CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi - Son Dakika
Güncel

CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi

CHP'de 60 kişilik Parti Meclisi'ne giren isimler belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun listesinden 10 isim PM'de kendine yer bulamazken, en yüksek oy Haluk Koç'a çıktı.

05.02.2018 07:43  Güncelleme: 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP kurultayı sona erdi. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olduktan sonra Parti Meclisi üyeleri açıklandı.

6,5 SAATLİK SAYIM SONRASI SONUÇLAR AÇIKLANDI

İki gün olarak planlanan kurultay; 52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan YDK üyelerinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişiden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) 8 üyesinin belirlendiği 3. günün sabahında sonuçlandı.

PM için 488, YDK için de 108 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçları 6,5 saat süren sayımın ardından ilan edildi.

52 KİŞİLİK PM LİSTESİ DİVAN TARAFINDAN OKUNDU

İlk olarak BYKP ve YDK sonuçlarının açıklandığı kurultayda, kadın ve gençlik kotası uygulanmamış haliyle 52 kişiden oluşan PM listesi de divan tarafından okundu. Parti Meclisi'nin 8 üyesi ise daha önce açıklanan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından PM'ye girecek.

<a class='keyword-sd' href='/chp-parti-meclisi/' title='CHP Parti Meclisi'>CHP Parti Meclisi</a> Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi

KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİ DELİNDİ

Kotaların uygulanmasının ardından resmi olarak duyurulacak sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listesi"nde bulunan 42 isim PM'ye seçilirken, 10 isim ise seçilemedi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki YDK üyelerinin tamamı ise seçilmeyi başardı.

En fazla oyu (692) alan Haluk Koç'un yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478, Bülent Tezcan 439 ve Tekin Bingöl 425 oy alarak seçildi.

MYK üyelerinden Yasemin Öney Cankurtaran ve Kamil Okyay Sındır'ın aday olmadığı seçimlerde, Prof. Dr. Lale Karabıyık ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girmeyi garantileyen 9'uncu MYK üyesi oldu.

TANRIKULU VE BEKAROĞLU LİSTE DIŞI

Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunmalarına rağmen PM üyeliği için yeterli oya ulaşamadı. Kılıçdaroğlu'nun listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan diğer isimler ise Ekrem Kerem Oktay, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz , Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Celal Çelik ve Fatma Güner oldu.

CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi

LİSTEYİ DELEN İSİMLER

Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delerek PM'ye giren isimler şöyle:

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz 428, eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın 422, İstanbul Milletvekili Ali Şeker 375, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan 413, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen 390, İstanbul Milletvekili Eren Erdem 359, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 371, eski milletvekilleri Erdal Aksünger 373, Müslim Sarı 350, İlhan Cihaner ise 344...

Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri için oyunu kullandı

Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri için oyunu kullandı

İLK OLARAK BYKP SEÇİMLERİ YAPILDI

CHP'de Parti Meclisi'ne giren ilk isimler önceki saatlerde belli olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 12 adayın gösterildiği Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) seçim sonuçlarına göre PM'ye giren isimler şöyle:

Prof. Dr. Lale Karabıyık (931), Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (724), CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir (880), Prof. Dr. Yüksel Taşkın (743), Prof. Dr. Burhan Şenatalar (897), Prof. Dr. Fethi Açıkel (733), sanatçı Onur Akın (682), eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu (831), CHP Ankara Milletvekili Murat Emir (705), Doç. Dr. Yunus Emre (881), Prof. Dr. Ali Rıza Erbay (635) ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer (558).

PM'YE SEÇİLEN 52 İSİM

Cinsiyet ve kadın kotası uygulanmamış haliyle PM'nin resmi olmayan ilk 52 ismi şu şekilde:

Haluk Koç 692

Selin Sayek Böke 687

Yıldırım Kaya 625

Ali Haydar Hakverdi 616

Onursal Adıgüzel 603

Orhan Sarıbal 592

Ali Öztunç 589

Seyit Torun 583

Mehmet Ali Çelebi 576

Hakkı Suha Okay 562

Oğuz Kaan Salıcı 554

Yaşar Seyman 549

Veli Ağbaba 541

Faik Öztrak 531

Gülizar Biçer Karaca 527

Muharrem Erkek 527

Aykut Erdoğdu 526

Emre Çam 517

Bülent Ecevit Tatlıdil 515

Çetin Osman Budak 513

Akif Hamzaçebi 485

Öztürk Yılmaz 478

Sera Kadıgil 475

Gamze Taşcıer 444

Bülent Tezcan 439

Turan Hançerli 430

Necati Yılmaz 428

Tekin Bingöl 425

Gökhan Günaydın 422

Yavuz Karan 417

Tuncay Özkan 413

Sevda Erdan Kılıç 412

Emine Gülizar Emecan 411

Haydar Akar 401

Ayça Taşkent 398

Gamze Akkuş İlgezdi 396

Pınar Uzun 395

Haluk Pekşen 390

Bülent Kuşoğlu 385

Gamze Pamuk Ateşli 384

Ali Şeker 375, Gökhan Zeybek 375

Erdal Aksünger 373

Erdoğan Toprak 372

Gaye Usluer 371

Gül Çiftçi 367

Ünal Çeviköz 359

Eren Erdem 359

Semra Dinçer 355

Gülçin Timur 354

Müslim Sarı 350

İlhan Cihaner 344

CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi

KUMANYADAN 100 KİŞİ ZEHİRLENDİ

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na katılan çok sayıda partilinin yedikleri kumanyadan zehirlendikleri belirtildi.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayın ikinci gününde, bazı partililer kustu ve mide bulantısı yaşadı. Rahatsızlananlar sedyelerle dışarıdaki 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı.

112 Acil Servis ekipleri söz konusu şikayetlerle 100'den fazla kişiye müdahale ettiklerini belirttiler. Durumu ciddi olanlar başta Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Zehirlenmelerin içinde et bulunan kumanyalardan kaynaklandığı tahmin edilirken, Kurultayın Divan Başkanlığınca yapılan anonsta rahatsızlananların salonun dışındaki ambulanslara gitmeleri istendi.

Bu arada, söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte tedavi altına alınan partililere yaptıkları ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Tezcan hastaneye 16 kişinin başvurduğunu, bu hastalardan ikisinin taburcu edildiğini, 14 hastanın da kontrol altında olduğu bilgisini paylaştı.

"Gıda zehirlenmesi olduğu konusundaki şüphe büyük" diyen Tezcan, "Ama belliki oradaki bir bölüm yiyecekten kaynaklı, toplu dağıtılan yiyecekle ilgili değil. Çünkü iki günden bu yana binlerce kişinin katıldığı bir şey. Ama nereden oldu onu bilmiyoruz. Dışarıdan satın alınan bir şey mi? Yoksa orada dağıtılan, birinin dağıttığı bir şey mi? Onları bilemiyoruz. Dikkat etmek gerekiyor. Üzücü bir olay ama çok büyük endişe edilecek bir şey olmadığını görmek sevindirici bizim için" şeklinde konuştu.

CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu\'nun Listesi Delindi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Parti Meclisi Üyeleri Belli Oldu! Kılıçdaroğlu'nun Listesi Delindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na Katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na Katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, 36. Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) destekleriyle açılan standı ziyaret etti. Yayınevi temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Ulusoy, Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı destekleriyle Yeni Balkan Yayınevi tarafından basılan ve fuar kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen 'Umay Anadan Öyküler' ve 'Bir Hayalim Var' kitaplarının yazarları Burcu Aliyi ve Gülay Alçe ile sohbet etti.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP Sözcüsü Yücel:
    20:15 CHP Sözcüsü Yücel: "Anayasal Kurumları Yok Sayıp, Anayasa'yı İhlal Edenlerle CHP'nin Mutabık Olması Söz Konusu Dahi Değildir"

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine ilişkin, "Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim, toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci parti olan CHP'nin mutabık olması söz konusu dahi değildir." açıklamasını yaptı.


Advertisement