Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı oldu. YSK Başkanı Yener, "An itibarıyla sisteme girilmeyen oy miktarının tamamının cumhurbaşkanı adaylarından herhangi birine verildiğinde dahi sonucun değişmeyeceği ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı seçildiği görülmüştür" açıklamasını yaptı.

28.05.2023 17:09

23:59 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de vatandaşlara sesleniyor: "Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil'dekiler sevmez. Onların uzantıları sevmez ama biz severiz. İşte şu andaki tablo sevgililerin tablosu. Resmi rakam; 320 bin kişi şu anda burada. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.

"SANDIK BAŞINA GİDEN HER VATANDAŞA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu hamdolsun kayda değer herhangi bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Seçimin gayri resmi sonuçlarına göre milletimiz cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere tebliğ etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14; gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi adaydan, hangi partiden kullanmış olursa olsun sandık başına giderek demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

"KİMSEYE KIRGIN, KIZGIN DEĞİLİZ"

Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerinden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullanmıştır. Kazanan yalnızca biz değiliz, kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasidir. Biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleriyle onların aparatları terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Bugün 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, kızgın değiliz. Artık seçime dair tüm çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir.

"HESAP UZMANININ HESABINDA YANLIŞLIK VAR"

Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169. Bir artış var fakat burada 40 tane kiralık vekil var. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Kandil'dekilerle, onları arkaya alıp 'Haydi' diyerek bir video çekebilirsiniz ama bu millet yutmuyor. 'Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz' diyordu. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Bizim iktidarımızda Selo'yu çıkarması mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır.

Sandıklar kapandı, telefon zincirleri akmaya başladı. Körfezden İngiltere'ye, Rusya'ya kadar hepsi tebriklerini ilettiler, yarın da bunun devam edeceğini görüyoruz. Son 10 yıldır Türkiye'nin önüne kurulan tüm tuzaklar, ayağına takılan tüm çelmeler bu günü engellemek içindi. Alman, İngiliz, Fransız dergileri; Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar yapmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler.

"SEÇİMLERDE MİLLETİMİZİN ONURLU DURUŞUNU GÖRDÜK"

Aylardır karşımızda kurulan ittifakları, kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz. Terör örgütlerinden, sapkın akımlara; kimlerin karşımızda olduğunu gördünüz. Hamdolsun, başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar çünkü bu millet mayasının ne kadar sağlam, ferasetinin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır. İşte bundan dolayıdır ki Türk milletinin asla zafiyetini yakalama, bulma gibi gaflet içerisine girenler yine kaybedecektir.

Şu son seçimlerde gördüklerimiz bile milletimizin onurlu duruşunu göstermiştir. Milletimizle aramızdaki muhabbet köprüsü böyle güçlü olduğu sürece Allah'ın izniyle hal yoluna koyamayacağımız sorun yoktur.

"SADECE KALBİMİZ DEĞİL; ELİMİZ DE DEPREM BÖLGESİNDE OLACAK"

Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya; hizmet vermeye, eser üretmeye tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat'ın yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa etmek, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Sadece kalbimiz değil, elimiz de hep deprem bölgesinde olmaya devam edecektir.

"FAİZ İNDİ; ENFLASYON DA İNECEK"

Enflasyonun yol açtığı ekonomik refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Bunları başbakanlığım döneminde ispatladık, bu işi yaptık ama bunların böyle bir derdi var mı? Bunlar laf ola beri gele. Yaparsak yine biz yaparız.

Şu anda faiz 8.50'ye indirildi ve enflasyonu da göreceksiniz; o da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutarlar.

Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladık. 1 milyon sığınmacının da ülkesine güvenli şekilde dönmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz."

  • 23:50 ABD Başkanı Biden, Erdoğan'ı tebrik etti: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve ortak mücadele ettiğimiz küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum."Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 23:46 Almanya Başbakanı Scholz: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı kutluyorum. Şimdi ortak meselelerimizi yeni bir ivmeyle ilerletmek istiyoruz."
  • 23:27 Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Twitter'dan tebrik etti: "Yeniden Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçildiğiniz için tebrik ederim. Sizinle yeniden önümüzdeki yıllarda AB-TR ilişkilerini derinleştirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum."
  • 23:24 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den, seçim sonuçlarının ardından ilk tweet: "Ülkemize yakışan bir olgunlukla barış içinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı makamına yeniden seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eder, memleketin dağ gibi birikmiş sorunlarını çözmesinde kolaylıklar dilerim. Seçim sonuçlarına ilişkin detaylı değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacağım. Şimdilik bütün muhalefeti nerede yanlış yapıyoruz diye kafa yormaya davet ediyorum."Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 23:23 Beştepe önünde vatandaşların balkon konuşması yapmasını beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Türkiye Zaferi ile... BAŞLASIN TÜRKİYE YÜZYILI!" yazılı tweet attı.Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 22:53 İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Ümit Özdağ: "CHP'den ilk telefon 18 Mayıs'ta geldi. İlk ziyaret 19 Mayıs'ta. 2. Ziyaret 22 Mayıs'ta yapıldı. 24 Mayıs'ta protokol imzalandı. Zafer Partisi'ne kalan 3.5 gündü. Bu 3.5 gün içinde yığınakta yapılan hata ancak bu kadar düzeldi. Zafer Partisi üzerine düşeni yapmıştır. Ancak Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor. Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği mücadelesinden taviz vermeden devam edecektir. Artık ne küresel güçlerin ne Türk siyasetinin unsurlarının yok sayamayacağı bir Zafer Partisi gerçeği vardır. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Türk Milleti'nin zaferi için Zafer Partisi'ne davet ediyorum. Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Özetle ümitsizliğe yer yok. Sevgili Zafer Partisi teşkilat mensubu mücadele arkadaşlarım yokluklar içinde verdiğimiz bu mücadele sonunda Türk Milleti'nin Zafer'i ile taçlandıracağız."Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 22:35 YSK Başkanı Ahmet Yener: "An itibarıyla sandık açılma oranı yüzde 99.43'tür. Sayın Erdoğan'ın yüzde 52.14; Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47.86 oy aldığı görülmüştür. Her iki aday arasında 2 milyon 253 bin 478 fark olduğu görülmüştür. An itibarıyla sisteme girilmeyen oy miktarının tamamının cumhurbaşkanı adaylarından herhangi birine verildiğinde dahi sonucun değişmeyeceği ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı seçildiği görülmüştür."
  • 22:25 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu :"Önümüzdeki 5 yılda başarımızı dünya çok daha iyi anlayacak. Daha yeni başlıyoruz."
  • 22:21 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan seçim sonrası ilk açıklama: "Vatandaşlarımızın yüzde 52'si tercihini Erdoğan'dan yana kullanmıştır, kendisini tebrike diyorum, kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır. Erdoğan'ı destekleyen vatandaşlarımızın siyasetçilere verdiği mesajı da duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu mesajı iyi tahlil edeceğiz ve üstümüze düşen sorumluluğun farkında olacağız. Her alanda sadece ve sadece kötüye gidişin devamını göreceğiz. Ancak biz buradayız, her yanlışa 'Dur' diyecek kadar güçlüyüz. Aylardır bu ülkenin yüzde 48'ine 'Terörist' diyenlere karşı toplumsal barışımızı inşa edecek insanlar biziz. Tüm seçim sürecini adeta bir savaşa çevirip, ülkenin yüzde 48'ini düşman ilan edenlere karşı her yerde huzuru inşa edecek olan biziz."
  • 22:07 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Erdoğan'ın zaferini attığı Türkçe tweet'le tebrik etti: "Fransa ve Türkiye'nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa'ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz."Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 22:00 İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'den açıklama: "Bugün demokrasisine sahip çıkan her bir insanımızın oyu bizim için çok kıymetli. Yapılan tüm kara propaganda ve provokasyonlara rağmen milletimiz her zamanki gibi büyük bir zarafet içinde demokratik hakkını kullandı. Aylardır seçimin gölgesinde kalan ve birikmiş birçok sorunumuz var. Bunların başında ne yazık ki ekonomi geliyor. Şimdi artık, vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme, çözüm üretme zamanı geldi. Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini şimdiye kadarki sorumluluğumuzla sürdüreceğiz. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Milletimiz bu seçimde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak, gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonuçları üzerinden umutsuzluğa kapılmasın. Yenilmişlik, kaybetmişlik hissiyle karamsarlığa kapılmasın. Millet iradesi başımızın tacıdır. Sözlerimizin arkasında, milletimizin talepleri dışında hiçbir şahsi ihtirasın bulunmasına müsaade etmedik. Bu sebeple de zaman zaman çok ağır eleştirilere maruz kaldık ve pek çok bedel ödedik. Milletimizin, geleceğine yönelik hiçbir korkunun esiri olmasına izin vermeyeceğiz. Şu unutulmasın ki, biz hala buradayız. Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu söylemek isterim. Kazanmışlık hırsıyla umarım hakaretler havada uçuşmaz. Bu ülkede kendisine oy vermiş veya vermemiş her vatandaşın, bu ülkenin vatandaşı olduğunu hatırlar umarım ki. Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede umutlandırmasa da; kendisini alkışlayan Kılıçdaroğlu'nu bu ülkenin vatandaşlarına yuhalattı. Bu, yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Halbuki 'Nerede kalmıştık' deyip 85 milyonu kucaklar diye ummuştuk. İnşallah bu ayıplı davranış sondur. Umarım ki tüm Türkiye'nin seçilmiş başkanı olduğunu hatırlar. Saat 22:30'da Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP Genel Merkezi'ne gideceğiz."
  • 21:42 Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk açıklamasını yaptı: "Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza göz yumamazdım. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafın borç içinde olmasına, çiftçinin toprağa, üretime küsmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Her gün her şeye zam gelirken benim halkımın belinin bükülmesine, dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Bu halk bolluk bereket içinde yaşasın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim. Demokrasi mücadelemizin gerçek kahramanları kadınlar ve gençlerdir, onları sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen ortaya çıkmıştır. CHP ve Millet İttifakı tüm unsurlarıyla her cephede mücadele vermeye devam edecektir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelene kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Asıl üzüntü sebebim, bu ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında da ilk olarak bizim duracağımızı bilmenizi isterim. Bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı o sıkıntılar geldiğinde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız."
  • 21:27 Millet İttifakı bileşenlerinden Gelecek Partisi'nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu: "Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Büyük bir demokratik olgunlukla seçime yüksek katılım gösteren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. YSK tarafından kesin sonuçlar açıklandıktan sonra, kapsamlı değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşacağım."Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 21:14 AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kısa bir videoyla kutlayarak tweet attı: "Kemal Bey, Yüze vurur ifadesi, yine ka-zan-dık bir tanesi NOKTA"Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 20:57 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Tezahür eden milli iradeye herkes ve her kesim asgari ölçülerde saygı duymalıdır. Ülkemizin önü, ardına kadar açılmıştır. Milletimiz, iftira ve inkar siyasetine prim vermemiştir. Milletimiz, yalan ve yıkım simsarlarına itibar etmemiştir. Mili geleceğimizin zillete değil, zafere müstahak olduğu tescillenmiştir. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yürekten ve samimiyetle kutluyorum. Bugün 85 milyon Türk vatandaşının tamamı kazanmıştır. Bugün kucaklaşma, kaynaşma, barışma ve muhabbet kazanmıştır. Kaybeden kötülerdir, kanlı heveslilerdir."
  • 20:54 Sinan Oğan, seçim sonucunun netleşmesinin ardından tweet attı: "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanmıştır. Bu sonuca göre ilk turda bizden desteğini esirgemeyen seçmenimiz ikinci turda da önemli ölçüde desteğini devam ettirmiş ve Türkiye'nin istikrarı yönünde oyunu kullamıştır. Seçmenimiz bu oylar Sinan Oğan'a verilmedi diyenlerin heveslerini kursağında bırakmış, bize güvenmiş ve önemli ölçüde bizim olduğumuz yeri seçmiştir. Buradan PLANA SADIK KALan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Artık yeni bir dönem başlıyor, Kazanan Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, Türk milleti ve Türk dünyası, kaybeden linç kültürü ile terör terör iltisaklı partiler ve onlara güvenenler olmuştur. #OAnGeliyor"Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 20:42 Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması dolayısıyla tebrik etti. Vucic, "Sevgili dostum, Sayın Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak seçilmenizi tebrik ediyor, bu dönemde de ülkenin daha fazla kalkınmasına ve vatandaşlarının refahına olan bağlılığınızı sürdürmenizi diliyorum. Sırbistan, karşılıklı saygı ve samimi dostluklara dayalı ilişkilerimizi daha da güçlendirme kararlılığını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
  • 20:26 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 22:00'de açıklama yapacağı duyuruldu.
  • 20:15 Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde halka hitap etti. Erdoğan, vatandaşa seslenmeden önce Cengiz Kurtoğlu'nun "Duyanlara Duymayanlara" şarkısına eşlik etti. Erdoğan: "Biz İstanbul'la yola çıktık, İstanbul'la yola devam ediyoruz. Bugün Kısıklı bir başka, Üsküdar bir başka ve İstanbul bir başka. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek, kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında birinci tura göre yüksek oy oranlarıyla koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenine 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız. 'Bu sevda burada bitmez' dedik. Şimdi 'Bay Bay Kemal' diyorlar. Biz hep bu kutlu yürüş yarım kalmaz demiştik. Hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok çok çalışacağız." Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasını Külliye'de yapacağını açıkladı.
  • 20:02 Katar Emiri Tamim bin Hamad ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, resmi olmayan sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla tebrik etti.
  • 20:01 Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21:30'da CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapacağı duyuruldu.
  • 20:00 YSK Başkanı Ahmet Yener: "Yurt içinde açılan sandık yüzde 76.41. Yurt içi ve yurt dışı açılan toplam sandık yüzde 75.42'dir. Verilerimiz tüm siyasi partilerle paylaşılmaktadır." Yener, YSK'nın elindeki son verileri açıkladı: Erdoğan: %53.41, Kılıçdaroğlu: 46.59.
  • 19:40 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğrafını paylaşıp tweet attı: "Hayırlı olsun"
  • 19:38 Yüzde 96'sı açılan sandıklarda son durum: Erdoğan: %52.28, Kılıçdaroğlu: %47.72
  • 19:31 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan tweet: "Bay Bay Kemal!"Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 19:29 Meclis Başkanı Mustafa Şentop: "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı arayarak tebrik ettim."
  • 19:25 YSK Başkanı Ahmet Yener: "26 milyon 781 bin 551 oy sayıldı, geçerli oy 26 milyon 412 bin 590, geçersiz oy 368 bin 961'dir. Şu anda oyların 54.60'ı sayılmış vaziyettedir. Veri girişi devam etmektedir."
  • 19:15 Sandıkların yüzde 91.6'sı açıldı; son durum: Erdoğan: %52.61, Kılıçdaroğlu %47.39
  • 19:08 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Biz millet iradesi tecelli ettikten sonra balkon konuşması yapıyoruz. Geçen sefer suyu bulandıran belediye başkanları yerine sözcülerinin açıklama yapması bu kez biraz ders aldıklarını gösteriyor. Milli irade tecelli etmeye başladı fakat son oy çıkıp tablo şekillenene kadar saygı duyan bir siyasi geleneğe sahibiz."
  • 18:54 CHP Sözcüsü Faik Öztrak: "Bize ulaşan sonuçlara göre nefes nefese bir yarış var. Balkon konuşmalarıyla kimse suyu bulandırmaya çalışmasın."
  • 18:46 YSK Başkanı Ahmet Yener: "YSK verilerine yüzde 25 oranında bir veri akışı olmuştur. Siyasi partilerle de paylaşıyoruz. YSK seçimleri açıklayana kadar vatandaşların sonuçları beklemesini rica ediyoruz. Veri akışında şu anda herhangi bir sorun yoktur."
  • 18:40 Sandıkların yüzde 71.4'ü açıldı; son durum: Erdoğan: %54.37, Kılıçdaroğlu: %45.63
  • 18:25 Sandıkların yarısından fazlası açıldı. AA verilerine göre yüzde 55.1'i açılan sandıklarda son durum: Erdoğan: %55.8, Kılıçdaroğlu: %44.2
  • 18:15 Açıklanan ilk verilere göre sandıkların %42.8'i açıldı. Erdoğan: %57.1, Kılıçdaroğlu: %42.9 (AA)
  • 18:11 YSK Başkanı Ahmet Yener, 18:15 itibarıyla yayın yasağının kaldırılacağını duyurdu.
  • 18:07 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Sandık başlarında herkes mutlaka yerlerini korumalı. Motivasyonlarını yüksek tutmalılar."
  • 17:33 CHP Sözcüsü Faik Öztrak: "Şimdi seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallarına, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız. Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak. Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın."
  • 17:13 YSK Başkanı Ahmet Yener: "İkinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza yansıyan olumsuz bir olay yaşanmamıştır. Yapılan itirazlar değerlendirildi. Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum."

2. TUR SEÇİM SONUÇLARI

  • 17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıkların kapanmasının ardından "Sabahın erken saatlerinden beri sandıklarda fedakarca görev yapan her bir dava arkadaşıma teşekkür ediyorum. Sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimi sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Şimdi, milletimizin başımız üzerine olan iradesini son ana kadar koruma vakti!" yazılı bir tweet paylaştı.
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip
  • 17:00 Türkiye genelinde sandıklar kapandı, oy verme işlemi sona erdi.

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi | Canlı takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement