Balıkpazarı mevkiinde meydana geldi. Demir doğrama işi yaptığı öğrenilen Musa Güler, iki yıl önce boşandığı eşinin açtığı 19 bin liralık icra davasına girdi. Düngörülen duruşmada otomobiline 19 bin lira icra konulan Güler, dava sonra evinden aldığı pompalı tüfekle, Balıkpazarı mevkiinde bürosu bulunan aynı zamanda Gemlik Belediyesi CHP'li meclis üyesi Özgür Aksoy'un işyerinin önüne geldi. Güler, buradan çıkan avukat Aksoy'a pompalı tüfekle art arda ateş açtı. Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Aksoy kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan Güler ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Göğsüne ve bacaklarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan avukat Aksoy ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Olay yerinden kaçan Musa Güler, daha sonra boşandığı eşinin evine gitti. Burada eşini de pompalı tüfekle ateş açıp bacaklarından yaralayan Güler, ardından Gemlik adliyesi'ne gitti.

POLİSİ VURUP İNTİHAR ETTİ

Gemlik Adliyesi'ne girmeye çalışan Musa Güler'i burada görevli 25 yıllık polis memuru İdris Büyükdönmez engellemeye çalıştı. Çıkan arbedenin ardından polis Büyükdönmez'i silahla yaralayan Musa Güler, ardından girdiği adliyede intihar etti.

Yaralı polis memuru Gemlik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Büyükdönmez ilk müdahalenin ardından Uludağı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye geldiğinde kalbi durduğu belirlenen memuru polis Büyükdönmez, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak polis memuru Büyükdönmez bir süre sonra şehit oldu. Bu arada, Sİlah seslerinin ardından olayın terör saldırısı olabileceği endişesine kapılan ilçe halkı, sokaklara döküldü. Adliye önüne gelen yüzlerce kişi, polisin uyarısının ardından dağıldı.

Olayın ardından Gemlik'e giden Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, olay yerinde inceleme yaptı yetkililerden bilgi aldı. Yıldız, olayın siyasi yönünün bulunmadığını belirterek soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gemlik Adliyesi'deki saldırının ardından Bursa Valiliği'nin internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "04.07.2017 günü saat: 20.15 sıralarında ilimiz Gemlik İlçesi Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde meydana gelen olay ile ilgili olarak; Şüpheli Musa Güler isimli şahıs 2014 yılında boşanmış olduğu eski eşi Emine Deş ile ortak mallarına haciz konduğu esnada haciz işlemini gerçekleştiren CHP Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy'u Gemlik İlçesi Çarşı Bölgesinde tüfek ile yaraladıktan sonra eski eşi Emine DEŞ'in ikametine giderek Emine Deş'i aynı tüfek ile yaraladığı ve daha sonra da Gemlik Adliyesi'ne geldiği ve adliye girişinde görevli bulunan Polis Memuru İdris Büyüksönmez'in arka kısmından yaklaşarak hiçbir şey söylemeden tüfek ile ateş etmek suretiyle yaraladığı ve daha sonra adliye binasına girdiği kamera görüntülerinden tespit edilmiş burada da aynı pompalı tüfek ile intihar ettiği ve olay yerinde eks olduğu anlaşılmış, polis memuru İdris Büyüksönmez, İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale sonucunda hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilerek ilimiz Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aynı gün saat 22.20 de şehit olmuş, Avukat Özgür Aksoy'un da hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilerek ilimiz Acıbadem Hastanesi'ne sevk edilmiş Özgür Aksoy da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiş, Şüpheli Musa Güler'in eski eşi Emine Deş'in hayati tehlikesinin bulunmadığı ve yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Belediye başkanı açıklama

Şehit polisin mesai arkadaşlarının kan vermeye gelmesi

Şehit polisin yakınlarının hasane önünden görüntüleri

Tepkili halkın topanması ve yetkililerin açıklaması

Olayın yaşandığı yerden ve hasar gören araçtan görüntü

Detaylar

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY-Faruk KAHRAMAN/ GEMLİK(Bursa),

===========================================================

Kılıçdaroğlu, 20'nci günde yağmurda yürüdü (EK)

2)ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE EVLENDİLER

Adalet Yürüyüşü Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde sona ererken, kamp alanı evlenen çiftin mutluluğuna ev sahipliği yaptı. CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ile konuşma bozukluğu uzmanı Şeyda Arslan kamp alanında evlendi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'nın kıydığı nikahta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sevim Kılıçdaroğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay nikah şahidi oldular. Kılıçdaroğlu genç çiftin evlilik cüzdanını, "Yuvayı dişi kuş yapar' diyerek Şeyda Arslan'a verdi. En zor konuşmaların nikah konuşmaları olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi size uzun bir nutuk çekeceğim. En zor konuşmalar nikahta yapılan konuşmalardır. En büyük arzumuz onların mutlu olmaları. Adalet için yürüyoruz. Ankara da yolumuza başladık. İstanbul'a kadar yürüyeceğiz. Niçin yürüyoruz? Böyle mutlu tabloları görmek için yürüyoruz. Çocuklarımız, evlatlarımız ve torunlarımız güzel günler görsünler, her evde huzur olsun, ülkede huzur olsun birlikte yaşama irademizi koyalım diye bu mücadeleyi yapıyoruz. Bu nikaha katıldığım için ve tanıklık yaptığım için son derece çok mutluyum. Kendilerini yürekten kutluyorum. Murat müthiş bir evet dedi. Ama dışarıda, evde nasıl der onu bilemiyorum. İçişleri bakanları evde çok güçlü olurlar. Biz de evde sesimiz o kadar güçlü çıkıyor mu bilemiyorum. Tanığı burada. Elbette ki dişi kuş yuvayı yapar derler. Bu evin tapusu ve evin tapusunu evin hanımına teslim etmek benim açımdan da bir onur ve kendisine evlilik cüzdanını veriyorum" dedi.Nikahın kıyılmasının ardından Kemal ve Sevim Kılıçdaroğlu çifti geline bilezik hediye etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman genç çiften çocukları olduğu taktirde kız olursa 'Adalet' ismini, erkek olursa adını 'Kemal' koyacakları şeklinde söz aldı. Daha sonra Murat Erinç nikaha katılanlara "Hak hukuk adalet" şeklinde slogan attırdı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Nikahtan görüntüler

Kılıçdaroğlu çiftinin bilezik hediye etmesi

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Orhan UZUN- Alişan KOYUNCU/ KOCAELİ,

=========================================================

3)EGE'DE TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTLARININ DEVRİYE NÖBETİ ARTTIRILDI

YUNANİSTAN'ın Rodos Adası yakınlarında, dün Türk bayraklı 'ACT' isimli kuru yük gemisine Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından ateş açılmasının ardından Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası arasındaki bölgede Türk Sahil Güvenlik botlarının devriye nöbeti arttırıldı. Kuzey Ege ile Akdeniz arasındaki, Bodrum'un Akyarlar ve Turgutreis açıklarındaki Türk ve uluslararası karasularda seyreden Türk bayraklı gemi ve tankerlere Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos), Psemiros ve İstanköy (Kos) adalarından gelerek yaklaşmak isteyen 3 Yunan Sahil Güvenlik Botu yanaşmak istedi. Ancak Türk botları bu duruma engel oldu. Turgutreis açıklarındaki Çatal Ada ve Topan Ada bölgesinde, devriye gezen 302 ve 703 nolu Türk Sahil Güvenlik botları, Türk gemilerine eşlik etti. Bunun üzerine Yunan botları İstanköy ve Psemiros adası önlerine çekilmek zorunda kaldı. Gemilerin geçişlerini kendi sularından izleyen Yunan botları, yaklaşık 3 saat sonra geldikleri limana geri döndü. Türk botlarının bölgedeki devriye nöbeti sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Türk botunun gelmesi ve Türk gemilerine yakın seyretmesi

-Yunan botlarının uzaktan görüntüsü

-Türk gemilerinden görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM(Muğla),

===========================================

4)KIZKARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

SİNOP'un Durağan İlçesi'nde 40 yaşındaki Ercan Ö., tartıştığı kız kardeşi 35 yaşındaki Dilek Ö.'yü tabancayla vurarak öldürdü.  Olay Sinop'un Durağan İlçesi Boyalıca Köyü'nde meydana geldi. Eşinden ayrılan 3 çocuk annesi Dilek Ö. ile ağabeyi 3 çocuk babası Ercan Ö. arasında ailevi nedenlerle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ercan Ö., İddiaya göre kız kardeşine tabancayla ateş etti. Silah sesleri üzerine eve gelen yakınları ve komşuları Dilek Ö.'yü yerde kanlar içinde buldu. Genç kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli ağabey ise jandarmaya giderek teslim oldu. Sinop'un Durağan İlçesi'nde kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Ercan Özcan, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde pişman olduğunu söyleyen Ercan Özcan, "Bana ve anneme hakaret edip saldırdı. Bir anda oldu" dedi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şüphelinin adliyeden çıkarılması

-Şüphelinin jandarma aracında bindirilmesi

-Şüpheli ve Dilek Ö.'nün fotoğrafları

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Emin ADIGÜZEL/ DURAĞAN(Sinop),

==============================================

5)TARLA KAVGASI KANLI BİTTİ: 2 ÖLÜ, 7 YARALI

KAYSERİ'nin İncesu İlçesi'nde tarla anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. İncesu ilçesine bağlı Ötebatan Mahallesinde aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Tağman ve Sevinç aileleri arasında silahlı kavga çıktı. Pompalı tüfeklerinde kullanıldığı kavgada mahalle muhtarı 40 yaşındaki Bekir Sevinç ile 55 yaşındaki amcası Mustafa Sevinç öldü,  7 kişi de çıkan kavga çeşitli yerlerinden yaralandı. Ölen Mustafa ve Bekir Sevinç'in cenazeleri İncesu Devlet Hastanesi morguna konulurken, yaralanan 7 kişi ambulanslarla Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ölenlerin yakınları İncesu Devlet Hastanesi'ne akın ederken, Jandarma ve Çevik Kuvvet polisleri hastanesi önünde güvenlik önlemleri aldı. Ölenlerin yakınları hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Hastane önünden görüntü

Detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Zafer BARIŞ - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

============================================

6)TARTIŞTIĞI SURİYELİ TARAFINDAN BIÇAKLANDI

KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde Murat A., tartıştığı Suriye uyruklu kişi tarafından bıçakla yaralandı. Suriyeli gözaltına alınırken, karakol önünde toplanan bir grup, olaya tepki gösterdi.

Olay, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. İsmi açıklanmayan Suriye uyruklu kişi ile Murat A. arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Suriyeli kişi, Murat A.'yı bıçakladı. Yaralanan Murat A., ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi. Suriyeli ise gözaltına alındı.

KALABALIK BİR GRUP, TEPKİ GÖSTERDİ

İlçede yaşayan bazı vatandaşlar, karakol önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Suriyeli'nin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık ile polisler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Bunun üzerine ilçeye Kastamonu'dan takviye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, karakol önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ile Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kalabalığa seslenerek duyarlılıklarını anladığını, ancak emniyet güçlerinin tahkikatı sürdürdüğünü kaydetti.

Kalabalık, bir süre daha bekledikten sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaymakamın ikna çabası

-Belediye başkanı ikna çabası

-Kalabalık ile polisin tartışması

Haber-Kamera: Hüseyin DOĞAN/ TAŞKÖPRÜ(Kastamonu),

===================================================

7)TÜRK VE SURİYELİ AİLELERİN KAVGASI: 3 YARALI

GAZİANTEP'te, Suriyeli ve Türk iki aile arasında bilinmeyen nedenle çıkan kavgada, 3 Türk vatandaşı yaralandı. Kavga sonrası mahalleli tepki gösterirken, Suriyeli aile tahliye edildi.

Olay, gece saatlerinde Ünaldı Mahallesi'nde meydana geldi. Türk ve Suriye uyruklu iki kişi arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, ailelerinin de katılımıyla kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü. Kavgada kardeş oldukları belirtilen 3 Türk vatandaşı bıçakla ve tartaklanarak yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen ambulanslarla hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Kavga sırasında iki işyeri ile Suriyelilere ait 27 SAC 456 plakalı otomobil de zarar gördü.

Kavganın ardından toplanan mahalleli, Suriyelilere tepki gösterirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mahallede önlem alan polis, kalabalığı sakinleştirip evlerine gitmeleri konusunda uyardı. Kavgaya karışan Suriyeli aile, gerginliğin büyümemesi için başka bir yere götürürken, zarar gören otomobil de otoparka çekildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polisin mahalledeki güvenlik önlemi sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri

Mahalledeki kalabalık

Polisin kalabalığı dağıtmaya çalışması

Zarar gören otomobil

Mahalleden tahliye edilen Suriyeli aile

Zarar gören otomobilin çekilmesi

Çevredeki kalabalık ve polis otoları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP,

=======================================================

8)AKARYAKIT İSTASYONUNDA SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI

ADANA'da akaryakıt istasyonunda karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan, silahların da kullanıldığı kavgada 2 kişi av tüfeğiyle vurularak yaralandı.  Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Bakımyurdu Caddesi'ndeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan iki grup, akaryakıt istasyonunda karşılaşınca, tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, kimin kullandığı henüz belirlenemeyen av tüfeğinden çıkan saçmalar, Bayram S. ve Kadir B.'nin vücutlarının çeşitli yerlerine isabet etti. Olayın ardından kavgaya karışanlar kaçarak uzaklaşırken, yaralanan iki kişi ise ambulanslar ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ve Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polisler, caddeyi zırhlı araçlarla trafiğe kapatıp, delil aradı. Zanlıların olay yerinde bırakıp kaçtıkları hafif ticari araç ve otomobili inceleyen ekipler, akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Hastanede tedavileri devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Akaryakıt istasyonunun dış görüntüsü

Polislerin güvenlik şeridi çekmesi ve uzun namlulu özel harekat polisinden görüntü

Akaryakıt istasyonunun isabet sonucu kırılan ofis camları

Akaryakıt istasyonunun önündeki polislerlerden görüntü

Kollarında kan lekesi olan birinden görüntü

Olay yerine ambulansın gelişi

Ambulanstaki yaralıdan görüntü

Polislerin şüphelilerin olay yerinde bırakıp kaçtıkları araçlarda inceleme yapması

Şüphelilere ait otomobilin camındaki kırıktan görüntü

Caddeyi trafiğe kapatan zırhlı araç ve güvenlik şeridinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

========================================================

9)DALGALARIN SÜRÜKLEDİĞİ İKİ KUZEN KURTARILDI

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde serinlemek için girdikleri denizde dalgalar nedeniyle açığa sürüklenen 2 kuzen, çevrediklerin yardımıyla kurtuldu. Kozlu sahilinde 21 yaşındaki Arif Danışmaz ve kuzeni 23 yaşındaki Ertuğrul Danışmaz, saat 16.30 sıralarında serinlemek için denize girdi. 2 kuzen bir süre yüzdükten sonra dalgaların etkisiyle açığa sürüklendi. Kuzenlerin kıyıya çıkamadığını fark edenler durumu polise bildirdi. Sahile polis, sağlık ekibi ve AFAD yönlendirildi. Kıyıdan yaklaşık 200 metre açığa sürüklenen kuzenleri kurtarmak için yakınları ve çevrede piknik yapan vatandaşlar seferber oldu. Suda çırpınan kuzenler, kendilerine atılan can simidine tutundu. Bu sırada Ertuğrul Danışmaz'ın babası da kurtarma çalışmalarına kıyıdan yardım etti. 1 saatlik mücadelenin ardından kıyıya yüzmeyi başaran kuzenler, vatandaşların yardımıyla denizden çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu kuzenler, sağlık kontrolü için ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ertuğrul Danışmaz'ın babası Halit Danışmaz, piknik yapmak için sahil kenarına geldiklerini söyleyerek, "Denize girdiklerini bilmiyordum. Çıkamadılar, 1 saattir denizdeydiler. Bizde çıkarmaya çalıştık çıkaramadık. Durumları gayet iyi" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Dalgaların arasındaki kuzenler

-Çevredekilerin kurtarma çalışması

-Detaylar

-Can simidi atılması

-Kıyıya çıkmaları

-Ambulansla alınmaları

-Baba Halit Danışmaz ile röp.

Süre (8.10) Boyut (264 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ KOZLU(Zonguldak),

=========================================================

10)'ÇOCUĞUNU AŞIYA GETİR' DİYEN DOKTORLARA SİNİRLENİP, TERÖR ESTİRDİ

BİTLİS'te, kendisini telefonla arayıp "Çocuğunu aşıya getir" diyen sağlık personeline sinirlenen tesisatçı E.U., elindeki bıçakla Aile Sağlık Merkezi'ni bastı. Aşıların İsrail ve Amerika malı olduğunu, zeka geriliği ve kısırlık yaptığını ileri süren E.U., bıçağı doğrulttuğu Dr. Ç.K.K.'yi tehdit etti. E.U. şikayet üzerine gözaltına alınırken, ağabeyi S.U. da Sağlık Merkezi'ne gelip tehditlerde bulununca o da gözaltına alındı. E.U. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, 30 Haziran'da saat 15.30 sıralarında Yükseliş Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Sağlık Bakanlığı Ulusal Aşı Takvimi'nde bulunan aşılar ile diğer tüm koruyucu müdahaleleri reddeden E.U.'nun, bu durumunu belgeleyen tutanağın Toplum Sağlığı Merkezi'ne ulaşması üzerine Sorumlu Hekim Dr. F.T., telefonla aileyi aradı. Açılan bu telefon üzerine sinirlenen tesisatçı E.U., araçla bağlı bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelerek terör estirdi. Aşıların İsrail ve Amerika malı olduğunu, zeka geriliği ve kısırlık yaptığını söyleyen E.U. elindeki bıçağı da Aile Hekimi Dr. Ç.K.K.'ye doğrultup ölümle tehdit etti ve "Sana olacakları göstereyim" diyerek bıçağı masaya sapladı. E.U., daha sonra da Toplum Sağlığı Merkezi'ne giderek Sorumlu Hekim Dr. F.T.'ye tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Toplum Sağlığı Merkezi'nde yaşanan kısa süreli arbedenin ardından E.U., olay yerinden yine tehditler savurarak araçla uzaklaştı. Polise haber verilmesi üzerine E.U. kısa sürede yakalandı, aracının da çalıntı olduğu olduğu belirlendi. Gözaltına alınan E.U., polis merkezine götürüldü. Kardeşinin gözaltına alınmasına öfkelenen S.U. da Toplum Sağlığı Merkezi'ne giderek Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Y.E.B.'nin makam odasında Dr. F.T.'ye hakaret ve tehditlerde bulundu. Yetkililerin şikayeti üzerine S.U. da polisler tarafından gözaltına alındı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Bitlis'in Yükseliş Mahallesi'nde bulunan 6 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü de açıklama yaptı. Açıklamada, E.U.'nun çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"30.06.2017 cuma günü saat 15.30 sıralarında Bitlis Merkez Yükseliş Mahallesi'nde bulunan 6 numaralı Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor ve sağlık görevlilerine karşı E.U. isimli şahıs tarafından bıçakla tehdit ve kişiyi hürriyetinden bırakma suçu gerçekleştirilmiş, meydana gelen olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizce yaptığımız çalışmalarda araç ve şahıs kısa süre içerisinde yakalanmış, şahsın kullanmış olduğu araç şüphe üzerine incelendiğinde aracın İstanbul ilinden çalıntı araç olarak arandığı tespit edilmiş, şüpheli E.U. isimli şahıs adli işlemler için çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Bitlis Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-(CEP TELEFONU KAMERASI)

-E.U.'nun doktoru tehdit etmesi

-Fotoğraflar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: VAN,

====================================

11)TRABZON' DA ZİNCİRLEME KAZA: 3 ÖLÜ, 8 YARALI

TRABZON'un Yomra ilçesinde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada Nihal Bülbüloğlu, Zekiye Gürsoy ile Sevgi Gürsoy hayatını kaybetti 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. Kaza saat 18: 30 sıralarında ilçenin Yalıncak Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi önünde meydana geldi. Trabzon'dan Rize istikametine giden, sürücüleri henüz belirlemeyen 61 BA 626, 61 AL 083, 61 LJ 707 ve 16 EGR 61 plakalı araçlar çarpıştı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve İtfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre Nihal Bülbüloğlu ile aynı otomobilde bulunan akrabalar Zekiye Gürsoy ile Sevgi Gürsoy hayatını kaybetti. 4 otomobilin karıştığı feci kazada Yunus Emre Memişoğlu, Ayşe Memişoğlu, Asiye Memişoğlu, Yiğit Bülbüloğlu, Nuran Çakır, Handegül Birinci, Murat Ayas ile Berk Hacıhamzaoğlu da yaralandı. Çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar ilk müdahaleleri sonrası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanelerine sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan Yunus Emre, Ayşe ile Asiye Memişoğlu'nun sağlık durumlarının ciddi olduğunu öğrenildi.

Kaza nedeniyle yolda her iki yönde de kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Kaza sonrası cep telefonu görüntüleri

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Fatih TURAN/ YOMRA(Trabzon),

=========================================================

12)FRENİ PATLAYAN MOTOSİKLETİN KAZA ANI KAMERALARA YANSIDI

KONYA'da freni patlayan motosikletin kontrolden çıkarak bir akaryakıt istasyonunun camına çarpması güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza, 30 Haziran günü saat 08.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, freni patlatığı belirtilen motosiklet, kontrolden çıkarak akaryakıt istasyonunun camına çarptı. Çarpma sonrası motosiklet ve sürücüsü yere düştü. Kazada motosiklet sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, kaza anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kaza anının kamera görüntüsü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

=======================================================

13)DUDAKLARI ŞİŞİREN SAHTE ESTETİKÇİ, MAĞDUR HEMŞİREYİ SUÇLADI

ADANA'da kendisini 'medikal estetik uzmanı doktor' olarak tanıtıp, aralarında hemşire Merve Keleş'in de olduğu 4 kişiye dudak dolgusu yaparak hastanelik ettiği öne sürülen 34 yaşındaki Soner Gülnaz, tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, pişman olduğunu söyledi. Gülnaz, kullandığı dolgu malzemesini hemşire Keleş'in görev yaptığı hastaneden izinsiz alarak kendisine verdiğini öne sürdü.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Merve Keleş bir arkadaşının tavsiyesi üzerine iddiaya göre kendisini 'doktor' olarak tanıtan Soner Gülnaz'a 400 lira karşılığında dudak dolgusu yaptırdı. Kısa süre sonra dudakları şişen Merve Keleş, hastaneye kaldırıldı. Olayın medyaya yansımasının ardından 300 lira karşılığı dolgu yaptıran Z.U. (30), ile reklam karşılığı aynı işlemi yaptıran Güllü Sel (33) ve eşi Celal Sel de (40)Gülnaz'ın kendilerini  mağdur ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, başka bir suçtan kesinleşmiş hapis cezası da bulunan Soner Gülnaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gülnaz hakkında,  'diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınması' suçundan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli parayla cezalandırılmasını istemiyle 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'ZARARLARINI KARŞILAMAYA HAZIRIM'

Bugün 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Soner Gülnaz, dolgu işlemi yaptığını kabul ederek savunmasında şunları söyledi:

"M.B. isimli doktora komisyon karşılığında müşteri götürüyordum. Ona yardım ederken işi öğrendim. Aslında bayan kuaförüyüm. Hiç bir zaman doktor olduğumu söylemedim. İlk önce Güllü Sel ile tanıştık. Reklam karşılığı kendisine dudak, kocasına botoks uygulaması yaptım. Çok güzel yaptığımı söyledi. Sonra da Merve Keleş'e dolgu uygulaması yaptım. Ancak geçici dolgu olduğu için bir kaç gün sonra indi. Kalıcı dolgu yapmak için anlaştık. Merve Keleş, çalıştığı hastaneden izinsiz bir dolgu malzemesi çıkarmış. Bu malzemeyi kullanarak Merve Keleş ile Z.U.'ya kalıcı dolgu uygulaması yaptım. Merve Keleş'in dudakları şiştiğinde hastaneye gitmesini söyledim. Kendi çalıştığı hasteneye neden gitmediğini sorduğumda malzemeyi ordan aldığı için gidemeyeceğini söyledi. Hiç birinden ücret almadım. Reklamımı yapacaklardı. Hepsinden özür diliyorum. Zararlarını karşılamaya hazırım. Çok pişmanım."

'KENDİSİNİ DOKTOR OLARAK TANITTI'

Soner Gülnaz'ın iddialarının gerçek olmadığını söyleyen Merve Keleş, işlem için 400 lira karşılığı anlaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kendisinin Çukurova Üniversitesi'nde 2 yıl tıp eğitimi aldığını daha sonra Azerbaycan'a gidip eğitimini tamamladığını söyledi. Kliniği tadilatta olduğu için müşterilerine işlemi evde yaptığını anlattı. Çalıştığım hastanede dolgu işlemi yapılmamaktadır. Benim kullanılan malzemeyi hastaneden almam mümkün değildir. Dudaklarım şiştikten sonra aradığımda bunun normal olduğunu söyledi. 36 gün boyunca hastanede yattım. İşlemde kullanılan malzeme belirlenemediği için tedavide ilerleme kaydedilmedi. Soner Gülnaz işlemden önce bana kullandığı malzemenin adını söyledi. Ancak tedavim sırasında yapılan biyopside Gülnaz'ın kullandığını söylediği malzeme çıkmadı. Hatta kullanılan malzeme dolgu malzemesi bile değilmiş. Hala büyük acılar çekiyorum."

Z.U., Güllü Sel ile eşi Celal Sel de Soner Gülnaz'dan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme hakimi, başka bir suçtan da tutuklu olan Gülnaz'ın bu davadan da  tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Dudaklarını silikon yaptıran mağdur güllü sel ve eşi Celal Sel adliyeden çıkışı

Dudaklarına silikon yaptıran mağdur güllü sel röp

Dudaklarına silikon yaptıran mağdur hemşire merve keleş röp

Merve keleş adliye önünde yürürken ve yakın yüz detay

Merve keleş avukatı ile röp

Adliye binası dış görünüm

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Salih ÜÇTEPE - Kamera: Eser PAZARBAŞI/ ADANA,

====================================================

14)DÜNYA ŞAMPİYONU TEKVANDOCU ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran Nur Tatar Askari, ailesinin yaşadığı Antalya'da çiçeklerle karşılandı.

Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kiloda tatamide Türkiye'ye altın madalya kazandıran Nur Tatar Askari, ailesinin yaşadığı Antalya'ya uçakla geldi. VIP'ten Antalya'ya ayak basan Nur Tatar Askari'yi burada annesi Birgül, babası Nizamettin Tatar ile ailenin diğer üyelerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile tekvandocu çocuklar karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Askari, havalimanında duygularını ifade etti.

'MADALYA KAZANDIRDIĞIM İÇİN MUTLUYUM'

Türkiye'ye madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Nur Tatar Askari, Olimpiyatlara bir adım kala dünyanın en zorlu turnuvasında İstiklal Marşı'nı okuttuğum için çok onurluyum. Aslen Vanlıyım ama Antalya'da yaşıyorum. Bu madalya tüm Türkiye'ye, önce memleketim Van'a, sonra ikinci memleketim Antalya'ya armağan olsun. Herkesin desteği ve duaları arkamdaydı. Tek yürek ve güç olduğumuz için bu madalyayı aldım. Herkesin dualarını orada hissetim dedi.

12 AĞUSTOS'TA DÜĞÜNÜ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Nur Tatar Askari'nin başarısının herkesi gururlandırdığını aktardı. Askari'nin daha önce dünya ikinciliği bulunduğunu hatırlatan Türel, Nur'u o zaman evinde ziyaret etmiştim ve kendisinden birincilik beklediğimi söylemiştim. Sırada olimpiyat şampiyonluğu var. Nur'a şampiyonaya gitmeden önce nikahını kıyarak moral takviyesinde bulunmuştum. Önümüzde düğünleri var. Cumhurbaşkanımız Nur'un düğününe katılmayı planlıyor. Bana da bizzat düğünle ilgilenme talimatı verdi. 12 Ağustos'ta Nur'un düğünü olacak diye konuştu.

VALİDEN 'EŞİNİ FAZLA DÖVME' ESPRİSİ

Nur Tatar Askari, daha sonra ailesiyle havalimanından ayrılarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Tekvandocuyu kutlayan Vali Karaloğlu, başarılarının devamını diledi. Vali Karaloğlu, milli tekvandocuyla, eşi ve aynı zamanda antrenörü olan Mehran Askari'yi kastederek, Antrenmanlarda fazla dövme diye espri yaptı. Nur Tatar Askari ise  Aslında o beni dövüyor. Dayak yiye yiye şampiyon oldum diye espriyle karşılık verdi. Nur Tatar, eşinin Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından birlikte 2020 yılında olimpiyatlarda Türkiye adına yarışacağını dile getirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Nur Tatar ve beraberindekilerin VIP çıkışı görüntüleri

Belediye başkanı Menderes Türel Nur Tatar a çiçek kolye takması

Toplu resim çekimi

RÖP 1: Nur Tatar

RÖP 2: Menderes Türel  ( Belediye Başkanı)

Nur tatar Antalya valisini ziyaret

Valilik makamında aileden görüntü

Vali Münir Karaloğlu'nun Nur Tatar'a hediye vermesi

Detaylar

280 MB - 04.06

Haber: Hasan DEMİRBAŞ - Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement